Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Finanční vzdělávání jako důležitý prvek ochrany spotřebitele na finančním trhu Mgr. Klára Hájková náměstkyně ministra financí, sekce Finanční trh 31. března.
Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Příprava nové dopravní politiky ČR
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Jan Husák: Digitální výzvy 2012 „ICT z pohledu PS“
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Realizace Národní strategie informační bezpečnosti ČR Mgr. Marie Svobodová Ministerstvo informatiky ČR Hradec Králové, ISSS 2006.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Společná dopravní politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná dopravní politika Důvody pro společnou politiku: Důvody pro společnou politiku: Postupující ekonomická.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Elektronický obchod z pohledu České republiky
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Informační zdroje české veřejné správy
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 2 Rozdělení kompetencí zrušeného MI MPO – elektronické komunikace a poštovní služby MV – e-Government, ale i BB strategie, změna v roce 2010 Veřejná konzultace a příprava nové státní politiky Digitální Česko schváleno vládou v roce 2011 – jeho úkoly měly být vyhodnocovány a aktualizovány

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 3 Důvody aktualizace DČ Naplnění cílů Digitální agendy pro Evropu Ex-ante kondicionality pro čerpání ze strukturálních fondů Zlepšení koordinačních mechanismů a odstranění resortismu

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 4 Tři pilíře Digitálního Česka v. 2.0 Hlavní cíle aktualizované politiky Digitální Česko v. 2.0 budou realizovány prostřednictvím 17 opatření, která lze rozdělit do tří pilířů: Internetová infrastruktura (hlavní předmět původního Digitálního Česka) Digitální služby Vzdělávání – digitální gramotnost a e-skills

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 5 Internetová infrastruktura Podpora rozvoje vysokorychlostních přístupových sítí k internetu, která umožní do roku 2020 přenosové rychlosti alespoň 30 Mbit/s pro všechny obyvatele a 100 Mbit/s minimálně pro polovinu domácností. Efektivní využití rádiového spektra ve prospěch koncových uživatelů, k čemuž má vést Strategie správy rádiového spektra s výhledem do roku 2020.

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 6 Digitální služby Podpora cenově dostupné legální nabídky digitálního obsahu (filmy, hudba, e-knihy) – národní digitální distribuční platforma. Přístup občanů prostřednictvím internetu k informacím generovaným veřejným sektorem. Garance pro obyvatele volně přijímat programy médií veřejné služby prostřednictvím zemského vysílání.

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 7 Vzdělávání – digitální gramotnost, e-skills Vzdělávání obyvatel s cílem zvýšit digitální gramotnost a rozvíjet elektronické dovednosti a celoživotní učení tvoří jádro úspěšné digitální ekonomiky založené na znalostech. rozšiřování přístupu k informačním a komunikačním technologiím rozvíjení znalostí ovládat moderní zařízení osvojení technologií, což předpokládá školení a schopnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií umožňující ovládání programových aplikací na různých platformách a zařízeních zvyšování znalostí a informací potřebných ke kritickému hodnocení obsahu všech mediálních nástrojů v rámci aktivního občanství

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 8 Subjekty, které se budou podílet na naplňování cílů Digitálního Česka v. 2.0 Rada vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost – její pracovní výbor pro digitální agendu Ministerstvo průmyslu a obchodu – jeho sekce digitální ekonomiky Jednotlivé resorty a úřady – MPSV, MK, ČTÚ, ÚOOÚ Digitální šampion Odborná veřejnost – ICT UNIE, Svaz průmyslu a dopravy, Hospodářská komora, operátoři, poskytovatelé obsahu atd.

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 9 Možné zdroje pro financování cílů Digitálního Česka v. 2.0 Strukturální fondy pro období 2014 – OPPIK – prioritní osa 4 – rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií Národní program podpory projektů zaměřených na budování přístupových sítí nové generace Connecting Europe Facilities (CEF)

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 10 Aktuální úkoly evropské i národní digitální agendy Rozpracování oblastí specifikovaných v DČ v. 2.0 Návrh nařízení EP a Rady o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění sítí vysokorychlostních elektronických komunikací Návrh nařízení EP a Rady o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováváním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (obecné nařízení o ochraně údajů) Návrh směrnice EP a Rady o opatřeních k zajištění vysoké společné úrovně bezpečnosti sítí a informací v Unii (kybernetická bezpečnost) Cloud computing Zelená kniha k doručování balíků

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice 11 Principy státní politiky v oblasti digitální ekonomiky respektování svobody internetu, minimalizace zátěže subjektů při podnikání v prostředí internetu, svobodné a nediskriminační využívání informací státní správy jako faktor mající potenciál pro zvýšení zájmu obyvatel využívat internet, rozšiřování digitální gramotnosti a rozvíjení elektronických dovedností obyvatel, zvyšování dostupnosti ICT pro všechny bez ohledu na lokalitu nebo sociální postavení, jednoduchá, transparentní a nediskriminační pravidla správy internetu, rozvoj zákonné a přeshraniční nabídky on-line výrobků a služeb, zlepšení ochrany spotřebitele v online prostředí včetně efektivnějšího řešení sporů, spolehlivý a efektivní platební systém a systém doručování, podpora samoregulačních mechanizmů a jejich preference před zákonnou regulací.

Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Děkuji za pozornost 12