Projekt COMENIUS Etnogastronomické tradice a produkty v kilometru Nula v oblastech Kroměříže a Bardolina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Advertisements

H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Bůček pečený s nádivkou
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. ročník
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Mexická kuchyně.
POKRMY Z MLETÉHO MASA listopad 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130207
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Omáčky.
Charakteristika pokrmů
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 31 Název školy: Střední průmyslová.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
Bůček pečený s nádivkou
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
DUM - Digitální Učební Materiál
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
BRAMBORÁK Tradiční český recept
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Projekt COMENIUS Etnogastronomické tradice a produkty v kilometru Nula v oblastech Kroměříže a Bardolina

Bardolino -od roku 2010 spolupracuje naše škola se školou Ipsar Luigi Carnacina -Tato škola se nachází u jezera Lago di Garda -Projekt zahrnuje řadu společných aktivit, například vytvoření brožury receptů lokální české a italské kuchyně

Na naší škole se do projektu zapojilo 111 žáků, kteří sbírali recepty a doma je pak vyzkoušeli Na obrázku je Zbyněk Ondruš z 2. E, který v loňském roce přispěl do projektu svým receptem.

Sekaná ve slanině 1,5 kg vepřového + hovězího masa 1 houska 1dcl mléka 2 vejce 1 cibule 4 stroužky česneku Sůl Pepř Majoránka Mletý pepř Kmín 20 dkg slaniny Příloha: vařené brambory Do masa dáme na kostičky nakrájenou housku, zalijeme mlékem, dáme vejce s cibulí a česnekem, okořeníme podle chuti a zpracováváme, dokud se nelepí. Poté vytvarujeme směs do tvaru šišky na vrch posypeme majoránkou, kmínem a poklademe slaninou. Dáme péct na 200 stupňů asi na 1 hodinu za občasného podlévání

Janinka ze 4. F v internetové učebně pracuje na překladu gastronomického slovníčku

Italština ve 4. ročníku -pro snadnější komunikaci s Italy slouží promítání filmů v originále -žáci 4. F sledují film Una giornata particolare

Stáž v Bardolinu - Součástí projektu byla stáž dvou žákyň ze 4. F v hotelu Caesius Denisa, Šárka a vedení hotelu