Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Aktivity terénních programů v rámci ochrany veřejného zdraví
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
SEMIRAMIS o.s. STRATEGICKÝ PLÁN VIZE - vysvětlení  Vize stanovuje cílový stav organizace v daném čase.  Je definovaná v přítomném čase.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) Mgr. Lenka Šťastná.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ , PRUŠÁNKY
Strategické plánování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji Konference IDEON Pardubice Podpora poskytování DV v PK.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Studium pro školní metodiky prevence
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Interaktivní personální portál
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Závěrečná konference projektu
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
IP Alena Kopáčková (DFP)
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis Bc. Miroslav Zavadil, DiS. Mgr., Ing. Jiří Staníček

Stručná historie: kde jsme byli… Historie Laxus o.s. - Registrace Laxus o.s. na MVČR v r. 1995 - Provoz Kontaktního centra HK (Relax->Laxus) od r. 1996 - Provoz Terénních programů HK od r. 1998 - Mapování regionů okresů KHkraje a vznik RTP od r. 2000 - Provoz Ambulantního centra HK od r. 2001 - Stabilizace v r. 2002 - Restrukturalizace a profesionalizace v r. 2004 - Provoz Drogových služeb ve vězení od r. 2005 - Převzetí a obnova služeb KC, RTP a AC v Pardubickém kraji od r. 2007 - PROADIS 2008 Účast na realizaci individuálního projektu „Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji“ – ESF ČR od r. 2009 - Počátek práce na fúzi, změna sídla, registrací - 2010 - Spojení se Semiramis o. s. - 2011 Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Stručná historie: kde jsme byli… Historie Laxus o.s. Milníky organizace 1996 - 99 Pionýři výměny stříkaček mezi Policií a léčbou 2000 Identita a jméno: Relax a Laxus 2001 Syndrom velké matky 2005 Strategický plán a management 2007 Syndrom KHK aneb vítejte v Pardubicích Současnost 2 KC, 2 TP, 2 AC, DSV, obrat cca 17 mil. Kč, přes 30 zaměstnanců, přes 2.000 klientů/rok, přes 10.000 kontaktů/rok, výměna cca 250.000 ks… Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Stručná historie: kde jsme byli… Historie Semiramis o.s. - Registrace Semiramis o.s. na MVČR 21. 6. 2000 - Provoz Kontaktního centra Nymburk (KC NBK) od r. 2001 - Paralelní vznik Centra terénních programů (CTP) - Vznik Centra primární prevence (CPP) v r. 2002 - Účast na projektu Posouzení kvality drogových služeb ve Stč. kraji - Vznik Centra drogových služeb ve vězení (CDSV) v r. 2005 - Otevření K-centra Mladá Boleslav (KC MB) v r. 2006 - Rozšíření působnosti CPP do Královéhradeckého kraje v r. 2007 - Semiramis o.s. je jedním ze zakládajících členů svazu PROADIS v r. 2008 - Semiramis o.s. nejvytíženější službou pro PUD ve Středočeském kraji v r. 2009 Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Stručná historie: kde jsme byli… Historie Semiramis o.s. Milníky organizace 1999 – 05 Já na bráchu, brácha na mě 2006 Z okresu do kraje 2007 Z malé velká 2008 Strategický plán, změna řízení organizace Současnost 2 KC, TP, DSV, PP, obrat cca 14 mil. Kč, přes 22 zaměstnanců, přes 1.500 + 5.000 klientů/rok, výměna cca 200.000 ks… Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Stručná historie: kde jsme byli… Spolupráce Laxus o.s. a Semiramis o.s. - Seznámení organizací – jak k tomu došlo? - Počátky a důvody spolupráce - Regionální, ideová a odborná blízkost - Podobnost služeb - Možnost výměny zkušeností a spolupráce… - Poprvé společně v Chalupě U Supa – r. 2006 - Propojení přes supervize a garance HR programů – 2006 - První myšlenka spojení – 2007 - Propojení přes metodickou podporu - 2008 - Spolupráce vězeňských programů - 2008 - „PROADISová zkušenost“ – 2008-2009 - První konkrétní kroky směrem ke spojení – 2009 - Přebírání finančního řízení, plánování spojení - 2010 Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Záměr fúze Představení celkového záměru fúze: - Vytvořit silnou organizaci, která je partnerem státní správy a krajských samospráv – zvýšení finanční a odborné stability (výkyvy státních dotací, registrace sociálních služeb) - Spojení silných stránek obou organizací Semiramis: finanční řízení a organizační struktura Laxus: silné jméno a odborné know-how Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Kde jsme nyní Jak spojování organizací probíhá? Propojení správních rad a valných hromad (2008) Změna sídla, stanov, přeregistrace služeb, registrace, certifikace (v průběhu 2010) SWOT analýza (společný výjezd - červen 2010) Strategické plánování (společně v HK - srpen 2010) Organizační struktura (srpen 2010) Zaznamenané potíže (donátoři, finanční úřady, registrace a poskytování služeb, kontroly, odvody, nájemní smlouva na nové sídlo, registrace vozů TP…) Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Kde jsme nyní a kam míříme Přechod KC NBK a CDSV pod Laxus o.s. Provedeno od 1.1.2011 Přechod KC MB a CTP pod Laxus o.s. Co už je pro to uděláno a co se dít bude Přechod CPP pod Laxus o.s. Plány pro ostatní programy obou sdružení Individuální projekty v HK a SK Primární prevence v SK Udržitelnost již běžících projektů Prevence v HK, Ambulance v MB Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Jak to bude vypadat za 3 roky Jak to bude vypadat za 3 roky – ideální model, kterého chceme dosáhnout - Finance – jednotné řízení, větší záběr, lepší pozice, stabilita, zajímavý partner pro obce, kraje, stát a případné sponzory - Pokrytí regionu (Středočeský, Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj) - Lidské zdroje – udržení počtu zaměstnanců, profilování a sladění pozic v org. struktuře, kompetencí pracovníků - Sjednocení metodických postupů, porad a informačních toků, jednotný systém vzdělávání, řízení kvality - Nové příležitosti – udržení stávajícího rozsahu služeb v době krize, lepší startovní pozice pro budoucí rozvoj (adiktologie, alkoholismus a další závislosti, resocializace) a případné nové služby Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Dotazy a další otazníky Dotazy, které se již objevily: Fúze z pohledu vedení Kdo bude velet? Jaká bude organizační struktura? Co se stávajícími pozicemi? Jak spolupracovat v tak velkém regionu? Co na to řeknou donátoři? Fúze z pohledu zaměstnanců Kdo bude velet? Ztratíme dlouho budovanou tvář jedné či druhé organizace? Jak budou vypadat porady? Jak budou vypadat společné výjezdy? Bude se propouštět? Budou se měnit naše pracoviště? Budou se měnit (snižovat, zvyšovat) výplaty? Co se bude dít v případě finančních problémů? Kdo pracuje „na druhé straně?“ Kde nalézt další informace: Jednotlivé kroky procesu slučování našich organizací prezentujeme na našich webech: http://www.laxus.cz/ nebo http://www.os-semiramis.cz/ Obracet se můžete i telefonicky nebo e-mailem na Mgr., Ing. Jiřího Staníčka Spojení občanských sdružení Laxus a Semiramis, Bc. Miroslav Zavadil, DiS., Mgr., Ing. Jiří Staníček

Děkujeme za pozornost! Bc. Miroslav Zavadil, DiS. zavadil@os-semiramis.cz Mgr., Ing. Jiří Staníček stanicek@laxus.cz