ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečně na internetu Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet_bezpecnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Advertisements

název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_121_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Úprava fotografií - koláž
Bezpečnost na internetu
Internetové připojení, práce s internetem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Počítačové viry a jiné hrozby
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
Bezpečnost na internetu! 
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Elektronická komunikace
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Informace a Internet Bohumil Bareš.
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Bezpečnost na internetu,
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
Vytvořme společně lepší internet.
HOAX Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Bezpečný internet Výpočetní technika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje informace k preventivní údržbě počítačů.
Elektronická pošta Název školy
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Bezpečnost na internetu
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
BEZPEČNOST NA INTERNETU
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
Jak na bezpečný internet?
Bezpečnost na internetu
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
Jak na bezpečný internet?
ZŠ a MŠ Prostějov 4.A třída
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Počítačová bezpečnost
Přemýšlej než nasdílíš. Moje soukromí! Nekoukat! Nešťourat! Takto si to ujasnila Koťata z 2. B Rosice.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
VY_32_INOVACE_01-52 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh: Vyhledávání.
Bezpečnost na internetu VY_32_INOVACE_01-60 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh:
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Škodlivý software, počítačové viry
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
E – synergie Seznam se bezpečně!
BEZPEČNĚ NA INTERNETU VY_32_INOVACE_13
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Informační a komunikační technologie
Elektronická pošta.
Transkript prezentace:

ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci jsou vedeni ke slušnému chování při komunikaci, znají pravidla pro psaní u, vědí jak se zachovat pokud obdrží nevyžádanou poštu, poplašnou zprávu nebo zprávu od cizího člověka. Pro koho je materiál určen Žáci ročníku ZŠ Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková Bezpečnost v elektronické poště ICT, 5. – 6. ročník VY_32_INOVACE_199, 10. sada, ICT

Bezpečnost v elektronické poště ICT – 5. – 6. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Pravidla pro psaní a přijímání u -i na internetu se chovej slušně, nikoho nepomlouvej a nepiš o nikom nic nepěkného -pokud ti přijde od neznámé osoby, zprávu neotvírej a smaž ji, neodpovídej na ni -pokud je ve zprávě něco ošklivého, řekni o tom rodičům nebo učiteli - em neposílej svoje soukromé údaje – hesla, PIN, rodné číslo, datum narození, číslo mobilního telefonu atd. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Pravidla pro psaní a přijímání u -dávej pozor na přílohy, může to být soubor, který může poškodit počítač (vir) -neodpovídej na hrubé, neslušné nebo vulgární maily, ignoruj je -nerozesílej řetězové zprávy -buď si jistý, komu píšeš -pamatuj – co jednou odešleš, nemůžeš vzít zpátky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Uspořádání elektronické schránky -ve schránce elektronické pošty je vhodné pravidelně uklízet -doručenou poštu třídíme -je vhodné vytvořit si různé složky a do nich třídit zprávy, které si chceme uložit -zprávy, které nepotřebujeme, mažeme -pozor na velikost schránky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Nebezpečí v elektronické poště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková. Viry – mohou je obsahovat přílohy zpráv – NEOTVÍRAT přílohy zpráv od neznámých lidí nebo z neobvyklých adres; zprávy smažte Nevyžádaná pošta – SPAM – např. reklamy; na zprávy neodpovídejte, smažte je Poplašné zprávy – HOAX – nevyžádaná pošta, před něčím varuje a žádá o rozeslání dalším lidem – poplašné zprávy nerozesílejte dál!

Praktické cvičení 1.Ve své poštovní schránce si ukliď. Nepotřebné y smaž. 2.Prohlédni si Doručenou poštu. Můžeš některou zprávu označit jako SPAM? 3.Je mezi zprávami nějaká od neznámého člověka? Co s ní uděláš? 4.Podívej se, zda má nějaká zpráva přílohu. Jestli je to důvěryhodný zdroj, přílohu otevři a prohlédni si ji. 5.Prohlédni si stránku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Použité zdroje Literatura: VANÍČEK, J. Informatika pro 1. stupeň základní školy. 1. vyd. Brno: Computer Press, ISBN s. 71 – 73 - vlastní zkušenosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.