1 Brenntag CR s.r.o. Člen Svazu chemických obchodníku a distributoru www.schod.cz Konference REACH GHS a přeprava 26.3.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mangan.
Advertisements

Nebezpečné chemické látky
Kyseliny a zásady.
Identifikace podvodu s nezdaněnými minerálními oleji využívaných jako motorová nafta – realizace případu s krycím názvem „FORM“
Ethery obecný vzorec R1-O-R2.
ALDEHYDY A KETONY.
Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2
Významné halogenidy Mgr. Helena Roubalová
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
HYDROXIDY tříprvkové sloučeniny, které obsahují hydroxidové anionty OH- vázané na kationty kovu K I (OH) -I hydroxid draselný Na I (OH) -I.
Hydroxidy Mgr. Helena Roubalová
hašené vápno louh draselný natron vápenné mléko louh sodný
CZ.1.07/1.1.10/
ARENY.
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST
Areny cyklické uhlovodíky s benzenovým jádrem = 6 atomů uhlíku uspořádaných do šestiúhelníku, spojených konjugovanou vazbou (ani jednoduchá, ani dvojná!)
Obaly v chemickém průmyslu Konference „REACH, GHS, Přeprava“ – 26. březen 2008 Radoslav Černý hodnotitel SQAS.
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
ZÁSADY - HYDROXIDY.
Bezpečnost práce v chemii
RoztokyRoztoky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
DUSÍK 78% ve vzduchu Dusičnany, bílkoviny…
PŘÍPRAVA SOLÍ SOLI JE MOŽNO PŘIPRAVIT SEDMI ZPŮSOBY, např.
? SPOTŘEBNÍ CHEMIE ? „materiály“ „životní prostředí“ „potraviny & biotechnologie“ spotřební ch. (netradiční skladba oborů na FCH VUT)
K Y S L Í KK Y S L Í KK Y S L Í KK Y S L Í K. K Y S L Í K O 16 O 17 O 18 O 16 O (99,76%), 17 O (0,04%), 18 O (0,2%) 2s 2 2p 4 Fyzikální vlastnosti:
Jméno : Ing. Renata Šandová
Naše práce PREZENTACE.
VODA.
Zástupci prvků skupin RZ
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST.
Mineralogický systém Halogenidy (halovce)
Průmysl Složka socioekonomické sféry – zabývá se produkcí výrobků
Ethery Fyzikální vlastnosti etherů -24C 35C -42C 36C
Halogenderiváty uhlovodíků
H A L O G E N Y.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Moření Změna přirozené barvy dřeva barvícími kapalinami nebo parami. Málo výrazné dřevo se přibarvuje na tmavší odstín nebo se napodobují vzácnější druhy.
Alkalické kovy Mgr. Jitka Vojáčková.
Významné areny 1.
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Karbonylové sloučeniny
Hydroxidy Jan Kolarczyk, Vojtěch Havel. Obecně Sloučeniny hydroxylového aniontu OH- s kovovým kationtem. Sloučeniny hydroxylového aniontu OH- s kovovým.
13.2 Plasty jsou uměle vytvořené organické látky, které se za určitých podmínek dají tvarovat (plastas = tvárný) Vznikají reakcemi, při kterých z malých.
PRESENTATION APROCHEM 2006.
Kyslík.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Eduard Šram Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.CH17 Vytvořeno:17. 3.
INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“
TRINS pplk. Ing. Vladimír Vonásek MV - generální ředitelství HZS ČR.
Anotace: Prezentace je určena k výkladu a procvičení učiva chemické sloučeniny, hydroxidy v 8. ročníku a opakování učiva v 9. ročníku. Období: září - prosinec.
- leskle stříbřitý kov s modrým nádechem - málo reaktivní - za zvýšené teploty reaguje s halogeny, borem, uhlíkem, fosforem, arsenem a sírou - nereaguje.
Chemie pro 9.ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_4A_12_Tuky.
ARENY. DEFINICE * Areny jsou uhlovodíky, které obsahují v molekule alespoň jedno benzenové jádro. * Starší název aromatické uhlovodíky.
Zástupci prvků skupin RZ
Areny cyklické uhlovodíky s benzenovým jádrem = 6 atomů uhlíku uspořádaných do šestiúhelníku, spojených konjugovanou vazbou (ani jednoduchá, ani dvojná!)
Výpočet procentové koncentrace roztoku
Zajímavé chemické pokusy
Areny cyklické uhlovodíky s benzenovým jádrem = 6 atomů uhlíku uspořádaných do šestiúhelníku, spojených konjugovanou vazbou (ani jednoduchá, ani dvojná!)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ALDEHYDY A KETONY chemie 9. ročník. ALDEHYDY A KETONY chemie 9. ročník.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků
Karbonylové sloučeniny
Výpočet procentové koncentrace roztoku
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
Elektrický proud Elektrické napětí Vodiče a izolanty
VY_32_ INOVACE_ 19_ VLASTIVĚDA 4
Areny – aromatické uhlovodíky
Kovy Alkalické kovy I.A skupina (kromě H).
Transkript prezentace:

1 Brenntag CR s.r.o. Člen Svazu chemických obchodníku a distributoru Konference REACH GHS a přeprava

2 Brenntag CR s.r.o. …warehouses …offices Praha Chropyně DE AT SK PL CZ Konference REACH GHS a přeprava

3 Brenntag CR s.r.o. Brenntag CR s.r.o. se zabývá distribucí a prodejem. Komodit: Kyseliny,hydroxidy, pevné anogranické soli, rozpouštědla Specialit jedná se přípravky pro odvětí: potravinářské,krmivářské,kosmetika,galvanika Tiskařství, výroba barev a laků, plasty,gumárenství,farmacie,vodárenství,plynárenství Stavebnictví. Pro baleni těchto chemikálií používáme:IBC 1000litrů,600litru, sudy ocelové s otvorem ve víku220 litrů,Sudy plastové 220 l, Sudy plastové s vodivým pláštěm 220l, PE soudky 60 litrů převážně na kyseliny a louhy. Spolupráce s CIMTO

4 Brenntag CR s.r.o. Plnění hořlavých kapalin Plnění kontejnerů IBC od Firmy Schütz :povrchový odpor 1 mil. Ohmů – PE bublina + kovový plášť Mauser SRN: PE bublina + PE vodivý plášť, WERIT vodivá bublina z aditivovaného HD PE

5 Brenntag CR s.r.o. IBC uzemnění

6 Brenntag CR s.r.o. Kontrola uzemnění zeleným světlem

7 Brenntag CR s.r.o. Plnění IBC Kyselinami a hydroxidy – Kontroluji etiketu, kontroluji datum- etiketa tlakové zkoušky CIMTO,uzavření,v případě plnění chlornanu sodného a peroxidu vodíku kontroluji odvzdušňovací ventilek ve víku,kontroluji stav výpustného ventilu.

8 Brenntag CR s.r.o.

9 Přeji úspěšné jednání Děkuji za pozornost