Líčení Zpracovala: Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
subjektivně zabarvený
Advertisements

SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
SLOH – popis statický líčení
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.11 Název pro školu:
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Obohacování slovní zásoby Zpracovala: Mgr
Cestopis Zpracovala: Mgr
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
Neživá příroda - vzduch
Už zase skáču přes kaluže
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Úvaha Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Řekněte „oook“! Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Zájmena Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Přívlastek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr
Kréta Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor:
Pohádka Zpracovala: Mgr
Puzzle – jehličnaté stromy
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
KRAJINA – PROSTŘEDÍ, VE KTERÉM ŽIJEME Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSvětelné jevy.
PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSvětelné jevy.
VY_52_INOVACE_02/1/17_Chemie VODÍK - procvičování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace.
Inzerát Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
SMYSLOVÁ SOUSTAVA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Autor výukového materiálu: Denisa Dosoudilová Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII. Vzdělávací.
SLOH ‒ úvaha Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nyczová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrický obvod.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSvětelné jevy.
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Čím chci být Zpracovala: Mgr
Architektura tužkou a ve 3D
Bezpečnost práce v chemii
Měření fyzikálních veličin – Měření objemu
VY_32_INOVACE_01_Evropská unie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Půdní typy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Charakteristika Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Evropa – státy a hlavní města
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Opakování vyjmenovaných slov po B
Smyslová ústrojí člověka
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Jezera, bažiny a rybníky
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Obrazná pojmenování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2012 Výukový materiál je určen pro ž áky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Daniela Vlčková Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Cj.8.Vc. 25_liceni Datum:
Popis postavy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Leden 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Subjektivně zabarvený popis - líčení
A. Sova – Květy intimních nálad
Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
LÍČENÍ VY_12_INOVACE_Rů_I_24 Název projektu: OP VK
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
7. ročník Michaela Hantková
SUBJEKTIVNĚ ZABARVENÝ POPIS
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název materiálu: Impresionismus
Transkript prezentace:

Líčení Zpracovala: Mgr Líčení Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Sloh Výukový materiál slouží jako výklad učiva líčení a je doplněn o slohové úkoly. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

Líčení = subjektivně zabarvený popis nejčastěji popisujeme přírodu, náladu, předmět, ke kterému máme citový vztah cílem je působit na čtenářovy pocity má blízko k poezii (slova cit. zabarvená, přirovnání, epiteton, personifikace…)

Úkol: Prohlédni si obrázek přírody, zapoj všechny smysly a popiš jej.

Zrak: Sluch: Hmat: Chuť Čich

Do svého líčení použij některé z básnických vyjádření. perly rosy třpytivé vločky pestrobarevní motýli potůček zpívá

Vyhledej v čítance (básnické sbírce) báseň o přírodě Vyhledej v čítance (básnické sbírce) báseň o přírodě. Nakresli, jak si přírodu přestavuješ. Dle této básně napiš líčení.

Nálada a) Vzpomeň si, jaká je atmosféra doma během vánočních svátků. b) Vzpomeň si, jak vnímáš, že se blíží prázdniny.

Vzpomeň si na svou oblíbenou pohádku Vzpomeň si na svou oblíbenou pohádku. Jak by mohla vypadat krajina, ve které by se odehrávala nová pohádka nazvaná O napraveném králi

Moje oblíbené místo

Zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:%C4%8Cejetice,_krajina.jpg [cit. 1.2.2013, autor:Aktron] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:V%C3%A1noce,_ozdoba_na_stromku.jpg [cit. 1.2.2013, autor: Honza Groh ] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Praia_da_Rocha,_Portim%C3%A3o_2.jpg [cit. 1.2.2013, autor: Steven Fruitsmaak ] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Krajobraz-okolicy-Gromnika-09.JPG [cit. 1.2.2013, autor: Nowy szeryf ] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Empty_classroom.jpg [cit. 1.2.2013, autor:Onderwijsgek ] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brno,_Kostel_svat%C3%A9ho_Tom%C3%A1%C5%A1e.JPG [cit. 1.2.2013, autor: Podzemnik ] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Mirage_-_modern_twin_room.jpg [cit. 1.2.2013, autor: Mike Mize ] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Beach_in_pula_(croatia).JPG [cit. 1.2.2013, autor: Nicklas Olsson ] KRAUSOVÁ, Z. – TERŠOVÁ, R.: Český jazyk 6. 1 vyd. Plzeň: Nakladatelství Fraus. 2003. ISBN 978-80-7238-775-5