Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Advertisements

ŘÍDÍCÍ STRUKTURY - PODMÍNKY
Vytváření, použití dávkových souborů
PHP Cyklické příkazy v PHP - 08
If-else, do-while, switch, operátory
Algoritmy I Cvičení č. 3.
Příklady z Matlabu 4 Příklady na řídící příkazy , IF , SWITCH , FOR , WHILE , příkazy vstupu a výstupu INPUT a DISP.
Větvení cykly J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá.
Algoritmizace a programování Podmíněné a cyklické příkazy- 08
FUNKCE V PHP. 2 FUNKCE JSOU V PODSTATĚ MALÉ KUSY SKRIPTŮ, KTERÉ JE MOŽNÉ OPAKOVANĚ POUŽÍVAT. Příklad
Mgr. Jan Lavrinčík, DiS..  pro proměnnou typu Date alokováno 8 bajtů paměti, které obsahují spakovaný vzorek bitů nejen pro datum, ale i pro přesný čas.
Podmienený príkaz. Kĺúčové slová  Pro podmínky se v Pascalu používají klíčové příkazy IF, THEN a ELSE.  Také se jim říká „príkaz vetvenia"..  Příkaz.
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
3. Příkazy  Příkazy dělíme na jednoduché a strukturované.  Jednoduché příkazy - žádnou jejich dílčí částí neni příkaz - přiřazovací, vstupu a výstupu,
RoBla Makra MS OFFICE.
2 CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ Podle řídící proměnné proveď n-krát příkaz P1.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_06 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Pascal - cykly.
Hlášky Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Alert Alert Prompt Prompt Confirm Confirm Alert – zobrazí upozorňovací.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Algoritmizace a programování Vývojové diagramy - 03
C – cyklus while Mgr. Lenka Švancarová.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_20 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
2 UDÁLOSTI ONMOUSEOVER, ONMOUSEOUT Odkaz Událost je část kódu vyvolana za určité (uživatelem vyvolané) situace (kliknutí myší, přejetím kurzorem myši,
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Řízení běhu programu 5 Verze
Typy cyklů Do...Loop For...Next For Each...Next.
ProgeCAD Modifikace prvků.
Grafický zápis algoritmů (vývojové diagramy) Lineární rovnice Zobrazení 10 sudých čísel – CYKLUS Suma 10 čísel JK, 2015.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_07 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B4 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
PŘÍKAZ CYKLU S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B5 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
CYKLUS S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Mihačová. Obchodní akademie a Střední odborná.
Řez, návrat. Predikát řez (!) Vždy splněn Není povolen návrat přes něj.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření Duben 2013.
JUI přednáška Vstup a výstup, cykly RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Algoritmy komprese dat
Příkazy cyklů. Co je to cyklus Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého bloku příkazů Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
C – cyklus do-while Mgr. Lenka Švancarová.
Pascal – cyklus while Mgr. Lenka Švancarová.
Cvičení 2 Podmíněné příkazy, cykly. Podmíněné příkazy Podmínka – jakýkoliv logický výraz ( a=1,……..) ( a=1,……..) Příkaz – vlastní instrukce, která se.
Úloha 1 Měření úrovně zvuku pomocí zvukového senzoru na vstupu mikroprocesoru Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Jaroslav Zika 2014.
Algoritmizace a programování Algoritmy 4 – Vývojové diagramy (cykly)
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PHP – CYKLY, POLE. CYKLY V PHP Cykly se používají, chceme-li opakovat určitou činnost, několikráte za sebou, opakovaně provádět stejnou proceduru. Postupně.
Programování KONSTANTY, ČTENÍ PO JEDNOM ZNAKU GETCHAR() FORMÁTOVANÝ VÝSTUP POMOCÍ PRINTF, VÝVOJOVÉ DIAGRAMY, CYKLY.
Algoritmizace a programování Cykly - For. FOR Předem známe počet opakování Předem známe počet opakování Syntaxe: Syntaxe: for proměnná in range(rozpětí):
Algoritmizace a programování Cykly – While 1. Test Příští hodina test na větvení Konstrukce IF..ELSE případně IF..ELIF..ELSE.
VY_32_INOVACE_PR2_14. Cyklus umožňuje opakování určité posloupnosti příkazů bez nutnosti psát je stále znovu. Používáme tři základní druhy cyklů: cyklus.
KURZ ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ V JAZYCE C Lekce č. 2: Základní pojmy Bc. Radek Libovický.
Občanská výchova Formy placení. Platby a platební styk  Za zakoupené zboží nebo službu je vždy nutné zaplatit.  Mezi plátcem a příjemcem peněžní částky.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Programovací jazyk C# 4. část - cykly.
Inf Cykly ve vývojových diagramech
KIV/ZD cvičení 9 Tomáš Potužák.
Linux - skripty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Vytváření dokumentace algoritmů
Dávkové soubory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Příkazy cyklu (1) Umožňují vícekrát (nebo ani jednou) pro-vést určitý příkaz Jazyk C rozlišuje příkaz cyklu: s podmínkou na začátku: obecný tvar: while.
© Copyright Radim Štefan
Opakování základních příkazů a syntaxí v programovacím jazyce Pascal
CYKLUS S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU (se vstupní podmínkou)
Cyklus for (1) Obecný tvar: for (výraz1; výraz2; výraz3) příkaz
Opakování ze 4. cvičení int a; printf("Zadej číslo: ");
Transkript prezentace:

Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. V PHP se používájí dva typy cyklů. V PHP se používájí dva typy cyklů. Cyklus while - provede znovu daný kód jen v případě že je splněna daná podmínka. Cyklus while - provede znovu daný kód jen v případě že je splněna daná podmínka. Cyklus for – u tohoto cyklu jejiž dopředu zadáno, kolikrát má provést kód. Cyklus for – u tohoto cyklu jejiž dopředu zadáno, kolikrát má provést kód.

Příkaz for Výpis čísel 1 až 10 Výpis čísel 1 až 10 for ($i=1; $i<=10; $i++) echo $i; for ($i=1; $i ";

Příklad Vypište čísla 1 až 10 do tabulky (pod sebou). Použijte příkaz for. Vypište čísla 1 až 10 do tabulky (pod sebou). Použijte příkaz for. Obr. 1 Číslo

Řešení 1 Externí stylopis Externí stylopis Obr. 2 Obr. 3

Příklad Vytvořte tabulku s nadpisy sloupců. V prvním sloupci budou čísla od 1 do 10 a ve druhém sloupci budou druhé mocniny těchto čísel. Vytvořte tabulku s nadpisy sloupců. V prvním sloupci budou čísla od 1 do 10 a ve druhém sloupci budou druhé mocniny těchto čísel. Obr. 4 ČísloMocnina

Řešení Externí stylopis Externí stylopis Obr. 5 Obr. 6

Vnořené cykly Cykly lze do sebe vnořovat. Cykly lze do sebe vnořovat.<? include "hlavicka_inc.php"; for ($radek=1; $radek<=3; $radek++): echo " "; echo " "; for ($sloupec=1; $sloupec<=3; $sloupec++): for ($sloupec=1; $sloupec<=3; $sloupec++): echo $radek*$sloupec; echo $radek*$sloupec; endfor; include "paticka_inc.php"; ?>

Příklad Vytvořte formulář, do kterého se zadá počet řádků a počet sloupců. Ze zadaných hodnot se musí vytvořit tabulka s násobilkou. Maximální počet řádků a sloupců: 99. Vytvořte formulář, do kterého se zadá počet řádků a počet sloupců. Ze zadaných hodnot se musí vytvořit tabulka s násobilkou. Maximální počet řádků a sloupců: 99. Obr. 7

Řešení - formulář Obr. 8

Řešení - zpracování Obr. 9 Externí stylopis Obr. 10

Otázky k opakování 1. K jakým účelům se používá příkaz "for"? 2. Co znamená příkaz $i--? 3. Jaký je rozdíl mezi zápisem $i==1 a $i=1? 4. Dají se cykly vnořovat?

Použité zdroje BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, str. 407 BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, str. 407 Použité obrázky: Vlastní