Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Národní kontakt CIP ICT PSP Martin Hiršal. Národní informační den, , Praha 2 / 6 Co je to CIP? Sjednocuje roztříštěnost programů na podporu:
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové, 4. dubna 2005.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 27.listopadu 2008.
CIP (2007 – 2013) Ing. Lucie Chroustová 5. března 2009.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 5. března 2009.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové,
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 17.února 2009.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Jak se zapojit? Jiří Průša Národní informační den, , Praha 2 / 10 Předkladatel (koordinátor) Nese hlavní díl zodpovědnosti.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní informační den, Praha, Tématické oblasti programu CIP ICT PSP Martin Kusák, MV ČR
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Charakteristika a nástroje
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
Michal Šperling - EUREDIS
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Technologická agentura
Komunitární program PROGRESS
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal

CIP ( ) Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace CIP - Competitiveness and Innovation Framework Programme Cíl programu - odstranění propasti mezi základním výzkumem a využitím výsledků v praxi v informačních a komunikačních technologiích

CIP Zaměření programu 3 základní části 1.Program pro podnikání a inovace - SME 2.Program na podporu politik informačních a komunikačních technologií – PSP ICT 3.Program Inteligentní Energetika – IEE Celkový rozpočet M€

CIP Rozpočet pro podprogramy MSP M€ M€ ekoinovace M€ finanční nástroje ICT 728 M€ IEE 727 M€

Proč CIP..? sloučení stávající roztříštěné podpory v jeden rámec vytvoření protiváhy 7. Rámcovému programu celkové snížení administrativy Navazuje na programy eTEN, MODINIS a od roku 2008 i na eContentplus.

Hlavní témata pro rok 2007 Efektivní a interoperabilní eGovenmentové služby ICT pro accessibilitu, stárnutí a sociální integraci ICT pro udržitelné a inteoperabilní zdravotnické služby Horizontální témata

Implementačný plán rok 2007 Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Oct Nov Dec Jan Feb Mar týdnů Schvalovací proces Předkládání projektů - výzva Přípr. pracovního programu CPP Příprava Call for Experts Infodny Otevření výzvy Ukončení výzvy HodnoceníNegociace Kontrakty

Nástroje ICT PSP –Pilotní projekty Typ A Typ B –Tématické sítě Detaily v pracovním programu Detaily v tzv. tender packu Tendry Výzvy k předkládání návrhů projektů

Pilot A (2007) Hlavní cíl: interoperabilita Oblasti podporyeProcurement1 (počet podpořených projektů) eID1 eHealth (záznamy o pacientech a elektronické recepty)1 Výsledek: implementace otevřených, společných a interoperabilních řešení, kde výsledky projektů budou dostupné ve všech členských zemích EU Délka projektu: 36 měsíců (včetně 12 měsíčního provozu služeb) Žadatelé:konsorcium (veřejná správa, poskytovatelé služeb, malé a střední podniky, uživatelé), minimálně však 6 „národních administrátorů“ Rozsah:implementace v 6 členských zemích, s potenciálem rozšíření do ostatních členských zemí EU. Minimálně 6 subjektů veřejné správy ze 6 různých zemí EU. Financování: maximálně 5-10M€ / pilot.

Pilot B (2007) Hlavní cíl: implementace inovativních elektronických služeb, realizace pilotní fáze v reálných podmínkách. Výsledek: pilot by měl prokázat technickou, organizační a právní realizovatelnost služby a ohodnotit vliv inovativních řešení založených na ICT. Trvání: cca měsíců (včetně 12 měsíčního provozu služeb) Žadatelé:konsorcium (účastníci hodnotového řetězce, poskytovatelé služeb, malé a střední podniky, uživatelé) Rozsah:implementace v 4 členských zemích, s potenciálem rozšíření do ostatních členských zemí EU. Financování : Maximálně 2-3M€ / pilot.

Tématické siete Cíl :spojit zástupce zájmových skupin, získat odborné znalosti a technickou vybavenost k podpoře implementace Informační společnosti Síť musí mít jasný cíl a měřitelný výsledek (NE všeobecný výzkum nebo podpůrná aktivita) Výsledek: identifikovat a připravit budoucí pilotní aktivity, výměna zkušeností a informací. Výsledky činnosti budou oznámeny veřejné sféře (publikace, konference, atd.) Trvání: předpoklad měsíců (po této době se předpokládá další provoz sítě bez finanční podpory EU) Žadatelé :Konsorcium (zástupci zájmových skupin); alespoň 7 právnických osob ze 7 zemí. (Jeden bude jmenovaný koordinátorem sítě). Financování : Náklady tis.€ /síť.

Stručný přehled Hrazené náklady Pilot typu A Pilot typu B Tématické sítě Aktivity Přímé aktivity vázané výhradně na otevřenost a interoperabilitu uskutečněné v kontextu k existujícím národním iniciativám. Veřejná správa na všech úrovních. Do 50% oprávněných nákladů Do 100% oprávněných nákladů Všechny relevantní subjekty. Rozšíření stávajícího pilotního řešení v rámci členských zemí EU. Sdílení informací a best practices v rámci sítě. Účastníci MSP, poskytovatelé obsahu, atd.

Předběžný rozpočet Celkem 66,4 mil. EUR

Kdy a kde žádat Vypsání výzvy – předběžně Předběžné končení výzvy 23. října 2007 v 17:00

eContentplus Geografické informace Vzdělávací obsah Digitální knihovny Vědecký obsah Digitální knihovny Cílené projekty Sítě „best practice“

eContentplus rozpočet na rok ,7 mil. EUR předpokládané vypsání výzvy – červen 2007 INFORMAČNÍ DEN V PRAZE

Děkuji za pozornost! Ing. Martin Hiršal