Jak na nové členy ? Sekce pro práci s členskou základnou Martin Vacek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Struktura členění (dělení) členských příspěvků (14
Advertisements

J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Ekonomická gramotnost
HANDI JOBS, občanské sdružení
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
© Oldřich Staněk. 35 let OVB Společnost OVB vznikla roku 1970 a poskytuje klientům obsažné, individuální a objektivní majetkové a finanční poradenství.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_12.
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Benefitní program Odbory Plus. OBSAH 1. Představení - vize a fungování - lidé stojící za programem (Tým Odbory Plus) 2. Současná nabídka a úspěchy - slevy.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma: Podmínky sjednané mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Komerční a nekomerční pojištění
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Česká asociace adiktologů
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Jak předcházet finančním problémům Odbor: Finanční a strategické služby 2011.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
V zaměstnání III. Petr Machala. 1.Jaký je rozdíl mezi mzdou a platem? 2.Za co se dávají příplatky? 3.Co je to hrubá mzda? 4.Co se z hrubé mzdy odvádí.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Asociace cestovních kanceláří České republiky
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Průběžný seminář „ co se stalo a děje ve vzdělávání“ 13. dubna 2010, Parkhotel Sokolov Mgr. Pavel Janus vedoucí projektu Integrovaná střední škola technická.
1 PROGRAM PŘEDSTAVUJEME VÁM. 2 Je program, kde můžete získat auto s 0% akontací a příspěvek až 100% na splátky leasingu. Strategie programu Freedom spočívá.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Pharma Factoring Factoring České spořitelny, a.s.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
PRACOVNÍ PRÁVO Péče o zaměstnance JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
CELKOVÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY ČINÍ v pokladně a na účtu k ,68 KČ.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Podnikání A Předmět činnosti B Povinnosti podnikatele C Formy a druhy podnikání D Podnikatelský plán E Dotace k podnikání.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Termínovaný vklad Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Duben 2013 Předmět: Finanční gramotnost Cílová.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Peněžnictví v ČSR Místa organizací „Sdružení“ do roku 1939.
STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm.
Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost A B C D 1.1 Stavební spoření.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Digitální učební materiál
Ekonomika Personální činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
HLEDÁME KOLEGY DO SVÝCH ŘAD
Benefity.
Sekce lázní Pracovní podmínky 29. října 2015 Zdroj dat:
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Sekce pro práci s členskou základnou OSZSP ČR
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

Jak na nové členy ? Sekce pro práci s členskou základnou Martin Vacek

KDO JSME 16. dubna 2015 Největší občanská organizace v ČR Jsme občanské sdružení se společnými zájmy Máme kompetence stanovené zákony Hlavním nástrojem je kolektivní vyjednávání Máme profesionální zázemí na úrovni zaměstnavatele Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

16. dubna 2015 „ Výmluvy jsou jen chabé zbraně lajdáků “ Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

Proč se nám nedaří 16. dubna 2015 !!! Chyba je v nás !!! Politikaříme Uzavíráme se našemu odborovému okolí Chceme si dokazovat, že vše zvládneme sami Málo komunikujeme s kolegy na pracovišti Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

VIZE 16. dubna 2015 Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou S čím se mají naši noví i stávající členové ztotožnit (proč být členem odborů) Příklad „Být členem odborů znamená mít možnost ovlivňovat podmínky pro mou práci“

16. dubna 2015 „Na co platit příspěvek a být členem, když mám stejné výhody i jako nečlen“. Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

Trochu kupeckých počtů 16. dubna 2015 Bez odborů Telefon………………………………………………… Kč Internet……………………………………………… Kč Banka………………………………………… Kč Celkem……………………… – Kč S odbory Telefon……………………………………………………….828 Kč Internet………………………………………………… Kč Banka……………………………………………………………..0 Kč Celkem……………………………………… Kč Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

Trochu kupeckých počtů 16. dubna 2015 Výhody s kolektivní smlouvou +5 dnů dovolené…………………………………………2 986 Kč +3 dny zdravotního volna………………………………767 Kč Příspěvek na závodní stravování…………………5 975 Kč Celkem………………………………………… Kč Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

Trochu kupeckých počtů 16. dubna 2015 Výhody z členství…………………… – Kč Výhody s kolektivní smlouvou………………9 728 Kč Daňové úlevy…………………………………………….216 Kč Členský příspěvek………………………………… Kč Celkem……………………… – Kč Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

Trochu kupeckých počtů 16. dubna 2015 Roční členský příspěvek Kč Roční úspora – Kč Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

A to není vše 16. dubna 2015 Zajišťovací fond OSZSP ČR Odborné vzdělávání Právní poradenství Ekonomické poradenství Profesní semináře Pojištění za škodu v zaměstnání u ČPP Výhodné ubytování v Hotelu Bona Serva v Praze Sportovní hry Výhody jednotlivých odborových organizací Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

Odboryplus.cz 16. dubna členů k Kč nový člen - Výhody u cestovních kanceláří - Optimalizace úvěrů - Možnost sjednání výhodnějších dodávek energií - ČD – výhodnější aplikace in-karty Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

Co můžu udělat 16. dubna 2015 Komunikovat se svými kolegy a naslouchat jim Jednání odborové organizace učinit transparentní a přístupné všem členům S finančními prostředky hospodařit ve prospěch všech členů a ne jen ve prospěch odborové organizace Zamyslet se nad výší členského příspěvku Nebát se názorové a osobnostní konkurence Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou

16. dubna 2015 „Lhostejnost a pozornost jsou dva protikladné stavy mysli. Nelze tedy získat něčí pozornost tím, že k němu budeme lhostejní“ Martin Vacek - sekce pro práci s členskou základnou