První zaměstnání Petr Machala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Advertisements

Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Digitální učební materiál
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
SITUACE NA TRHU PRÁCE Ing. Denisa Klingerová, Lucie Persichová
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Jak se uplatnit na trhu práce
Číslo v digitálním archivu školy
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vzdělávací obor: Svět práce
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PERSONALISTIKA Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Rovnost a nerovnost Petr Machala.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
jdu na … pohovor, ÚP, do zaměstnán
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Jak na pracovní pohovor?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Personální řízení Cvičení 1
Životní plány a cíle Petr Machala.
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Volba povolání.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Každé povolání si žádá své
Personální mamagement
Personální písemnosti I
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Personální písemnosti II
Návrh struktury personálního spisu
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Personální strategie mezinárodní firmy
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Jak vybrat ty správné zaměstnance? Bronislava Plesníková, CSR Manager LMC s.r.o.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Ing. Veronika Dostálková MBA
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Zaměstnání členů rodiny
Hodnota vnímaná zákazníkem
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Sandra Eliašová Klára Bílková Kateřina Dvořáková Volba povolání.
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

První zaměstnání Petr Machala

Už jste si někdy vydělali sami peníze? Jaký to byl pocit? Jaké podmínky musíte splňovat, když si hledáte zaměstnání? dosažené vzdělání (kvalifikaci – ne všude se požaduje), věk, výpis z trestního rejstříku (ne všude se vyžaduje), požadované doklady, doporučení…

Jakým způsobem byste hledali zaměstnání? důležitá je volba povolání ta nás může omezovat (v regionu není uplatnění) počítejte s konkurencí (nikdo na vás nečeká)

Co nám můžete nabídnout? Proč bychom měli přijmout právě vás? Co víte o naší firmě? Co nám můžete nabídnout? Proč bychom měli přijmout právě vás? …zašlete na personální oddělení svůj životopis s fotografií, žádost a výpis z trestního rejstříku… …zlatá studentská léta, zvládnu to všechno?

Víte na co si dát pozor u výběrového řízení? přijít včas vhodné oblečení mít zjištěné informace o firmě (vedení, vznik, čím se zabývá…) mít jasnou představu o pracovní náplni být připraven, na otázku komise týkající se vlastností – dobré i špatné mít představu o platu (nepřehánět) zajímat se, zda je smlouva na dobu určitou, neurčitou, kdy nastoupíte do zaměstnání…

Víte jak napsat strukturovaný životopis? osobní údaj foto (nemusí být) nejvyšší dosažené vzdělání konkrétní obor průběžné zaměstnání (začínáme posledním) jazykové znalosti ŘP dovednosti práce na PC dobré jsou i reference zájmy Napište svůj strukturovaný životopis a žádost o místo.

Děkuji za pozornost