Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alternativní formy péče o děti
Advertisements

CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Služby péče o dítě – diferenciace péče
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Analýza Centra ProEquality
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Slaďování osobního/rodinného a pracovního života v ČR
Zavedená společnost specializující se na služby v oblasti: Daňové poradenství Účetnictví Ekonomické poradenství Mzdy a personalistika
Služba péče o děti v dětské skupině
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Závěrečná mezinárodní konference projektu MOPPS Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem.
Legislativa harmonizace rodinného a profesního života v evropských zemích Zasedání pracovní skupiny 4 “Harmonizace profesního a rodinného života“
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Konference rodinných a mateřských center , Vsetín Možnosti personální politiky organizací Aktivity AERV v rámci projektu - koordinátor pro práci.
Sla ďování pracovního a osobního života : nástroje a přínosy pro zaměstnavatele Mgr. Nina Bosničová, Ph.D. Gender Studies, o.p.s.
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje ochrany životního.
Evropská regulace pracovněprávních vztahů v sociální oblasti MUDr. Milan Cabrnoch poslanec Evropského parlamentu.
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
Implementace flexicurity v ČR Projekt "Implementace přístupů k flexicurity v malých a středních podnicích (MSP) v podmínkách ČR s využitím zahraniční spolupráce",
Náhradní rodinná péče aneb „Děti patří domů“ Karel a Petra HENNHOFEROVI.
 Školní prázdniny trvají osm týdnů (dva měsíce).  Jezdí se na dovolené k moři, na tábory, na rekreace a další místa k prožití zážitků.
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje sociálního poradenství.
Středisko volného času při ZŠ a MŠ Velhartice
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Moderní personalistika DS 2009/ Flexibilní formy zaměstnávání flexibilita jako heslo dne minimalizace mzdových nákladů rozpor mezi požadavkem.
Výzvy a další cesta pro dětské služby v Maďarsku Rodičovská péče o děti a politika zaměstnanosti „Kolize nebo komplementarita?" Praha, 5. -
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Pobočka Knihovny Jiřího Mahena v Brně-Černovicích, Charbulova 38 Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu Jiřího Mahena v Brně, příspěvkovou organizaci.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Projekt dětská skupina MOTÝL
Dětský domov Na Vizině 28, Slezská Ostrava
Nepřehledná zákoutí zákoníku práce Petr Hůrka. Předmět a účel pracovního práva umožnit zaměstnavateli, aby prostřednictvím pracovní síly zaměstnance realizoval.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
VÝPOČTY O PRACOVNÍCÍCH
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
PRACOVNÍ SMLOUVA. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1128Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma: Pracovní.
Základy pracovního práva a sociálního zabepzečení v ES Přednáška č. 5.
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Flexibilní formy práce Aktivní politika zaměstnanosti – modul Ia.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Naše vize: Domov, ve kterém je o seniory postaráno tak, jak bychom chtěli, aby se jednou někdo staral o nás….
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
M_ANIMA radí – Sama sobě vedoucí
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
SOS dětské vesničky.
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Rodinná politika Libereckého kraje
BABY PARK Olomouc
FOND MOBILIT TUL 2018 Lucie Koutková.
Kontaktní pracoviště v Mostě
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem

Příklady alternativních forem práce zkrácený pracovní úvazek práce z domova pružná pracovní doba sdílení pracovního místa sdílených více zaměstnanci (job sharing) stlačený pracovní týden

Příklady alternativních forem práce pokračování I flexibilní čerpání náhradního volna možnost čerpání neplaceného volna pracovní místa s možností neplaceného volna v době prázdnin přednostní nárok osob s dětmi na dovolenou v letních měsících

Příklady alternativních forem práce pokračování II možnost 1 denního pracovního volna v měsíci smluvní volný pracovní poměr zavedení dětských koutků s pečovatelkou privatizace MŠ

Kontakt Ing. Ivana Mariánková Ing. Lucie Houthoofdtová Ing. Zuzana Tůmová EICO, Chelčického 4, Ostrava 1 