Přehled různých knih a evidencí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

ing. Květoslava Plechatá
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DAŇOVÁ EVIDENCE (DE) ZÁKLADNÍ POJMY
Dlouhodobý majetek Výukový text o účtování o dlouhodobém majetku v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Ivana Francová, SOU Liběchov. 1.Majetek a závazky jsou zaznamenávány v oddělených evidencích 2.Rozhodující pro zaznamenání transakce není její uskutečnění.
Daňová evidence příjmů a výdajů
Bilance a bilanční princip
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
ing. Květoslava Plechatá
Oceňování majetku a závazků
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Úhrada zahraniční faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava.
OBCHODNÍ MAJETEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
Didaktický rozbor učiva na OA DEP 507
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Daňová evidence Michal Radvan
nedokončená výroba a polotovary výrobky zvířata zboží
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Účetnictví Co to je? Ivana Francová, SOU Liběchov.
Materiálové zásoby Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO2000 – program vedení daňové evidence – úhrada vystavené faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Evidence došlých faktur, příkaz k úhradě, úhrada faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava Plechatá,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Majetek podniku Označení materiálu:VY_32_INOVACE_UCE1.OA
zpracovaný v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Rezervy na opravu hmotného majetku Podmínky (součást daňových výdajů) -Jedná se o opravu HM odpisovaného déle jak 5 let -Jde skutečně o opravu nikoliv.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
[Pařížská 15, Ústí nad Labem]
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Jednoduché účetnictví
Úvod do podnikových financí 2. přednáška Majetková struktura podniku.
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Jednoduché účetnictví
Z hlediska AKTIV Z hlediska PASIV Ivana Francová, SOU Liběchov.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_584 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ SOUSTAVY :
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_567 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Kniha pohledávek a závazků-příklad.
Účtování pohledávek a závazků účtová třída 3. DODAVATEL / ODBĚRATEL.
PRÁVNÍ ÚPRAVA ÚČETNICTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Pecková. Dostupné z Metodického portálu
Charakteristika daňové evidence Evidence majetku a závazků.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti III.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_253_TÉMA_ Zálohové platby Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_260_TÉMA_ Daňová evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Inventarizace majetku a závazků
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Daňová evidence Bilanční právo
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
Podniková ekonomika.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
EVIDENCE MAJETKU a ZÁVAZKŮ
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Evidence peněžních prostředků a obalů
Evidence peněžních prostředků
Princip účtování.
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Využití finančního deníku MS Dynamics NAV 2016
EKONOMIKA VETERINÁRNÍ ČINNOSTI
Transkript prezentace:

Přehled různých knih a evidencí Daňové evidence Přehled různých knih a evidencí Ivana Francová, SOU Liběchov

Ivana Francová, SOU Liběchov Peněžní deník   Pokladna Banka Datum číslo dokadu popis případu Příjmy Výdaje Zůstatek Ivana Francová, SOU Liběchov

Ivana Francová, SOU Liběchov Příklad knihy pohledávek Číslo faktury Datum Odběratel Kč Splatnost Zaplaceno dne, doklad   Ivana Francová, SOU Liběchov

Ivana Francová, SOU Liběchov Příklad knihy závazků Číslo faktury Datum Dodavatel VS Kč Splatnost Zaplaceno dne, doklad   VS – variabilní symbol = číslo faktury Ivana Francová, SOU Liběchov

Ivana Francová, SOU Liběchov Další knihy (karty) - evidence Kniha nehmotného majetku Kniha hmotného majetku Kniha finančního majetku Kniha zásob Mzdová agenda Nebo karty Ivana Francová, SOU Liběchov

Ivana Francová, SOU Liběchov Příklad seznamu knih a karet za období ….. Číslo Název Založeno Vyřazeno Poznámka 1 Peněžní deník   2 Kniha pohledávek 3 Kniha závazků 4 Karty hmotného majetku 5 Karty nehmotného majetku 6 Karty zásob 7 Karta finančního majetku 8 Kniha pro sledování DPH 9 Mzdová agenda 10 11 Ivana Francová, SOU Liběchov

Ivana Francová, SOU Liběchov Obchodním majetkem pro účely daně z příjmů FO se rozumí: Souhrn majetkových hodnot (věcí, pohledávek), které jsou ve vlastnictví poplatníka a o kterých bylo nebo je účtováno anebo jsou nebo byly uvedeny v DE Ivana Francová, SOU Liběchov