Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"— Transkript prezentace:

1 Pionýrů 2069, 73801 Frýdek-Místek IČ 13644301
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 6_16JawB-2 Název tematické oblasti (sady) Zateplovací systémy Název vzdělávacího materiálu Kontaktní zateplovací systémy Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Schéma kontaktního zateplovacího systému, výhody a nevýhody systému Klíčová slova Kontaktní zateplovací systém, výhody a nevýhody. Vzdělávací obor, pro který je materiál určen ZEDNÍK H/01, STAVEBNICTVÍ M/01, ZEDNICKÉ PRÁCE E/01 Ročník I. – lll. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Mgr. Jaworski Bohuslav Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 2 014 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaworski Bohuslav. Dostupné z portálu

2 Kontaktní zateplovací systémy
Je nejrozšířenějším a v určitých podmínkách i nejlevnějším zateplovacím systémem obvodových stěn. Pořadí vrstev z interiéru směrem ven je takové: obvodová stěna, lepicí malta, tepelně-izolační vrstva, ztužující vrstva (sklo-textilní mřížka, která je vstříknuta do armovací malty) a povrchová úprava (omítka). V praxi se můžeme setkat i s použitím různých druhů izolantů polystyrenu nebo desek z minerální vlny, které nejsou vždy vhodné pro zateplení. Doporučuje se nákup kompletního systému od dodavatele na základě prokázání certifikátu na celý systém (ne na jednotlivé části).

3 Schéma kontaktního zateplovacího systému

4 Výhody kontaktních zateplovacích systémů
Cena v porovnání s ostatními způsoby zateplování. Technologická jednoduchost a výkonnost systému. Dá se aplikovat na všechny typy běžných stavebních podkladů, umožňuje vytvoření a řešení i náročných stavebních detailů. Na povrchové úpravy máme k dispozici neomezenou barevnou škálu. Vyvážená životnost všech komponentů, jejich snadná údržba a opravitelnost. Odstranění tepelných mostů. Efektivní úspora primární energie. Zvýšená akumulační schopnost stěn, která zvyšuje tepelnou pohodu v interiéru během celého roku. Trvalé snížení rizika vzniku trhlin na fasádě a zlepšení ochrany výztuže betonu před korozí. Při betonových konstrukcích zamezení karbonizaci betonů. Snížení emisí škodlivých látek při výrobě energie.

5 Nevýhody kontaktních zateplovacích systémů
Náročná přípravná fáze (podklad, kvalifikovaný návrh). Závislost účinnosti systému jakosti vybraných materiálů od způsobu a kvality provedení. Vysoká pracnost při realizaci členitých obvodových plášťů.

6 Použité zdroje: Obrázek:


Stáhnout ppt "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"

Podobné prezentace


Reklamy Google