Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POPIS AREÁLU Ubytování představuje 12 rodinných dvojdomků vždy se sedmi 2 až 3 lůžkovými byty přístupnými vchodem situovaným do středu areálu. Každý byt.
Advertisements

Technika cestovního ruchu Péče o hosta v ubytovacím zařízení
Milan Babický Štěpán Barák
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Kuba Elderien, s.r.o. Obchodní Akademie Denisovo Nábřeží Náchod web:
Housekeeping.
Příprava pracoviště Úklid
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
Collège Champagne – pohled z přední strany. Hlavní vchod.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková
OŠETŘOVACÍ JEDNOTKA je základní funkční, stavební a organizační složka lůžková části nemocnice.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Hotel Kapitán areál s vlastní pláží a sportovišti Vše pro Váš volný čas.
ZÁKLADY ARCHITEKTONICKÉHO NAVRHOVÁNÍ KATEDRA ARCHITEKTURY VŠB -TUO
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
VY_32_INOVACE_TMM21160BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Zámek Lukavec … … a jeho využití
TECHNICKÝ ÚSEK HOTELU Náplň vedoucích pracovníků
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
CK Sun Family Anna Macáková Zeměpis 8.třída
ČESKÉ CENTRUM-ČESKÝ DŮM MOSKVA
Prezentace služeb Pokoje 4* Restaurant Catering.
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Lázeňský komplex lázně Hluboká voda. Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů,
ARCHITEKTONICKÁ STUDIE SPORTOVNÍHO CENTRA
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
ABY NAŠE OČI NETRPĚLY, JE TŘEBA, ABYCHOM TRÁVILI SVŮJ ČAS V PROSTŘEDÍ, KTERÉ JE VHODNĚ OSVĚTLENÉ. OSVĚTLENÍ JEDNOTLIVÝCH PROSTOR SE ŘÍDÍ TĚMITO NORMAMI:
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Praktická stáž „Osvojení odborných kompetencí – uplatnění obecných ekonomických principů při řízení hotelu“ 17. –
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních služeb Název vyučovací oblasti: Služby v hotelnictví.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Lázně/ Heilbad ZIMNÍ SPORTY A RELAX v LÁZNÍCH JÁCHYMOV.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Organizační struktura hotelu
Společensky odpovědného podnikání
Hotel Co to je?.
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Domov pro seniory U Pramene Louny Organizační schéma
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Prostory v provozovně společného stravování
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Recepce Zařaďte služby: rezervace pokojů, přidělování pokojů, směnárenské služby, inkaso za ubytování, podávání informací, čištění obuvi, předávání pošty,
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Název: ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA Vypracovala: Olga Merendová - VB 304
Staveniště a zařízení staveniště
Letní víkend s Michalem Šubrem
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Ateliérová tvorba I VB301 Petr MACURA.
RODINNÝ DŮM NÍZKOENERGETICKÝ ÚSPORNÝ MÍSTO STAVBY: KLIMKOVICE
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
Administrativní budova
VYTVÁŘENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ A MEZIGENERAČNÍ SPOLUPRÁCI
Vnitřní úprava a prostorové členění prodejny
Český dům Moskva Jiří Podhola.
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
ZVVZ NEMOVITOSTI, s.r.o. člen skupiny ZVVZ GROUP Ruce podané ekologii.
Transkript prezentace:

Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní hotelovou evidencí, definovat druhy úklidu.

Části ubytovacího úseku Front office část příjmu hosta Housekeeping lůžková část hotelu

Front office Recepce – rezervace, přihlášení k pobytu, odhlášení, fakturace ubytování Vrátnice – informace o kultuře, sportu v hotelu i mimo, doplňkové služby Sortimentní minimum – prodej suvenýrů, hygienických potřeb a občerstvení

Provozní hotelová evidence, dokumentace Domovní kniha ubytovaných hostů Hosté přihlášení k pobytu, jejich osobní údaje a další. Recepční list (Hotelové štafle) Přehled obsazených a volných pokojů Rezervační kniha (objednávky ubytování) Evidence přijatých objednávek, data přijetí, kdo vyřizuje atd. Ostatní dokumentace Waitinglist, Ubytovací seznam, Kniha buzení, Evidence faktur

Hotelová vrátnice Sortimentní minimum Hotelový klíč Pracovníci, služby, pomůcky Sortimentní minimum Průmyslové, hygienické a upomínkové zboží, občerstvení Hotelový klíč Druhy klíčů, typy zámků, magnetická karta

Pracovní úsek hotelové hospodyně Hotelové pokoje Veřejné prostory vně hotelu, parkoviště, garáže, vstupní prostory, zelené plochy Restaurační prostory, restaurace, bar, banketní salónky, kavárna, konferenční sál Veřejné prostory uvnitř hotelu, hotelová hala, hotelový vchod, chodby, schodiště, foyer Prostor bazénu, bazén, solárium, toalety, prostor pro masáže, sprchy Prostory pro administrativu, ředitelna a kanceláře vedení hotelu Personální oblast, šatny, sprchy, toalety, jídelna zaměstnanců, denní místnost zaměstnanců Sanitární prostor, toalety, dětský koutek Prostor prádelny, vlastní prádelna, sklad prádla

Činnost hotelové hospodyně Personální záležitosti Kontrola podřízených pracovníků, jejich čistota Spolupráce s vedoucím recepce

Pokoje se zvláštním režimem Péče o děti Péče o VIP Péče o seniory Pokoje pro nekuřáky Manažerská apartmá Péče o tělesně postižené Dámské pokoje

Druhy úklidu Generální úklid Úklid po hostu, který odjel Denní úklid Večerní příprava pokoje

Vyřešte úkoly Popište hlavní činnosti na recepci. Vypište základní dokumentaci vedenou na recepci. Napište, které služby poskytuje hotelová vrátnice? Co je to sortimentní minimum?