Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
ZMĚNY VE VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍCH V ČR - Reforma systému VaVaI po roce Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc. Prezident AIP ČR Seminář „Ochrana průmyslovéo.
Systém Výzkumu, vývoje a inovací v České republice Rada pro výzkum, vývoj a inovace INOVACE 2009, Praha,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Informace o stavu Reformy výzkumu, vývoje a inovací v ČR František Ježek, Vladimír Haasz Rada vysokých škol Duben 2008.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, ) Tomáš Opatrný.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Návrh operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ - strukturální fondy EU 2007 – 13 a Hodnocení VaV a jeho výsledků 2006 Dr. Marek Blažka Sekretář.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Pracovní setkání 28. června 2007
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Příprava operačních programů
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008

Proč je reforma nezbytná?  Aktuální výstupy VaVaI pro českou ekonomiku a společnost jsou neuspokojivé.  Existující systém financování je zastaralý a neefektivní – již není schopen efektivně a včas financovat VaV, včetně využívání finančních zdrojů EU.  Pokračující fragmentace českého VaV; systém není schopen dostatečně rozpoznat excelenci a také víceméně chybí priority – to vede zaostávání země v mnoha oblastech VaV.

O čem je reforma?  Reforma je prvním počinem pro změnu a zlepšení existujícího systému v posledních 20 letech  Obecně se jedná o sjednocující rámec pro 15 dokumentů implementující „reformní vizi“  Tyto dokumenty mají různý charakter – rozpočtový, legislativní, koncepční a další (mohou mít rozličnou strukturu, proceduru, td.)  Reforma je ve skutečnosti náhradou za neexistující politiku VaV

Realizace reformy (1) Vláda vyhlásila následující opatření:  Předložení Operačního programu VaVpI ( EK ho podepsala 1.října 2008).  Předložení realizačních dokumentů pro OP VaVpI (1.výzva se očekává před 15. prosincem 2008)  Příprava rozpočtu VaV pro rok 2009 a výhledu pro roky 2010 a 2011 (již schváleno vládou)  Příprava novely zákona č.130/2002 Sb. a souvisejících prováděcích pravidel a vyhlášek (aktuálně v Parlamentu)  Návrh nezbytných změn v řízení VaVaI (schváleno vládou)  Vydání nové metodiky Informačního systému VaV (provedeno)

Realizace reformy (2)  Vývoj a předložení 7 koncepcí V aV(2 již jsou schváleny, ostatní budou předloženy na konci listopadu 2008)  Do předložit Národní politiku VaVaI pro léta (připravuje se) Souběžné akce:  Prodloužení realizace Výzkumných záměrů  Prodloužení programu Výzkumných center do roku 2011  Skončení veřejných soutěží pro většinu existujících programů Podpůrné akce:  Vydání nové Metodiky hodnocení 2008 (dokončené v červnu 2008)  Příprava souboru nových priorit VaV (připravuje se)

Veřejné výdaje na VaV Rok (2009)2010)(2011) mld. Kč 6,211,616,521,523,124,826,828,9  Výdaje českého státního rozpočtu (s výhledem do roku 2011)  Daňové úlevy na VaV – od roku 2005 V roce 2006 cca 0,9 mld. Kč (očekávaný nárůst; novelizace zpracována)  EU zdroje na VaV (strukturální fondy) Od roku 2007 cca. 10 mld. Kč/rok (financování fakticky začne od roku 2010)

Základní principy  Zjednodušení struktury veřejného financování, snížení počtu rozpočtových kapitol a snížení celkové administrativní zátěže  Striktně bude preferována excelence a kvalita  Přesun rozhodování jak dosáhnout co nejlepších výsledků z ministerstev na organizace, v případě institucionálního financování, a na profesionální agentury, v případě programového financování  Posílení vzájemné spolupráce výzkumných organizací a specifická podpora široké spolupráce se soukromými společnostmi ke zvýšení příspěvku VaV pro ekonomiku s společnost  Zvýšení počtu výzkumníků a rozšíření účasti ČR na mezinárodní spolupráci napříč oblastmi VaVaI

Systém financování VaV  Programové financování Běžící programy budou pokračovat beze změny, dle stávajících pravidel Nové projekty v oblasti základního výzkumu budou od roku 2010 financovány prostřednictvím České grantové agentury (ČGA) Od roku 2011 bude aplikovaný VaV financován prostřednictví nově ustavené České technologické agentury (ČTA) Vedle financování prostřednictvím ČTA, bude zachováno financování 4 horizontálních a 3 specifických platforem prostřednictvím ministerstev  Institucionální financování Do roku 2011 budou výzkumné organizace financovány dle stávajících pravidel pro Programy výzkumu Od 2012 bude financování založeno na kombinaci hodnocení dosažených výsledků a mezinárodního hodnocení, zabezpečeného 7 poskytovateli Kombinace obou principů bude využita v přechodném období

Systém financování VaV: Horizontální a specifické platformy  Horizontální platformy VaV (oblasti): Mezinárodní spolupráce ve VaV Bezpečnost Národní kulturní identita Velké infrastruktury VaV  Specifické platformy VaV (oblasti): Aplikovaný zemědělský VaV Aplikovaný obranný VaV Aplikovaný VaV ve zdravotnictví

Metodika hodnocení VaV  Budou se hodnotit pouze výzkumné organizace (VO – dle Rámce Společenství pro státní podporu VaV)  Přidělování institucionálního financování zakladatelům VO (rozpočtovým kapitolám) bude založeno na výsledcích hodnocení  V úvahu budou brány veškeré výsledky výzkumných organizací (bez ohledu na zdroj financování)  Použijí se výsledky za posledních 5 let tak, aby se předešlo dramatickým změnám ve financování  Zakladatelé budou přidělovat prostředky dle specifické hodnotící procedury („RAE like“ procedura)

Změny v řízení VaVaI  Rada pro VaVaI (rozšíření působnosti o legislativu a tvorbu politik pro VaVaI  Česká grantová agentura (ČGA – programy základního výzkumu; rozšíření financování aktivit místo AV ČR a MZdr)  Česká technologická agentura (ČTA – programy aplikovaného výzkumu)  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT – rozšíření působnosti o přidělování prostředků strukturálních fondů a velkých infrastruktur VaV)

Řízení VaV – financující instituce Zůstane pouze 11 místo 22 financujících institucí:  Zodpovědné instituce: Rada pro VaV, ČGA, ČTA, MŠMT)  Horizontální platformy: Ministerstvo kultury, Ministerstvo vnitra, MŠMT  Specifické platformy: Průmysl, Obrana, Zemědělství a Zdravotní péče  Akademie věd ČR – institucionální financování  Ministerstvo průmyslu a obchodu – průmyslový výzkum (po omezenou dobu), strukturální fondy

Lidské zdroje pro VaV  OP „Vzdělávání pro konkurenceschopnost“  Nový zákon o terciárním vzdělávání (připravuje se)  Změny v financování VaV – vliv na financování doktorských studií  Strukturální fondy v oblasti VaVaI podpoří počet mladých výzkumníků a těch, kteří mají mezinárodní zkušenost  Realizace kariérní dráhy (žebříčků) výzkumných institucí  Nábor výzkumníků ze třetích zemí (mimo EU)

Děkuji za pozornost