Zateplování staveb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Provádění vnějších kontaktních zateplovacích systémů ETICS
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Povinnosti a odpovědnost při přípravě a provádění staveb
NOVÉ INSTITUTY V RÁMCI NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Návrh zateplování: zvolit systém zateplování
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 7 Tepelná izolace fasády.
Vás vítá na dnešní prezentaci
MODELOVÁNÍ STAVEBNÍ VÝROBY
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
OPLECHOVÁNÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Řízení energií z pohledu facility managementu
Stavby Lesní stavby - pozemní (obytné budovy, garáže, dílny, stáje, sklady, přístřešky, …) - dopravní (zejména cesty a související objekty) - vodní (úpravy.
Stavební zákon Autorizace
ČSN – ETICS, nové trendy.
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
Novostavba rodinného domu
Řízení nákladů a ceny stavby
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Kovoplastické pláště Fasádní systém
TDI Kontaktní zateplovací systém
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
ZATEPLOVACÍ SYSTÉM QUICK-MIX S POVRCHOVOU ÚPRAVOU CIHLOVÝMI PÁSKY
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
TECHNOLOGIE STAVEB PROCESY VNITŘNÍ A DOKONČOVACÍ Ing. Miloslava Popenková, CSc. – přednášející Ing. Pavel Neumann – garant výuky, KOS.
REVITALIZACE BYTOVÉHO KOMPLEXU LAURINOVA II. U KASÁREN č.p. 1379,1380,1381,1382,1383.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
1 TECHNOLOGIE STAVEB 20 SEMINÁRNÍ PRÁCE LADISLAV POSPÍŠIL, C-15, 2005/2006.
Katedra elektrotechniky
Sídlo: KOBD s.r.o. Bořivojova 878/35 Praha 3 Ing. Jakub Řežucha Web:
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
Umisťování staveb.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Transkript prezentace:

Zateplování staveb

Kontaktní zateplovací systémy:

Správná volba materiálů pro zateplení: pěnový polystyren EPS samozhasný do 22 metrů ne do suterénů minerální vlna MW -s podélnými vlákny extrudovaný polystyren XPS -1 metr nad terénem správné umístění materiálu na obvodový plášť objektu

Kontaktní zateplovací systémy: Příklad skladby vrstev kontaktního zateplovacího systému

Nejčastější chyby a nedostatky: - příprava podkladu pro systém, - lepení desek tepelné izolace, - kotvení hmoždinkami provádění základní vrstvy provádění konečné povrchové úpravy

Příprava podkladu pro systém : SEZNAM PŘÍLOH Příprava podkladu pro systém : - Neřešení a nezajištění požadované soudržnosti podkladu a přídržnosti lepící hmoty k podkladu a to především za situace použitých nátěrů a nástřiků a nepevných omítek Neřešení a nezajištění požadované rovinnosti podkladu

Příprava podkladu pro systém : SEZNAM PŘÍLOH Příprava podkladu pro systém : - Neřešení a zanedbávání problematiky původních povrchových úprav s vysokým difúzním odporem, jako obklady, spec. nástřiky a nátěry Neřešení a zanedbávání tepelně technických úprav dilatačních spár v podkladu včetně jejich celkových sanací

Lepení desek tepelné izolace: SEZNAM PŘÍLOH Lepení desek tepelné izolace: - Nesprávný způsob nanášení lepicí hmoty na desky tepelné izolace z pěnového polystyrénu (EPS) a z minerální vlny(MW) z hlediska správného umístění hmoty na desce a z hlediska velikosti lepené plochy.

Lepení desek tepelné izolace: - Nelepení desek tepelné izolace na sraz a nepřípustné vyplňování vzniklých spár

Lepení desek tepelné izolace: SEZNAM PŘÍLOH Lepení desek tepelné izolace: Nedodržování správného způsobu osazení a lepení desek tepelné izolace u výplní otvorů. -Nedodržování požadavků na přesahy (tj.vazby) desek při lepení a na nejmenší přípustnou velikost desek.

Lepení desek tepelné izolace: SEZNAM PŘÍLOH Lepení desek tepelné izolace: -Nedodržování rovinnosti nalepených desek tepelné izolace -Nezateplování ostění otvorových výplní a neřešení dalších jiných opatření tepelně technického charakteru -Nevyhovující způsob osazování zakládacích lišt vyznačující se především jejich vynecháváním

Lepení desek tepelné izolace: SEZNAM PŘÍLOH Lepení desek tepelné izolace: Nerespektování požadavku na aplikaci tep. izolačních desek se sníženou nasákavostí při provádění zateplování pod úrovní terénu a v jeho blízkosti. Zakrývání a utěsnění původních odvětrávacích otvorů v zateplovaných fasádách -Neoznačování poloh rozvodů či elektroinstalace v podkladní konstrukci na desky tepelného izolantu

SEZNAM PŘÍLOH Kotvení hmoždinkami: - Nedodržení stanoveného typu hmoždinek vyplývajícího ze stavební dokumentace a z dokumentace výrobce použitého zateplovacího systému.

SEZNAM PŘÍLOH Kotvení hmoždinkami: Talíř hmoždinky nepřípustně vyčnívá nad rovinu desek tepelné izolace. EPS – plastové hmoždinky MW – kovové -Nedodržení stanoveného počtu a způsob rozmístění hmoždinek v ploše desek

Řízení výstavby

Hlavní účastníci procesu výstavby Fáze přípravy stavby Stavebník (objednatel, investor) a jeho technický dozor, projektant (zhotovitel projektové dokumentace) a jeho autorský dozor, zhotovitel stavby, stavební úřad a ostatní úřady a orgány, příprava stavby - předvýrobní příprava, výrobní příprava a provozní příprava stavby, stavebně technologické projektování v procesu řízení výstavby (struktura technologická, prostorová a časová). Pozn. Účastníci procesu výstavby nejsou účastníci územního, stavebního řízení.

Projektová dokumentace stavby Druhy dokumentace v řízení výstavby pro rozhodnutí o umístění stavby, pro ohlašované stavby, k žádosti o stavební povolení a k oznámení stavby ve zkráceném stavebním řízení, pro provádění stavby, skutečného provedení stavby, bouracích prací, zhotovitele stavby, stavebně technologické projektování, modelování postupu výstavby, fáze přípravy a řízení realizace staveb.

Stavební povolení, ohlášení stavby, územní souhlas … I. Stavby které podle stavebního zákona nevyžadují ani územní souhlas ani ohlášení Stavby bez územního souhlasu, ale s ohlášením Stavby s územním souhlasem bez ohlášení Stavby s územním rozhodnutím bez ohlášení Stavby s územním souhlasem a ohlášením Pokud stavba není uvedená v seznamu bude prováděno územní a stavební řízení.

Autorský dozor (povinnost projektanta dostavit se na výzvu stavebního úřadu na kontrolní prohlídku stavby konanou stavebním úřadem, stavby financovány z veřejných prostředků vyplývá povinnost stavebníka zajistit autorský dozor projektanta), stavební dozor = technický dozor stavebníka (TDS) přesný popis činnosti práce TDS není nikde normativně stanoven, autorizovaná osoba (architekt, inženýr, technik), ČKA, ČKAIT, stavbyvedoucí (pracovník řídicí realizaci celé zakázky).

Děkuji za pozornost