Čechomor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika a její státní symboly.
Advertisements

Hudební partitura Partitura je přehledný záznam vícehlasé ( instrumentální i vokální ) skladby. V partituře jsou všechny nástroje orchestru zapisovány.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv07/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Něco o nich První zakladatelé této nu-metalové skupiny jsou Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Bydleli poměrně blízko sebe v Agoura Hills,
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Hudební nástroje Vypracovala: Nikola Doleželová
Nyní má kapela čtyři členy.
Starověká hudba Název školy: SPgŠ Litoměřice
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VÝZNAMNÁ SOUČÁST MODERNÍ POPULÁRNÍ HUDBY
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
hrající široké spektrum žánrů pro pobavení posluchačů každého věku
Narodil se na Moravě v městě Ivančice. Jeho pěvecké schopnosti mu umožnily pokračovat v sekundárním vzdělávání v Brně, ale jeho více lákalo.
Bicí nástroje 1. Samozvučné (tón vzniká chvěním hmoty, ze které jsou vyrobeny) – činely, zvony, gong, xylofon, triangl ad. 2. Blanozvučné (tón vzniká rozechvěním.
LIDOVÉ PÍSNĚ, FOLKLÓR Chodský folklór.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv08/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Tato skupina vznikla v roce 2006 František Soukup – skladba, text, produkce, klávesy Jakub Prachař – skladba, text, kytara Vojtěch Dyk – zpěv Jan Maxián.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Prezentace Autor : Šimon Ondráček
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
Nejznámější písně: Pánu Bohu do oken, Cesta
Moderní populární hudba
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Kvintet Spirituál.
Naše vlast Prvouka – 3. ročník
EGO Michal Straka.
Škola: Praktická škola dvouletá Vzdělávací okruh: Umění a kultura Vyučovací předmět: Hudební výchova Ročník: První Téma: Rozdělení hudebních nástrojů.
Hudební výchova-5.ročník ZŠ „Otázky ke kritickému myšlení“
HUDEBNÍ NÁSTROJE NÁSTROJOVÉ SKUPINY
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
MĚSTO MORAVSKÁ TŘEBOVÁ Moravská Třebová 2011ANDREA HORÁKOVÁ.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Jaký hudební nástroj je na obrázku?
Téma: KULTURA A VĚDA V PRVNÍ REPUBLICE Předmět: Dějepis
FLORIDA JEHO ZAČÁTKY  Narodil se ve městě Carol City, státu Florida, okolo roků 1979 a 1980, přesné datum je nejasné, ale vychází se z 16 prosince.
Jazz.
Martin Malý Prima.
Mandrage Plzeňská skupina Mandrage se skládá z pěti kluků:Víťa Starý, Pepa Bolan, Coopi Michal , Frantiček Bořík a Mates Vorda. Oficiální vznik této.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_66_MOZART TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Anotace Prezentace seznámí žáky s vývojem českého big beatu a s jeho interprety. Uvědomí si jeho návaznost na světovou hudbu. V průběhu si nově získané.
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Test k ověření znalostí z HV
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
SBĚRATELÉ LIDOVÉ SLOVESNOSTI Mgr. Michal Oblouk
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Česká republika.
Pravopis velkých písmen
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou
Justin Bieber.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Ticháček zpívá a hraje Hudební nástroje.
Rozdělení hudebních nástrojů
Mercedes Benz.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_021_Lidová píseň_HV_CUP
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Uherský Ostroh
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_98_KVÍZ
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PŘÍRUČKA ČESKÝCH BÁSNÍKŮ, SPISOVATELŮ A HERCŮ
Třídění hudebních nástrojů na smyčcové, bicí, dechové.
Rozdělení hudebních nástrojů
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n. M., Kollárova 1045
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Čechomor

Úvod Čechomor je pražská hudební skupina hrající české, moravské a slovenské lidové písně. Za dobu svého působení procestovali celou Evropu, Severní Ameriku a Rusko. Spolupracovali s divadlem Na Palmovce, bratry Formany, divadlem Continuo a dalšími významnými umělci. V roce 2001 získali tři ceny Anděl.

Začátky… Vznikla na jaře roku 1988, tehdy ještě jako I. Českomoravská nezávislá hudební společnost. Svoje první album Dověcnosti vydala skupina na přelomu roku 1990 a 1991. Album obsahovalo celkem 18 lidových písní, které nebyly příliš známé O pár let později se skupina rozhodla své jméno zkrátit na Českomoravská hudební společnost a pod tímto názvem vydává další album Mezi horami v roce 1966.

Členové Karel Holas (od 1994) – housle, zpěv František Černý (zakladatel) – kytary, zpěv Martin Vajgl (od 2008) – bicí, perkuse Michal Pavlík (od 1994) – violoncello, české dudy Radek Pobořil (od 1990) – harmonika, trubka, flétna Taras Voloshchuk - kontrabas

Diskografie 1991 – Dověcnosti 2007 – Sváteční Čechomor 1996 – Mezi horami 2008 – OST - Svatba na bitevním poli 2000 – Čechomor 2008 – Pověsti moravských hradů a zámků 2001 – Proměny 2009 – Pověsti českých hradů a zámků 2002 – Rok ďábla 2009 – Pověsti slezských hradů a zamků 2002 – Čechomor Live 2010 – Písně z hradů a zámků (19 písní z předchozí trilogie, 2 bonusy) 2003 – Proměny tour 2003 2004 – Čechomor 1991-1996 2010 – Pověsti moravských, českých a slezských hradů (Komplet) 2005 – Co sa stalo nové 2006 – Stalo sa živě (CD i DVD)

K Čechomoru mě přivedl tábor a jsem za to ráda, protože jejich písničky se mi líbí a mám je ráda. Denisa Korpasová