”Národní tým expertů 2012 - 2013” 1.1.2012-31.12.2013 Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Monitoring dalšího vzdělávání
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Pilotní projekt VQTS Ing. Miloš RATHOUSKÝ Mgr. Martina KAŇÁKOVÁ NÚOV, Oddělení mezinárodní spolupráce.
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Využívání výsledků programu Leonardo da Vinci v České republice 5. – KVALITA V PROJEKTECH MOBILITY LEONARDO DA VINCI metodika.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PROPAGACE PRÁCE SEKTOROVÉ RADY, JEJÍCH VÝSTUPŮ A CELÉ ZAKÁZKY NSK2.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Aktivity PR VZ NSP II. Vyladění vizuální identity VZ a tvorba PR materiálů a předmětů 2 Manuál vizuální identity a šablony dokumentů 1. set propagačních.
Implementace EQAVET v ČR
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
DOBRÉ PRAXE ÚŘADŮ PRÁCE VYBRANÝCH ZEMÍ EU
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Plánování prvních kroků
Komplexní systém hodnocení
Závěrečná konference projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy

Hlavní cíl projektu Šíření a podpora nástroje ECVET a jeho zavádění v České republice pomocí aktivit Národního týmu expertů

Národní tým expertů ECVET Ing. Jaromír Coufalík (Národní vzdělávací fond) Mgr. Lenka Chvátalová a Mgr. Michala Čičváková (Národní ústav pro vzdělávání) PhDr. Eva Síkorová (Úřad práce České republiky) Ing. Miloš Rathouský (Svaz průmyslu a dopravy ČR) Mgr. Helena Slivková a Mgr. Vladana Smotlachová (Dům zahraniční spolupráce/Národní agentura pro evropské vzdělávací programy) PhDr. Alena Tříšková (Hospodářská komora ČR) PhDr. Hana Slámová,Ph.D. (Vyšší odborná škola informačních služeb) Mgr. Beáta Holá (Centrum vzdělávání všem)

4 cílové skupiny Instituce podílející se na odborném vzdělávání a přípravě Zaměstnavatelé Čeští řešitelé mezinárodních projektů (LDV- mobility) Pracovníci odpovědní za rozvoj odborného vzdělávání na národní a regionální úrovni (policy makers)

Popis aktivit a výstupů (1) 1.Školení cílových skupin Aktivity: vzdělávací obsah seminářů, příklady dobré praxe, školení expertů, výběr účastníků ve všech 14 regionech a organizační příprava Výstupy: 14 seminářů ve všech regionech České republiky pod vedením ECVET expertů

Popis aktivit a výstupů (2) 2. Poradenské služby, vytváření kontaktů Aktivity: dotazníkové šetření a řízené rozhovory, které budou sloužit ke zjištění potřeb cílových skupin Výstupy: zpráva o potřebách cílových skupin vypracovaná na základě dotazníkového šetření

Popis aktivit a výstupů (3) 3. Assistance in policy-making Aktivity: Realizovatelnost zavádění ECVET v ČR Výstupy: Zpráva o propojení ECVET a EQF, Zpráva o propojení ECVET a uznávání kvalifikací, 4 workshopy s pracovníky odpovědnými za rozvoj odborného vzdělávání na národní a regionální úrovni (policy makers)

Popis aktivit a výstupů (4) 4. PR aktivity, diseminace Aktivity: Diseminace výsledků projektu (např. LLP semináře, konference, vzdělávací veletrhy) Výstupy: Informační brožura “Dotazy a odpovědi o ECVET” společná pro všechny cílové skupiny, informační letáky, plakáty, aktualizace webových stránek, databáze realizovaných aktivit a databáze potencionálních účastníků ECVET

Popis aktivit a výstupů (5) 5. Mezinárodní spolupráce Aktivity: Účast na mezinárodních tematických seminářích a schůzkách pracovních skupin zabývajících se systémem ECVET pořádaných Evropskou komisí a Výkonnou agenturou, popř. dalšími zahraničními organizacemi Výstupy: tematické semináře, workshopy, školení

Děkujeme za pozornost.