Radek Šiška and Miloslav Macůrek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AMERIKA – Opakování zeměpisných znalostí
Advertisements

KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
KANADA Země:Kanada Oficiální název:Kanada Kontinent:Severní Amerika Rozloha:9.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Kanada.
Kanada.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_031.
Kanada.
AMERIKA.
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
Severní Amerika zcela na západní a severní polokouli
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Kanada Prezentace od Bergmana a Vavreina.
Kanada.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
KANADA Lenka Lebdušková.
Oblast : Zeměpis 7. ročník
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
KANADA Hlavní město: Ottawa -složena z deseti provincií a tří spolkových teritorií -úřední jazyk: francouzština a angličtina - z hlediska vládního uspořádání.
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Kanada povrch a přírodní krajiny
Kanada Autor: Mgr. Marian Solčanský
Fotografie od Yair Moreshet Canadian Rockies Kanadské Skalnaté hory - jedna ze sedmi hlavních částí tohoto pohoří. Nachází se zcela v Kanadě na území.
Kanada.
KANADA.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_34.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
Severní Amerika - Kanada
Severní Amerika – Kanada 2
Kanada.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Radek Šiška and Miloslav Macůrek

Zaujímá většinu severní poloviny severoamerického kontinentu Kanada je dvojjazyčná a dvojkulturní společnost Rozlohou druhý největší stát světa

Člení se na několik geografických oblastí. Největší z nich je Kanadský štít, který zabírá téměř polovinu země Na východě od Kanadského štítu se rozkládají nížiny Velkých jezer a povodí řeky Svatého Vavřince – je to nejzalidnější část Kanady

Řeka Svatého Vavřince na východě Kanady Kanadský štít Řeka Svatého Vavřince na východě Kanady

Ontarijská nížina na severozápadě od Niagarských vodopádů představuje území modelované ledovcem, pokryté drumliny protáhlými pahorky vytvořenými z horninového materiálu, který tu zanechal ustupující pevninský ledovec. Na severovýchod odtud se rozkládají nížiny Ottavského údolí a jižního Quebeku. Na východ od Quebeku leží oblast, která je známá pod jménem Apalačská Kanada

Quebek Long Range Mountains

Subarktické podnebí, s chladnými léty a velmi studenými zimami (často studenějšími než v samotné Arktidě) Nejmírnější zimy jsou na jihovýchodním a hlavně na západním pobřeží, které má charakteristické oceanické klima. Vlhký vzduch od Atlantského oceánu přináší v létě do Kanady hojné dešťové srážky a v zimě obzvlášť husté sněžení zejména v Newfoundlandu a Novému Skotsku.

Bývalá britská kolonie Velmi různorodé obyvatelstvo Kanada je federací států, která vznikla v roce 1867 Každá z deseti kanadských provincií má správní strukturu

Největší etnickou skupinu tvoří Kanaďané britského původu. Kanaďané francouzského původu tvoří asi čtvrtinu obyvatelstva země Původní obyvatelé Kanady - Indiáni a Eskymáci

Mt. Logan – nejvyšší hora Kanady

Athabasca – nejdelší řeka Kanady

Nejdůležitější informace a zápis Počet obyvatel : 34 miliónů Úřední jazyky : angličtina, francouzština Měna :1 kanadský dolar (= 16,9420576 českých korun) Průměrný věk dožití obyvatel : 80,22 let hlava státu Královna Alžběta II, zastoupena generálním guvernérem a ministerským předsedou Hlavní město Ottawa Kanada je členem : OPEC, OAS, NAFTA, OECD, OSN, NATO, OBSE, Commonwealth

Ottawa

Nejvýznamnější města : Ottawa (4. největší město Kanady, 900 tisíc obyvatel) Quebec (hlavní město kanadské provincie Quebec) Montreal (druhé největší kanadské město a největší město provincie Québec) Vancouver (přístavní město v jihozápadní části kanadské provincie Britská Kolumbie) Toronto (kanadské velkoměsto ležící na severozápadním břehu jezera Ontario a hlavní město provincie Ontario) Edmonton (hlavní město kanadské provincie Alberta) Calgary (největší město kanadské provincie Alberta) Winnipeg (hlavní město kanadské prérijní provincie Manitoba)

Montreal Quebec

Vancouver Edmonton

Toronto

Calgary

Winnipeg