ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pojištění firemní flotily
Advertisements

Vítejte v POJIŠTĚNÍ BOSKOVICE Kdo jsme? > největší makléřská síť v ČR > více než 20 let na trhu > jsme se světovou jedničkou Marsh > partner všech pojišťoven.
POJIŠTĚNÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
Reengineering podnikového procesu
Pojistné systémy 5. hodina. Pojištění pro případ smrti - trvalé Předpokládejme, že se osoba pojistí pro případ smrti kdykoli – není sjednán maximální.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Druhy a možnosti pojištění 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Aktivita č.2: Podnikání a právo Prezentace.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Výpočet pojistného. Riziko rriziko je stupeň nejistoty s určitou pravděpodobností, přičemž pravděpodobnost je poměr počtu dané alternativě příznivých.
ERD - příklad. Definice řešeného problému Vytvořte informační systém evidence nemovitostí a budov, podle následujícího zadání:
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Komerční a nekomerční pojištění
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
Pojišťovnictví S každou oblastí lidské činnosti je spojeno určité riziko. Proto riziku a jeho dopadům je nutné se nějakým způsobem bránit – pojistit. Pojištění.
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
1 PENZIJNÍ REFORMA. 2 DŮLEŽITÉ TERMÍNY – pouze do tohoto termínu může zákazník uzavřít smlouvu o penzijním připojištění za současných výhodných.
Mzdy Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 - Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_14_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
ERD Články v odborném časopise. Zadání Vytvořte databázi pro odborný časopis. Požadavkem organizace je evidence článků (název, anotace, klíčová slova,
Čtvrtá přednáška z UCPO
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_33_05 NázevPojišťovnictví Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekPojišťovnictví.
Zprostředkovatelé v pojišťovnictví
Petr Machala. K čemu nám slouží pojištění? Napište co nejvíce příkladů. BANKA Haló, pane! Z banky? To Vás svlékly úroky? Myslím, že potřebujete vhodné.
Právní aspekty podnikání pojišťoven
1 UNIQA slaví 15. výročí působení v ČR Slavíme narozeniny ! Ale dárky dostanete Vy a Vaši klienti !
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistník pojištěnému.
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_32_13 NázevZajištění Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekFinanční gramotnost.
15. Ekonomie informací Osnova přednášky Rozhodování za rizika a nejistoty Asymetrická informace - úvod Nepříznivý výběr Morální hazard.
Cestovní kanceláře a agentury
Komerční pojišťovna.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
Sociální síť - pojištění Petr Machala. 1.Jaká má být role státu v sociální politice? 2.Kdy se občané bez pomoci státu neobejdou? 3.Jak může stát pomoci?
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ
Exkluzivní produkt QUANTUM EXTRA SP. QUANTUM LEBEN AG: Lichtenštejnská životní pojišťovna 2. největší pojišťovna v Lichtenštejnsku Na trhu od roku 2004.
NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLUPOJIŠŤOVNICTVÍ II. ¨ZÁKLADNÍ POJMY AutorING. LIBUŠE MUSELÍKOVÁ Číslo a název šablony05_EKONOMIKA Název vzdělávací oblasti (sada)52_FINANČNÍ.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Pojistné události.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Právní aspekty podnikání pojišťoven.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 6 POJISTNĚ TECHNICKÉ REZERVY. POJEM PTR Pojistně technické rezervy je terminus technicus pro peníze, o kterých pojistitel (pojišťovna)
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistitel pojistníkovi.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
Produkty Úrazové pojištění SKLÁDAČKA. 2 doživotní úrazový důchod – jedinečné riziko na trhu v ČR! trvalé následky – velmi strmá progrese! věk nerozhoduje.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Životní pojištění, jeho daňové motivace a postavení v systému důchodového zabezpečení v ČR a ve vybrané zemi EU Vypracovali: Jakub Procházka Antonín Spálovský.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstupZákladní orientace v nejčastěji využívaných druzích.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_18.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
ANALÝZA IS. Životní cyklus IS Specifikace problému, požadavků (studijní fáze) Analýza Návrh Implementace (realizace) Zavedení (instalace) a testování.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
Novinky v oblasti pojištění motorových vozidel. 28. září 2016 Novinky v pojištění motorových vozidel / Zdobina 2 Obsah prezentace Poradce č. 2,
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Podnikatelské profese v oblasti finančněprávních služeb
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Komerční pojišťovna.
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Zvláštní druhy pojištění (prezentace)
Transkript prezentace:

ERD - příklad Pojistné smlouvy

Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové pojištění). Rozhodne-li se klient pro určitý produkt, uzavře s pojišťovnou pojistnou smlouvu. K uzavřeným pojistným smlouvám pak pojišťovna přiřazuje evidenci plateb sjednaných pojistných částek a dále evidenci pojistných událostí a jejich vyřízení.

Entity Pojišťovna – údaje o pojišťovně Typy pojištění Klient Smlouvy Platby klienta v rámci pojistné smlouvy Pojistné události v rámci pojistné smlouvy

Postup K entitám sepíšeme jejich atributy Jaké jsou vztahy mezi jednotlivými entitami? – Jaký je vztah mezi pojišťovnou a klientem? – Jaký je vztah mezi pojišťovnou a smlouvou? – Jaký je vztah mezi pojišťovnou a platbami klientů? – Jaký je vztah typu pojištění k ostatním entitám? – Platby klientů – souvisí s klientem nebo se smlouvou? (1:N) – Jak s tím souvisí pojistné události? Vazba na smlouvu nebo na klienta?

Analýza vazeb Pojišťovna má několik typů pojištění – 1:N Pojišťovna má několik klientů – 1:N Klient může mít více smluv – 1:N Smlouva má jeden typ pojištění – 1:1 Určitý typ pojištění může být obsažen ve více smlouvách – 1:N (typ:smlouva) V rámci smlouvy může být realizováno několik plateb (1:N) a několik pojistných událostí (1:N)

ERD Pojišťovna Typy pojištění 1:N Smlouvy 1:N Platby 1:N Pojistné události 1:N Klient 1:N N:1