Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podklady pro GP vydávané z ISKN prostřednictvím NVF
Advertisements

Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
PŘEHLED STAVU VYŘIZOVÁNÍ HLAVNÍCH AGEND SPRÁVY KN A PŘEDPOKLADY DALŠÍHO VÝVOJE Karel Štencel Český úřad zeměměřický a katastrální
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Czech POINT Pohodlná komunikace.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
RÚIAN Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISKN informační systém katastru nemovitostí
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2006.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Soubor popisných informací (SPI) ISKN 2
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
RÚIAN základní informace
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Problémy a dotazy editorů ISÚI, modelové příklady Martina Kohoutová.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Informační systém sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize Government

Katastr pro oblast veřejné správy 1.generace – „Choď, plať a budeš vědět“ Do roku 2001 Výpisy LV, mapy a ostatní pouze na KÚ Chceš data z víc KÚ – naplánuj si služební cestu Znej správnou identifikaci Podívej se do mapy, najdi si číslo

Katastr pro oblast veřejné správy 2.generace – „Přihlas se, plať a budeš vědět“ Březen 2001 – červenec 2005: Dálkový přístup Data celého katastru na Internetu Nutná administrativa – nejdřív pošli dopis Placený přístup Právně nezávazné výstupy Z každého KÚ mohu nahlédnout do celého katastru Jsi dobrý geodet?

Katastr pro oblast veřejné správy 3.generace – „Přihlas se a budeš vědět“ Od srpna 2005: Rozšířený dálkový přístup Zdarma pro veřejnou správu Předpoklad až desítky tisíc výpisů denně Jsem laik, ne geodet Připraveno pro rozšiřování o další generace služeb Ověřené identifikace osob (on-line k registru osob) i právních subjektů

Katastr pro oblast veřejné správy 3.generace – příklady užití Ověřování vlastnictví, Informativní výpisy LV, identifikace účastníků řízení Stavební řízení Příprava územního plánu Podklady pro převody vlastnictví Podklady pro poskytnutí hypoték

Katastr pro oblast veřejné správy 4.generace – „Můj IS se již přihlásil a ví“ Průběh roku 2006 – navazuje na RDP Analýza webových služeb je hotova (2005) Právně závazné výstupní dokumenty (digitální podpis) Komunikace informačních systémů –Stavební řízení –Příprava územního plánu –Krizové řízení –Městské agendové systémy

Katastr pro oblast veřejné správy 4.generace – „Můj IS se již přihlásil a ví“ Webové služby (web services)

Katastr pro oblast veřejné správy 4.generace – „Můj IS se již přihlásil a ví“ Webové služby (web services) – on-line i off-line List vlastnictví (PDF) Obsah LV (XML) Informace o parcele/budově/jednotce (XML) Přehledová/katastrální mapa (vektor, rastr) Definiční body parcel Definiční body budov, adresy NVF – aktuální stav Informace o bodech (ZBPP, PBPP) Přehled vlastnictví (XML) Notifikace o nemovitosti nebo řízení

Katastr pro oblast veřejné správy 4.generace – „Můj IS se již přihlásil a ví“ rastrové mapy (včetně orthofota) rastrové přehledky (mapa 1:10000) definiční body parcel a budov (včetně adres) –podstatné rozšíření možností využití grafického zobrazení (v celém území) - prohlížení, vyhledávání parcel,... –možnost vyhledávání budov podle adresy (ulice + č.o.) –výrazně vylepšené možnosti navigace (mapa 1:10000 v celém území)

Katastr pro oblast veřejné správy 5.generace – „Můj virtuální katastr“ Úvod již 2006, průběh roku 2007 a dál Centralizovaný katastr – základní východisko Dávám ti data, spusť nějaký proces (řízení) Aktualizuj mi průběžně data katastru Doplním si svoje data jako další vrstvu nad data katastru Mohu si u tebe vytvořit novou datovou službu?

Katastr pro oblast veřejné správy 5.generace – „Můj virtuální katastr“ Automatizace vstupů do ISKN –zadání řízení přes webový formulář nebo webovou službu Kraje, velká města, ministerstva, ÚZVSM, … –Virtuální pohled na data katastru ze svých IS Malá města, obce –datové vrstvy případně aplikace hostovány

Katastr pro oblast veřejné správy 6.generace – „Můj virtuální evropský katastr“ Termín: ??? INSPIRE Nové funkce a služby katastrů Komunikace mezi evropskými katastry –Webové služby –Virtuální katastry –… ?

Katastr pro oblast veřejné správy Pojďte s námi již dnes přemýšlet o 6.generaci Dotazy, připomínky, náměty: