NOVÉ KROKY V TERÉNNÍ PRÁCI ANEB NEJDE JEN O INJEKČNÍ UŽIVATELE Bc. Kamil Podzimek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Webové stránky jihočeských knihoven Lída Švíková.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Spolupráce se školami a domovy mládeže Aneb jak to děláme v Pontonu….
NZDM KLÍDEK PROSTOR PRO, o. s. Tým sociálních pracovnic
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
Sdružení Podané ruce, o.s.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Most k naději o. s. Kontaktní centrum pro lidi ohrožené drogou Liberec
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR Nízkoprahové programy „Nízkoprahové programy bezpečný přechod do dospělosti.“ Aktivity ČAS jsou podpořeny z ESF, státního rozpočtu ČR.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Aktivní vyhledávání uživatelů drog v prostředí malého města
Nezastupitelnost terénní práce a její typy Základní teze (pro potřeby „setkání streetů“ připravil T.Žák)
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Historie a současnost drogové situace v České republice Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice,
Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále podpora vývojově výzkumných projektů neinvestiční dotace z rozpočtu MSK na rok 2010 dotační.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
„TAK NĚJAK SPOLEČNĚ“ Bc. Kamil Podzimek Mgr. Markéta Skálová.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Terénní programy.
O spolupráci terénních programů různého zaměření
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
v nízkoprahových klubech
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Klíčové aktivity projektu
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Transkript prezentace:

NOVÉ KROKY V TERÉNNÍ PRÁCI ANEB NEJDE JEN O INJEKČNÍ UŽIVATELE Bc. Kamil Podzimek

AKTIVNÍ STREET  Drogová scéna je jaksi „živější“ – zástupci měst vnímají drogový problém  Aktivita směrem k široké veřejnosti (ankety s občany měst, bary, PČR,MP a zástupci obcí)  Aktivita směrem k cílové skupině

MODEL AKTIVNÍHO OSLOVENÍ  ZAMĚŘENÍ Potencionální uživatelé drog Mládež ohrožená společensky nežádoucími jevy Široká veřejnost, organizace a zařízení  SPECIFIKA PRÁCE Při oslovení je důležité zaujmout Oslovovat všechny mladé lidi (užívající drogy i neužívající) Snažit se mladým lidem přiblížit Pověřit je tím, že oni jsou těmi experty a ví mnoho o městě ve kterém žijí Dávat na doporučení ostatních (navštívit místa, která jsou od lidí vytipována)

OBSAH AKTIVNÍHO OSLOVOVÁNÍ PŘEDÁNÍ TĚCHTO INFORMACÍ  Jméno pracovníka popř. představení dalších osob které službu zajišťují  Charakter služby, o jakou službu se jedná, co pracovník nabízí  Informace o organizaci, kterou pracovník zastupuje  Provozní a kontaktní časy  Kontakt (leták se všemi informacemi)  Kontakt se vždy někam vyvine

DALŠÍ KROKY  Opakované oslovení skupinek potencionálních uživatelů služby = kontaktní práce, prohlubování důvěry, distribuce informačních materiálů, udržení kontaktů, nedrogová témata  Kontakty s „alko-hul“ partičkami  „Noční terén“  V kontaktu také víkendoví uživatelé pervitinu – distribuce šňupátek

CO VŠE NÁM TO PŘINÁŠÍ?  Terénní pracovníci se podstatně rychleji stávají členy komunity = výrazně roste časová dotace kontaktů s uživateli služby  Výrazný nárůst kontaktů  Snižujeme práh dostupnosti pro nitrožilní uživatele drog  Spolupráce se zástupci měst a obcí

VOLARY kontakty drog. celkemvýměnyklienti ud

VOLARY vydané JIS

VOLARY počet oslovených UDpočet kontaktů s UDpočet kontaktů celkem

O ČEM V TÝMU DISKUTUJEME? Budou naší cílovou skupinou i uživatelé alkoholu? Kdy se „retro“ oslovení stávají našimi klienty? Vykazování – o jaký výkon se vlastně jedná?

JAK JE TO TEĎ  končí IP  Nedostatek financí – výrazně omezena práce v jednotlivých lokalitách  Výhled – od ZAČNEME ZNOVA

DĚKUJI ZA POZORNOST TERÉNNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOKALITÁCH České Budějovice,Týn nad Vltavou,Trhové Sviny, Borovany, Strakonice, Blatná,Vodňany, Vimperk,Volary a Prachatice Bc. Kamil Podzimek Vedoucí zařízení Jihočeský streetwork Prevent Lannova České Budějovice M: E: W: Skype: