PROCESORY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ
Hardware- počítačové komponenty
Identifikátor materiálu: EU
Stavba počítačů.
Počítačová skříň Základní deska Procesor Operační paměť Zdroj napětí
Základní jednotka PC Obr. 1.
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
ZÁKLADNÍ DESKA.
PC komponenty.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD
Václav Bartoněk, 6. G MěVG Klobouky u Brna
Technické prostředky informačních systémů
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_ 1 _ 2 _03 Název vzdělávacího materiáluZákladní deska počítače a sběrnice Jméno autoraIng.
Co budeme dělat dnes? Motherboard, základní deska, main board...
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Identifikátor materiálu: EU
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čestina
HARDWARE.
Základní deska. základní deska / motherboard / mainboard Základem pro celý počítač Nalezneme ve všech typech: stolních, noteboocích, palmtopech Do základní.
ASUS MAXIMUS V EXTREME Autor: Petr Schönfeld. Popis základní desky  Deska se může chlubit krom prvotřídního zpracování a fázového napájení (CPU+iGPU+RAM)
Výrok „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.“
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
OBRÁZKY Popis karty Grafická karta se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku. V případě, že grafická karta obsahuje.
MainBoard.
ZÁKLADNÍ DESKA POČÍTAČE
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
Zuzana Máslová Zuzana Máslová GIO Semily GIO Semily Nad Špejcharem Semily Nad Špejcharem Semily / /2008 Informace.
Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program.
Základní deska Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Základní deska Matherboard.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Procesor je ústřední výkonnou jednotkou.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní struktura počítače
Základní jednotka notebooku
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Technologie počítačů 1. Stavba počítače © Milan Keršláger
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII – 6 PC TECHNIKA Obor:Elektrikář.
Obsah počítače NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
PC základní jednotka.
Grafická karta
Procesor Procesor (CPU – Central Processing Unit) je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program.
Technologie počítačů 1. Stavba počítače
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Vnitřek skříně počítače
Hardwarové vybavení počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní desky Anna Daňková
Transkript prezentace:

PROCESORY

Stručný popis Procesor (CPU- Central processing Unit) Je ústřední jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vyvolává program Každý procesor má svůj strojový kód který se podle tipu procesoru skládá z jednodušších či složitějších instrukcí

Historie Původní procesory byly stavěny z elektronek, tranzistorů doplněné o rezistory a kondenzátory Velikost takového procesoru odpovídala šatní skříni Počátkem 70.let se začali procesory miniaturizovat

Procesory byli nyní stavěny z procesorovích řezů- několik desítek jednodušších integrovaných obvodů Když došlo k zmenšení procesoru do jediného čipu vznikl mikroprocesor

•  Základní deska Patice procesoru ( 1 ) - část základní desky, do které se osazuje procesor • Paměťové banky, sloty ( 2 ) - do nich osazujeme jednotlivé paměťové moduly • Grafická sběrnice ( 3 ) - slouží k osazení grafické karty, v tomto případě jde o PCI Express x16 • Sloty PCI ( 4 ) - slouží k osazení dalšími komponentami (TV karty aj.) • Sloty PCI Express x1 ( 5 ) - stejně jako PCI sloty se využívají pro osazení dalších komponent • Konektory IDE ( 6 ) - jsou určeny pro připojení pevných disků a optických mechanik • Napájení ( 7 ) - konektory pro připojení napájecího zdroje • Čipová sada ( 8 ) - srdce základní desky, v tomto případě jde o jednočipové řešení • Konektor FDD ( 9 ) - tento konektor využijete na připojení disketové mechaniky • Konektory Serial ATA ( 10 ) - jsou určeny pro připojení pevných disků vybavených tímto rozhraním • Zadní porty ( 11 ) - slouží k připojení reproduktorů, USB zařízení a dalších periférií

Chlazení procesoru

Fotografie procesoru a základní desky

Toto je konec prezentace