PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava 29. 1. 2008, Velké Karlovice Institut Trhu Práce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
POHLED PODNIKATELSKÉ SFÉRY NA SOUČASNOU SITUACI V OBLASTI ŘEMESEL
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Krajská agrární komora kraje Vysočina ing. Karel Coufal
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
IPS a rodičovská veřejnost
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Říjen  Úvodní kolečko – kdo je z jaké školy?  ÚP Bc. Kateřina Járová (trh práce) Ing. Marcela Vychodilová (IPS, nabídka pro ZŠ)  Krajský úřad.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
Plánování prvních kroků
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Setkání kariérových poradců
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce

Ověřování zapojení ITP

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Dosavadní praxe Tradiční akce ve všech okresech Vysočiny Pořadatelem zpravidla kulturní domy (JI, HB, ZR) –Spolupořadatelem v HB Úřad práce –Spolupořadatelem v ZR okresní hospodářská komora –Pořadatelem v PE je ÚP a v TR okresní hospodářská komora Třebíč –Nezájem pořadatelů o spolupořadatelství v okresech JI, HB, PE Školy se prezentují na svých expozicích, snaží se získat co nejvíce budoucích studentů Požadavky trhu práce nejsou zohledňovány

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Zapojení pracovišť ITP Cíl: Nalezení nových přístupů k řešení problematiky trhu práce Ověřování různých možností zapojení ITP Havl. Brod, Žďár n/Sáz., Jihlava Aktivní zapojení institutu trhu práce

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Havlíčkův Brod – příprava akce Pronájem prostoru pro expozici ITP HK Oslovení firem - Upřednostnění stavebních a strojírenských firem - Nabídka účasti v expozici HK - Průzkum personálních potřeb Kontaktování ZŠ v okrese - Upozornění na expozici

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Havlíčkův Brod – prezentační materiály Tištěné materiály + Prezentace PowerPoint Profesní poptávka a nabídka na trhu práce v okrese Regionální profesní mzdy Statistické přehledy o absolventech škol a učilišť v evidenci ÚP Profese s největší disproporcí mezi poptávkou a nabídkou Příklady perspektivních profesí

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Havlíčkův Brod - Přehlídka středních škol Datum konání: 30. říjen 2007 Záměr: Podat objektivní informaci o situaci na trhu práce a přispět k popularizaci nedostatkových profesí Metoda postupu: –Expozice –Automatická prezentace na PC monitoru –Diskusní bloky –Individuální konzultace

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Žďár nad Sázavou - Festival vzdělávání Datum konání: 7. listopad Záměr ITP: Uspořádání konference k problematice situace na trhu práce za účasti všech zainteresovaných partnerů

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Žďár nad Sázavou - Účast na konferenci Hospodářská komora Podnikatelé Samospráva Školy Zástupci firem v okrese Hejtman kraje Vysočina Zástupce školského odboru Starostové Výchovní poradci ZŠ Zástupci učilišť

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Žďár nad Sázavou - Přínos konference Definování možností řešení nedostatku technických a řemeslných profesí Stanovení možností a pravidel další spolupráce všech zúčastněných stran při řešení problému

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Jihlava – Burza škol Datum konání: 16. listopad Záměr ITP: Informovat o nejžádanějších profesích Provést dotazníkové šetření mezi zúčastněnými žáky

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Jihlava – doprovodné dotazníkové šetření Otázky směřovaly ke zjištění: Způsobu rozhodování žáka o volbě povolání Informovanosti o možnostech studia Informovanosti o situaci na trhu práce

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Jihlava – příklady zjištěných odpovědí Dotazník vyplnilo 98 žáků 96 žáků má dostatek informací o možnostech studia 86 % bylo na IPS při ÚP Testy na ÚP byly užitečné pro 49 % žáků 61 % žáků neví, jakých profesí je na trhu práce nedostatek Jen 13 % žáků chce na učební obor Vlivy na volbu povolání

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Přínosy účasti zástupců ITP  Byla ověřena možnost zapojení do aktivit podobného druhu  Veřejnost byla informována o situaci na trhu práce  Byly nastoleny nové směry spolupráce se zaměstnavateli a školami  Byly navázány kontakty s výchovnými poradci ZŠ  Byly propagovány nedostatkové profese  Materiály připravené pro přehlídku škol v HB byly s výhodou využity pro ověřování dalších metodických postupů – informování rodičů na rodičovských schůzkách  Byly úspěšně ověřeny navržené metodické postupy – doplnit o přípravu materiálů o situaci na trhu práce

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Zpětná vazba od zaměstnavatelů Účast firem –V HB 8 firem v expozici HK, 2 firmy s vlastní expozicí, V ZR 8 firem Požadavky na HK –propagovat nedostatkové obory na trhu práce, –pomoc při prosazení efektivní spolupráce soukromého sektoru se vzdělávacími institucemi, –pomoc v rámci dotačního poradenství, zejména při čerpání finančních prostředků EU, –aktivní působení na žáky základních škol při volbě budoucího povolání, zejména vzhledem k potřebě obsazení nedostatkových řemeslných profesí na trhu práce.