Práce s tabulkou v Excelu 2010

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Advertisements

Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_141_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
MS OFFICE - WORD POZADÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Březen.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
EXCEL 2010 Smart Art 4. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
WORDPAD Textový dokument.
WordArt, SmartArt, Tvary
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Práce s tabulkou v Excelu 2010 Vzhled stránky Příprava na tisk Náhled

Informační technologie / Zpracování a využití informací Název : Práce s tabulkou v Excelu 2010 – vzhled stránky Klíčová slova : pás karet „ROZLOŽENÍ STRÁNKY“, skupina „VZHLED STRÁNKY“ pás karet „SOUBOR“- tisk, náhled Věková skupina : 4.ročník Datum ověření : 4.5. 2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Procvičuje práci s myší. Aplikuje získané znalosti. Anotace : Žák pracuje s tabulkou v tabulkovém procesoru Excel 2010, upravuje vzhled stránky. Orientuje se na pásu karet „SOUBOR“ a „ROZLOŽENÍ STRÁNKY“, ve skupině VZHLED STRÁNKY. Procvičuje práci s myší. Aplikuje získané znalosti.

Vytvořme tabulku – výukový plán pro 1.-5.ročník základní školy. Údaje o počtu hodin v jednotlivých ročnících nalezneš na www.zsdolniradechova.cz modul Základní škola, kapitola Učební plán 2011/2012. 2. Zvol vhodné ohraničení tabulky. 3. Zarovnej všechny údaje dle své fantazie. 4. Použij barevnou výplň na zvýraznění ročníků. 5.Nezapomeň zvolit velikost i řez písma.

Prohlédni si vzhled tabulek.

Jak to uděláme? Kde to zjistíme? Přepneme se na kartu SOUBOR. Pořádně si ji prohlédni a řekni, co vidíš? Můžeme zde najít informaci o tisku dokumentu. Dokument můžeme také uložit do své složky, odeslat e-mailem apod.

Karta SOUBOR obsahuje důležité informace.

Před tiskem nám spuštěná aplikace nabídne možnost prohlédnout si stránku. Ukáže nám NÁHLED.

Úpravy provedeme v kartě ROZLOŽENÍ STRÁNKY, ve skupině VZHLED STRÁNKY.

Takto zorientovaná tabulka obsahuje údaje o všech ročnících.

Tuto tabulku lze vytisknout. Stačí zadat počet kopií a potvrdit TISK.

Samostatná práce. Vytvoř si učební plán podle vlastní fantazie. Zvol vhodnou velikost písma a řez písma. Prohlédni si tabulku v NÁHLEDU a zvaž případné úpravy ( vzhled stránky, její orientaci). Hotovou tabulku ulož do svého souboru a vytiskni.

Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ obrazy z Excelu 2010“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8) „ikony, obrázky “ jsou tvořeny v aplikaci MALOVÁNÍ