Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Advertisements

Jakou podporu sociální ekonomice si představujeme v ČR do budoucna Výbor pro regiony Rady vlády pro NNO, Ústí nad Labem, Ing. Magdalena Hunčová,
SOCIÁLNÍ EKONOMIKA SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Sociální ekonomika a podnikání Petra Francová Výroční konference IOP Ostrava
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Evropská soukromá společnost s r. o
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Principy sociálního podnikání
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Sociální podnikání v ČR Bc. Jitka Čechová
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Sociální podnikání v Moravskoslezském kraji
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
Sociální podnikání – šance podnikat jinak Ostrava
4. Sociální podnikání v Evropě Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Radmila Herzánová „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Personální management
Základní principy sociálního podnikání
Podniková ekonomika Personální činnost.
Jak se pozná sociální podnik
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Tato prezentace byla vytvořena
Analýza makro a mikroprostředí
Společenská odpovědnost organizací
Konference Programu Iniciativy Společenství EQUAL: „Od teorie k praxi – úspěšné příběhy“ Národní tematická síť - NTS Skupina C: Posilování sociální ekonomiky,
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výjimka pro malé a střední podnikatele Úprava je obsažena v Nařízení Komise č. 70/2001 V roce byla provedena novelizace Nařízením Komise 364/2004.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Dlouhodobé financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
Prezentace projektu doktorského studia
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
V.PŘ. FINANCOVÁNÍ PODNIKU A CASH FLOW 1.Financování podniku 2.Cash flow 3.Finanční analýza.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Sociální podnikání v JMK a KV Katedra Enviromentálních studií
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Bc. Jitka Čechová MAS Sedlčansko
SENZA družstvo, chráněná dílna Prostějov Olomouc
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
17. KVĚTNA 2016, BRNO. Kdo jsme?  Sociální firma  Vznik prosinec 2013  Počátek – dotace z projektu financovaném z OP Lidské zdroje a zaměstnanost.
Komunitní plánování péče a podpora zaměstnanosti na Vsetínsku.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Trutnovská zeleň, o.p.s. Mgr. Terezie Mertlíková ředitelka.
Sociální systém hospodářské organizace Charakteristika sociálního systému hospodářské organizace.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Státní zemědělská politika a sociální zemědělství
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
• - Sociální podnik a IROP ČESKY SEVER
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Výchova k občanství 9.ročník
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie regionu, obce
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Sociální zabezpečení Funkce Činitelé, financování
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Aktuální informace o výzvách MAS JmK – oblast sociální služeb
Expertní skupina pro snižování administrativní zátěže podnikatelů Zákon o sociálním podniku Ing. Pavel Vinkler, Ph.D. ředitel odboru podnikatelského.
sociální podnikání v operačním programu zaměstnanost
Transkript prezentace:

Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání

1.Obecně prospěšný cíl, který je formulován ve stanovách nebo statutu Sociální podnik je orientovaný na řešení otázek zaměstnanosti, sociální začleňování a místního rozvoje.

Standardy sociálního podnikání Vzniká a rozvíjí se na konceptu tzv. trojího prospěchu ekonomického, sociálního, environmentálního.

Standardy sociálního podnikání 2. Participace, demokratické rozhodování a sociální kapitál Je posílena role vnitřních a vnějších vztahů sociálního podniku:

Standardy sociálního podnikání a) vnitřní vztahy sociálního podniku směřují k maximálnímu zapojení členů/pracovníků do rozhodování a k samosprávě. b) vnější vztahy s okolím posilují sociální kapitál sociálního podniku a místních společenstev.

Standardy sociálního podnikání 3. Specifické financování a použití zisku Finanční vztahy a hospodaření sociálního podniku jsou podřízeny obecně prospěšnému cíli uvedenému v zakládacích dokumentech (smlouvě- stanovách-statutu-zakládací listině).

Standardy sociálního podnikání Hospodaření sociálního podniku směřuje k dlouhodobé ekonomické stabilitě a udržitelnosti (interní i externí). Případný zisk z účasti na trhu je používání přednostně pro rozvoj sociální podniku a nebo pro na plnění jeho obecně prospěšných cílů.

Standardy sociálního podnikání Sociální podnik nese ekonomická rizika.