Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Masarykova univerzita Právnická fakulta Pracovní skupina pro právo a informační technologie JUDr. Radim Polčák, Ph.D.
Úvod Zhodnocení realizace cílů projektu z pozice českého partnera Jméno:doc.Ing.Milan Mikoláš,Ph.D. Instituce:VŠB –TU Ostrava Ostrava
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Math Exercises for You (Math4U)
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Elektronické informační zdroje na UP v Olomouci
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics Studies at Faculty of Science of Palacky University in Olomouc MAPLIMAT CZ.1.07/2.2.00/ Kontrolní schůze řešitelů

Program schůze  Informace o realizaci klíčových aktivit a publicity (Talašová + koordinátoři)  Zkušenosti s vyplňováním pracovních výkazů a další důležité informace (Janečková, PS UP)  Zkušenosti s přípravou studijních opor (Talašová, Krausová, Závodný)  Peněžní toky a podpisové vzory (Krausová)  Stanovení termínů do první monitorovací zprávy (Krausová)  Diskuse, odpovědi na dotazy řešitelů

Klíčové aktivity projektu 1.Inovace studijních plánů 2.Příprava a realizace inovované výuky, e-learning 3.Realizace odborných praxí studentů 4.Podpora odborné činnosti a výzkumu studentů 5.Odborné konference 6.Získávání zájemců o studium aplikované matematiky.

Aktivita 1: Inovace studijních plánů Co:  Inovace studijních plánů 5 studijních oborů aplikované matematiky v modulární struktuře.  Inovace sylabů.  Zapracování veškerých změn do Stagu.  Zpracování koncepce využití e-learningu v prostředí Moodle.  Zabezpečení SW a HW vybavení pro výuku.  Panelové diskuse se studenty inovovaných oborů o nových možnostech studia.  Vytipování výuky vhodné pro ostatní obory PřF a UP. Kdo: Koordinátoři, zástupci partnerů, lektoři Kdy: 10/2010 – 4/2012

Aktivita 2: Příprava a realizace inovované výuky, e-learning Co:  Příprava přednášek nových a inovovaných předmětů  Zpracování e-learningových studijních opor.  Pro vybrané přednášky budou navíc zpracována skripta.  Realizace nové a inovované výuky.  Evaluace výuky a následné úpravy.  Aktualizace popisu předmětů ve Stagu.  Rozvíjení e-learningového prostředí a webu projektu. Kdo: Lektoři, koordinátoři pro výuku, odborní pracovníci pro zajištění e-learningu a studijních opor Kdy: 10/2010 – 9/2013

Aktivita 3: Realizace odborných praxí studentů Co:  Upřesnění způsobu organizace a náplně studentských odborných praxí.  Vyhledávání firem k zajištění odborných praxí studentů  Prezentace partnerů a spolupracujících firem na PřF UP  Zajištění studentských praxí v partnerských a spolupracujících firmách.  Konzultační činnost pracovníků firem poskytovaná studentům na praxích.  Každoroční vyhodnocení praxí. Kdo: Koordinátorka praxí, konzultanti odborných praxí ve spol. firmách Kdy: 10/2010 – 9/2013

Aktivita 5: Odborné konference Co:  Organizační i odborné zajištění konference Olomoucké dny aplikované matematiky v lednu r. 2011:  prestižní zahraniční a tuzemští přednášející,  konference jako výuka pro studenty  web a další informační materiály konference  sborník konference  publikace vybraných příspěvků v recenzovaném časopise.  Organizační i odborné zajištění konference Olomoucké dny aplikované matematiky v r. 2013, závěrečné konference projektu: Kdo: Koordinátoři pro přípravu konferencí, odborní garanti konferencí a sborníků, překladatel, odborní pracovníci pro zpracování webu a textů, koordinátoři studijních oborů. Kdy: 10/2010 – 9/2011, 1O/2012-9/2013

Aktivita 6: Získávání zájemců o studium aplikované matematiky Co:  Organizační zajištění prezentace inovovaných studijních oborů na akci Gaudeamus  Organizační zajištění prezentace inovovaného studia na Dnech otevřených dveří UP  Zpracování propagační brožury o inovovaných studijních oborech a dalších propagačních materiálů, jejich průběžná aktualizace.  Propagace studia na středních školách. Kdo: Koordinátoři obsahové náplně i organizačního zabezpečení studia, koordinátor mezioborové spolupráce, koordinátoři bakalářských a navaz. studijních oborů Kdy: 10/2010 – 2/2011, 1O/2011-2/2012, 1O/2012-2/2013

Publicita projektu  Informační materiály:  Propagační brožura informující o projektu MAPLIMAT a v jeho rámci o inovovaných studijních oborech aplikované matematiky, letáky, plakáty  1x měsíčně Zpravodaj projektu na webu projektu.  Informační akce:  zahájení projektu na webu fakulty, v Žurnále UP (Bulletinu PS)  odborné konference ODAM,  studentská soutěž O cenu děkana, Gaudeamus, Den otevřených dveří  Propagační předměty  Zvláštní tiskové a mediální zprávy  Web projektu

A tohle už známe…