KIV/PRJ2 - 2009 Speciální předmět pro zvídavé a hravé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Advertisements

STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
VŠB – Technická univerzita Ostrava
Úvod do objektového modelování
Rekonstrukce povrchu objektů z řezů Obhajoba rigorózní práce 25. června 2003 Radek Sviták
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zápočty a zkoušky SHKV Upřesňující zápis předmětů na LS.
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Algoritmizace 9. Ročník.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Seminář v rámci soutěže MUP Praha o nejlepší studentský podnikatelský nápad pro studenty středních škol více informací na: Osobní business.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř. 17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
KIV/PRO Cvičení Nalezení maxima Nalezněte (co nejefektivněji) maximum v následující posloupnosti: – 2; 12; 8; 39; 9; 4; 3; 20; 28; 19;
Cvičení 1 DBS Úvod Databázové systémy Ing. Monika Šimková.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673
Právní informatika 1 Cvičení 1.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch.
Motivace ve výuce přírodopisu
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Úvod do managementu 1. seminář
4. INFOSCHŮZKA. CO NÁS ČEKÁ? TÉMA:  Zápočty a zkoušky  SHKV  Upřesňující zápis předmětů na LS.
PRAVDĚPODOBNOST Žákyně č. 1 ZL 3 / Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši samostatně se zamysli nad předloženým řešením pokud budeš.
CHARLES UNIVERSITY IN PRAGUE faculty of mathematics and physics Advanced.NET Programming I + II 1 st Lecture Pavel Ježek.
Základy ALgoritmizace 6. cvičení. Program cvičení Kontrolní bod 1 zakončení grafického zápisu algoritmů - vývojových diagramů –identifikátory a proměnné.
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (12. – 18. úloha) II. označení digitálního učebního materiálu:
PPA1 – 5.cvičení Pavel Bžoch.
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
Metodika posouzení Metody, techniky, postupy. Klíčová otázka: n Jak provést posouzení, aby co nejlépe reflektovalo situaci uživatele služby?
Sylabus V rámci PNV budeme řešit konkrétní úlohy a to z následujících oblastí: Nelineární úlohy Řešení nelineárních rovnic Numerická integrace Lineární.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Počítače v chemii - úvod. Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
Geometrická definice absolutní hodnoty Autor: Mgr. Eva Hubáčková Použití: výklad a procvičení geometrického významu absolutní hodnoty Datum vypracování:
Zápočty a zkoušky SHKV Upřesňující zápis předmětů na LS.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
JAK REAGUJÍ UČITELÉ 1. STUPNĚ NA ZAVÁDĚNÍ ZÁKLADŮ INFORMATIKY DO VÝUKY ICT Jiří Vaníček Jihočeská univerzita, Pedagogická fakulta DidactIG Liberec 5. 2.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2016/2017. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje Magistrát města Ústí nad Labem.
Marketing I.  Monika Horehleďová  kabinet 307 Pod lesem  konzultační hodiny: čtvrtek 12:40 kabinet 307 Pod lesem 
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Technické znalectví a pojišťovnictví
Pravděpodobnost a matematická statistika I.
Algoritmizace – základní pojmy
Pokyny ke zkoušce z biologie 2008/2009
Advanced .NET Programming II 1st Lecture
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
Týmové práce 2015: Tester adaptérů
Cisco Networking Academy
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Pravděpodobnost a matematická statistika I.
Tábor Ferien APSD počítače Varvažov 2008
Kreditní systém studia
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Opakování ze 4. cvičení int a; printf("Zadej číslo: ");
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Transkript prezentace:

KIV/PRJ Speciální předmět pro zvídavé a hravé

Pro koho Předmět je určen pro ty, které ◦baví řešit různé problémy (a nejen ty programátorské) ◦chtějí se dozvědět něco více o programování ◦chtějí pochopit to, co jim bylo v PPA2 skryto Předmět NENÍ určen pro ty, kteří ◦hledají levný způsob získání kreditů ◦měli výrazné problémy s předmětem KIV/PPA1

O čem Obsah předmětu je do určité míry ovlivňován přímo studenty Probíraná témata ◦Analýza algoritmů aneb, co je dobrý a co špatný algoritmus (program) + tipy a triky, jak udělat ze špatného dobrý ◦Práce s maticemi, geometrické operace ◦Rekurze, hrátky s grafy, stavový automat ◦Základy šifrování

Co se chce Pro získání zápočtu musí student ◦Vypracovat 4 sady úloh a získat za ně alespoň 50% možných bodů  Sady zahrnují několik jednoduchých neprogramátorských úloh, několik jednoduchých úloh typu napište program a 2 programátorské úlohy ze soutěže ACM contest ◦Splnit zápočtový „test“: vyřešit zadaný problém z jednoho z probíraných témat v časovém limitu 60 minut (úkolem je navrhnout algoritmus, ne provést jeho implementaci)

Kdy Předmět je veden blokovou formou ◦Út hodina (8:25 – 10:00) UL411 ◦Út hodina (8:25 – 10:00) UL411 ◦? Út hodina (8:25 – 10:00) UL411 ? ◦Út hodina (8:25 – 10:00) UL411 ◦Út hodina (8:25 – 10:00) UL411 ◦? Út hodina (8:25 – 10:00) UL411 ? ◦Út hodina (8:25 – 10:00) UL411 ◦Celkem asi 14 hodin prezenčních + minimálně 14 hodin samostatné práce (odhad :-)

Jak se zapsat V případě zájmu, je postup následující: 1.poslat na adresu s předmětem zprávy: KIV/PRJ2 a tělem: Vaše jméno, příjmení a osobní 2.přijít na nějakou z „přednášek“ 3.vyzvedávat si úlohy a vypracovávat je 4.splníte-li podmínky pro získání zápočtu, zapsat si oficiálně předmět KIV/PRJ2 na LS v akademickém roce 2009/2010 a v září si přijít s indexem pro zapsání zápočtu