Kolik toho víme o Boženě?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Karta Domů, skupina Odstavec
Advertisements

Změny rozměrů a otočení fotografie
Vytvořila: Kristýna Kořínková
Vyhledávácí rozcvička
Číslo materiálu: Škola: VY_32_INOVACE_11 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, příspěvková organizace Adresa:Autor:Název: Vrchlického 630/5, Děčín Bc. Eva Doležalová.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Název SŠ: Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.107/1.500/ Název projektu: Moderní škola Předmět:Český.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Božena Němcová ( 1820 – 1862) Tvůrce původní české povídky
Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen.
INFORMATIKA 7 Odstavec III. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Jak propagovat web? Jiří Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o.
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
Google chrome Webový prohlížeč Jan Sochor.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_32_INOVACE_ČJ.8.10 – Božena Němcová,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_I.A.15 Název pro školu:EU ČJ 15 II Název materiálu:Božena Němcová Autor:Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací obor:Český.
Božena Němcová Ladislava Helerová
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Název prezentace Autor prezentace Základní škola Blovice Družstevní Blovice.
Technické kreslení Pravoúhlé promítání
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Rozcestník Seznam.cz. Vyhledávání Přihlášení na Založení u Druhá část obrazovky je na dalším snímku Vyhledávání firem Služby Seznamu.
Jak vyhledávat informace na Internetu?
Božena Němcová Marcela Jurková.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Příručka k tvorbě oříšků. Tak do toho!. Co by měly a neměly obsahovat kvalitní oříšky Co by měli obsahovat: -Měli by obsahovat hlavně otázky na logické.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
1/ Na liště Formát 2/ Rozvržení snímku 3/ Zvolím rozvržení a potvrdím OK 4/ Nebo zvolíme rozložení textu a obrazu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
Kde je rybka? V p rezentaci si děti procvičí prostorovou orientaci. Návod: 1) Otázka je u každého obrázku stejná: Kde je rybka? 2) Dítě se snaží co nejpřesněji.
1665 n. l. Londýn sužovaný dýmějovým morem Woolsthorp – rodný dům jednoho z největších fyziků v dějinách lidstva.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Božena Němcová Český realismus.
B ožena N ěmcová 8. ročník B ožena N ěmcová Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/
Povinné údaje v knize.
Božena Němcová Narození: Vídeň Zemřela: (42let)
ZŠ Brno, Řehořova 3 Autoři české a světové literatury Český jazyk 8.ročník III
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
A-1.  studentům a učitelům:  základních,  středních,  vysokých škol  zájemcům o přírodní vědy Dle aktuálních potřeb je možné využít:  celého rozsahu.
ICT pro 1. stupeň Vytvořil: Tomáš Kováč. Práce s vyhledávačem Google Jak vyhledat přesné informace. -vyhledat dané heslo -ikona nastavení.
JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_01
(finanční gramotnost) Procento versus procentní bod
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ JAZYK
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
CO DĚLÁ TRUHLÁŘ?.
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
- Objem a povrch tělesa – rozšiřující příklady
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
„Moudré ucho neposlouchá, co hloupá huba povídá.“
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK
Božena Němcová (1820 – 1862).
Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_MATEMATIKA
Co bychom měli také o internetu vědět
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Božena Němcová Narodila se ve Vídni.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
Změny rozměrů a otočení fotografie
Transkript prezentace:

Kolik toho víme o Boženě?

„Já gůgluju, ty gůgluješ“

287 000 krát Božena Němcová Google.cz: 144 000 odkazů na dotaz božena němcová 25 500 odkazů na dotaz božena němcová babička Seznam.cz: 115 803 odkazů na dotaz božena němcová

Vpravo: Božena Němcová, portrét od J. V Vpravo: Božena Němcová, portrét od J. V. Hellicha Vlevo: Dorothea Périgord – Talleyrand, obraz Hermanna Eichense ??? * 4.2.1820 Anebo ne? Datem křtu je 5. 2. 1820. sweb.cz/4.A/schhelp/cj/Narozeni%20a%20puvod%20Bozeny%20Nemcove%20-... -

Včera (4.2.2009) tomu (možná) bylo 189 let, co se narodila Božena Němcová. http://technet.idnes.cz/cesky-google-dnes-nabizi-specialitu-babicku-bozeny-nemcove-pon-/sw_internet.asp?c=A090204_114948_sw_internet_kuz

Muzeum Boženy Němcové v České Skalici http://muzeumbn.cz/

Otázka pro nás, učitele Co přesně chceme po žákovi, když mu zadáváme referát? Jak to můžeme kontrolovat? Proč vlastně zadáváme referáty? Zdroje obrázků jsou citovány na příslušných snímcích, prezentace je určena výhradně pro potřeby výuky.