Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík. 1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průzkum v azylových domech
Advertisements

NEMOCNICE WESTFRIESTGASTHUIS CHIRURGICKÉ ODDĚLENÍ
Regionální konference cestovního ruchu
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
BRONCHOSKOPIE Vlasta Urbánková.
Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
PRÁVA NEMOCNÝCH Výukový materiál pro potřeby SZŠ Kroměříž
Studijní obor: Sociální činnost
PRÁVA ČLOVĚKA PŘEVZATÉHO DO ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ BEZ JEHO SOUHLASU © Vladimír Plecitý, 2012.
Vyškovský cerebrovaskulární den Stávající stav budovy neurologického oddělení I a II p.
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
TRANSPLANTACE LEDVIN.
V í t e j t e v relax areálu H N A Č O V.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Pandemický plán Fakultní nemocnice Brno
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Fakultní nemocnice Ostrava
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
V zaměstnání III. Petr Machala. 1.Jaký je rozdíl mezi mzdou a platem? 2.Za co se dávají příplatky? 3.Co je to hrubá mzda? 4.Co se z hrubé mzdy odvádí.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Školní rok 2015/2016 Mgr. Marie Filipcová, ředitelka školy
Správa na úseku zdravotnictví. Předpisy Listina základních práva a svobod zák. č. 2/1993 Sb. Listina základních práva a svobod zák. č. 2/1993 Sb. zákon.
Výsledky pilotní části projektu hospitalizovaných případů chřipky (GIHSN) v ČR v sezoně 2014 – 2015 J.Kynčl, Z.Manďáková, M.Havlíčková, L.Jurzykowská,
Lázeňská péče v ČR  Lázeňské péče se v České republice rozděluje na dvě (tři) základní skupiny, a to na  komplexní lázeňskou péči  příspěvkovou lázeňskou.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
LĚČEBNĚ OZDRAVNÉ POBYTY PRO DĚTI MOŘSKÝ KONÍK VZP ČR MUD R. PAVEL HORÁK, CS C., MBA ŘEDITEL VZP ČR.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Ekonomika ošetřovatelské péče v sociálních službách – rok 2015 Jiří Procházka únor 2015.
Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Podzimní škola WHO 2001 v ČR, Praha 12. – Monika Klusáková, Mgr. Zuzana Velebová Bc. Renáta Grossová – Klementová Akční plán podpory zdraví.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Nezbytnost integrace psychosomatiky do současné medicíny? Očima pacienta. Mgr. Michala Filipová Platforma zdravotních pojištěnců ČR, o.s. Občanské sdružení.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
HISTORIE AGENTUR DOMÁCÍ PÉČE AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE Začaly vznikat v roce 1991 První charita – experiment Ministerstva zdravotnictví ! – dotace.
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Je domácí zdravotní péče potřebná a hlavně efektivní??
Gerontopsychologie v praxi
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Okruhy činnosti sestry v ordinaci praktického lékaře pro dospělé
Školení kódování podle MKN-10
Shrnutí Jana Konečná.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Komplexní komunitní služby pro lidi s dlouhodobým duševním onemocněním v Ústeckém kraji
Organizační pokyny: Odjezd ve sobotu v 7:45 od školy (u bazénu)
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Prezentace výsledků průzkumu
Skupina poskytovatelů následné lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
CENTRALIZACE ÚSTAVNÍ LÉKÁRNY V PODMÍNKÁCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík

1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční prádlo a pomůže s uložením osobních věci a hygienických potřeb na vyhrazené místo.

2. Po uložení na lůžko vyčkejte příchodu ošetřujícího lékaře, který provede vyšetření a stanoví léčebný režim.

3. Léčebný režim dodržujte. Užívejte pouze léky, které máte ošetřujícím lékařem naordinovány. Informujte ho rovněž o lécích předepsaných jinými lékaři.

4. Dieta je součástí léčebného režimu. Dietní opatření je třeba dodržovat. Jejich porušením můžete narušit zdárný průběh léčby.

5. Dbejte pokynů lékaře a sestry před provedením vyšetřovacích a léčebných výkonů.

6. Poučení o povaze onemocnění a o potřebných zdravotních výkonech poskytne Vám, a popřípadě i členům rodiny, které určíte, ošetřující lékař.

7. Neponechávejte u sebe cennosti nebo větší obnos peněz. Svěřte je osobě blízké nebo průvodci. Využijte také možnosti jejich úschovy v trezoru nemocnice. Pokud úschovu cenností a peněz odmítnete, nenese nemocnice odpovědnost za případnou ztrátu.

8. Své věci odkládejte pouze na místech k tomu určených nebo na místech, kam se obvykle odkládají.

9. Pobíráte-li důchod a Váš pobyt v nemocnici je dlouhodobý, využijte možnosti přejímání důchodu druhým z manželů nebo jeho uložení na poště. V případě hospitalizace delší než 30 dnů, je možné přejímání důchodu v nemocnici za podmínek, o kterých Vás na vyžádání informuje vrchní sestra.

10. Kouření neprospívá zdraví a není povoleno v celém areálu nemocnice.

11. Vnášení alkoholických nápojů do nemocnice je zakázáno.

12. V době pobytu v nemocnici mají příbuzní i známí možnost denně Vás navštívit. Je však nutné, aby se řídili pokyny zdravotnických zaměstnanců lůžkového oddělení.

13. K opuštění nemocnice na propustku potřebujete svolení primáře nebo jeho zástupce.

14. Pokud Vám to zdravotní stav dovolí, můžete využívat areál nemocnice k procházkám. Rovněž máte možnost navštívit nemocniční kapli. Je však vhodné každý odchod ohlásit sestře, která má službu. Zabráníte tím nedorozumění.

15. K telefonování využívejte telefonních automatů. Z přístrojů na lůžkovém oddělení je dovoleno telefonovat pouze v naléhavém případě a za úhradu. Mobilní telefony používejte omezeně, protože narušují činnost zdravotnických přístrojů.

16. Chcete-li používat vlastní televizor, rádio popřípadě jinou spotřební elektroniku, informujte o tom primáře oddělení nebo vrchní sestru.

17. Noční klid je v nemocnici od 22:00 hodin do 6:00 hodin. Proto poslech rádia nebo sledování televize v této době musí probíhat tak, aby nebyli rušeni ostatní pacienti.

KONEC DĚKUJI ZA POZORNOST