Internet Explorer. Některé důležité operace Uložit aktuální stránku Uložit aktuální stránku Uložit obrázek ze stránky Uložit obrázek ze stránky Otevřít.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Práce s okny.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Obrázek v prostředí MS-WORD
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Tvorba www stránek ODKAZY ICT 4.ročník. Vložení odkazu ODKAZY K propojení jednotlivých souborů K propojení jednotlivých souborů K přechodu na jiný web.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer1 Práce s dokumentem Založení dokumentu Při otevření Wordu se automaticky založí nový dokument. Pokud si chci založit.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet MS Explorer – nastavení domovské stránky VY_32_INOVACE_02 Sada.
Internet– přenos dat Bohumil Bareš. Přenos dat – pomocí E-meilu 2 Jak vidíte k e-meilu můžete přiložit různé soubory, jako je obrázek, pdf soubor, prezentaci.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Malování – popis programu
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Základní prvky internetového prohlížeče
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
Základní pojmy v informatice –II.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Vytvoření hypertextového odkazu
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
INFORMATIKA 9. ročník.
Identifikátor materiálu: EU
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Word – základní práce s wordem.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
Disk Google. Google disk umožní uložení až 15 GB souborů zdarma, přístup k nim odkudkoliv, a spolupracovat s ostatními soubory můžeme na disk nahrát 0tevře.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet MS Explorer – oblíbené stránky VY_32_INOVACE_03 Sada 12 Základní.
Podrobný návod, jak si udělat vlastní vyzvánění na iPhone
Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( ) Kromě.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
ÚVOD DO HTML Pavlína Hladišová. O BSAH : HTML - Co je to? Princip zobrazení Tagy Obsah HTML dokumentu Rady při tvorbě HTML Zdroje.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Sweet Home 3D Import 3D objektů.
Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
SP3 - ARCHICAD PRVKY 3D - NL OBJEKT ing. arch. Vladimíra Jínová.
Tiskárny a konfigurace tisku
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
ZONER CALLISTO Ovládání programu
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Informatika – Internet
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Ústřední knihovna FSS MU
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Malování - uložení a otevření obrázku
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Informatika – Internet
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Připojování, používání senzorů PASCO, a ukládání pracovních listů
Transkript prezentace:

Internet Explorer

Některé důležité operace Uložit aktuální stránku Uložit aktuální stránku Uložit obrázek ze stránky Uložit obrázek ze stránky Otevřít odkaz v novém okně Otevřít odkaz v novém okně Uložit (stáhnout) soubor Uložit (stáhnout) soubor Uložit „cíl jako“ Uložit „cíl jako“ Zobrazit zdrojový kód Zobrazit zdrojový kód

Uložit aktuální stránku Ve stránce prohlížeče: Ve stránce prohlížeče: SouborSoubor Uložit jakoUložit jako Vybrat složkuVybrat složku „uložit“„uložit“ Nyní je možné stránku kdykoliv otevřít přímo z počítače (diskety…) Nyní je možné stránku kdykoliv otevřít přímo z počítače (diskety…)

Uložit obrázek ze stránky Ve stránce prohlížeče: Ve stránce prohlížeče: Kliknout na obrázek pravým tlač. u myšiKliknout na obrázek pravým tlač. u myši Vybrat: Uložit obrázek jakoVybrat: Uložit obrázek jako Vybrat složkuVybrat složku „uložit“„uložit“ Nyní je obrázek uložen v počítači (disketě…) Nyní je obrázek uložen v počítači (disketě…)

Otevřít odkaz v novém okně Použití Použití Chci otevřít odkaz a zároveň chci mít stále otevřené aktuální oknoChci otevřít odkaz a zároveň chci mít stále otevřené aktuální okno Kliknout na odkaz pr. tlč. Kliknout na odkaz pr. tlč. Vybrat: otevřít v novém okně Vybrat: otevřít v novém okně

Stáhnout soubor V prohlížeči: V prohlížeči: Kliknout na odkaz na souborKliknout na odkaz na soubor (bývá označen jako: Download) (bývá označen jako: Download) Zvolit: „uložit“Zvolit: „uložit“ Vybrat složkuVybrat složku „uložit“„uložit“ Nyní je soubor uložen v počítači (disketě…) Nyní je soubor uložen v počítači (disketě…)

Uložit cíl jako Použití: Použití: Může se stát, že se soubor, který chcete stáhnout, rovnou otevřeMůže se stát, že se soubor, který chcete stáhnout, rovnou otevře Postup: Postup: Kliknout na odkaz pr. tlč.Kliknout na odkaz pr. tlč. Zvolit: Uložit cíl jakoZvolit: Uložit cíl jako Vybrat složkuVybrat složku „uložit“„uložit“

Zobrazit zdrojový kód 2 způsoby: Zobrazit -> Zdrojový kódZobrazit -> Zdrojový kód Pr. tlč. -> zobrazit zdrojový kódPr. tlč. -> zobrazit zdrojový kód