Ostrov Mainau Německo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-50 Anotace
Advertisements

ZÁMEK KONOPIŠTĚ.
Hudba: ERNESTO CORTAZAR ‘BERTHA’
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES.
SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM
CENTRAL PARK NEW YORK
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
LAGO DI GARDA Gardasee, Gardalake.
Automatický přechod snímků Návštěva ZOO v Brně
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
Liberecký kraj Městská radnice.
I T A L I E LECCE (Puglia).
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Dřeviny – listnaté stromy
Praha.
Sluneční hodiny Zajímavost
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná.
NA MAPĚ JSOU ZVÝRAZNĚNY KRAJINY
JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
NÁPLŇ KURZU SPORT zvládnutí základních dovedností na plováku – jízda vpřed, jízda po větru, jízda při stoupání proti větru, základní obrat proti větru.
Ekosystém Prchalová, K..
spojené s pevninou dvěma mosty.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
venkovská, městská, chráněná krajinná oblast
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Pávi jsou odnepaměti chováni pro nevšední krásu. Dnes se s nimi můžeme setkat převážně v zámeckých parcích. Jsou krásní, zvídaví a dokonce hlídají!
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Istanbul - 15 mil. obyvatel, druhý visutý most přes Bospor mezi Evropou a Asií
Igor Dostal
TURECKO Bodrum je turecké přístavní město v blízkosti řeckého ostrova Kós. Žije zde asi obyvatel.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Botanické a zoologické zahrady
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ČESKÝ JAZYK 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_07_02_párové souhlásky.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Chuchelský háj. poloha Chuchelský háj je jedním z posledních listnatých hájů, které se dochovaly na území města Prahy. Chuchelský háj je jedním z posledních.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
Tajemství fotografování Cvičná prezentace. Fotografické přístroje Různé typy fotografických přístrojů jsou vybaveny různými druhy hledáčků Mezi další.
VELKÁ PÍSMENA Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Národní park Berchtesgaden
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Město a příměstské oblasti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Osmý div světa Torres del Paine.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm

Školní výlet Alžběta Drápelová 4.A.
ČESKÝ JAZYK 4. ROČ. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_17
Transkript prezentace:

Ostrov Mainau Německo

Mainau je ostrov v SV části jezera Bodensee Mainau je ostrov v SV části jezera Bodensee. S pevninou je spojen mostem na jižním břehu jezera. Má i vlastní přístaviště. Patří k městské čtvrti Litzelstetten-Mainau města Konstanz. Je ve vlastnictví šlechtické rodiny Bernadotte. Princ Lennart hrabě Bernadotte obdržel v r. 1931 od svého otce značně zpustlý ostrov o velikost 45 ha. Cílevědomě jej proměnil v ráj květů a rostlin, který je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších výletních cílů v Německu. Majestátní barokní zámecký komplex stojí v dokonalé harmonii v jednom z nejkrásnějších parků Evropy. Díky zdejšímu klimatu rostou v zámeckém parku palmy, pomerančovníky a další středomořské rostliny. Proto bývá Mainau označován jako ostrov květů. Zde se nachází kromě zahrad i dům motýlů s tropickými, převážně jihoamerickými, kteří volně poletují mezi návštěvníky, a paví obora a několik gastronomických zařízení. Speciálně pro děti je zde hřiště s vory a Streichelzoo - ZOO, kde jsou chovány druhy zvířat, které mohou děti bezpečně hladit. V palmovém skleníku láká přehlídka orchidejí.