B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Advertisements

Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
ECVET v Programu celoživotního učení
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Role Evropského parlamentu při vytváření víceletého finančního rámce EU Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Městský architekt z pohledu výkonu architektonické profese Konference O městských architektech, jejich potřebnosti a postavení v místní správě Cheb, 15.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Rektor Zdroj:
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Publikace a školící aktivity ERYICA …žádný učený z nebe nespadl!
OMC Pracovní expertní skupina
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
OTP VH ČKA 2010,2010 – Aktivity ČKA při přípravě nových OTP ČKA se problematice OTP věnuje soustavně od roku 2008 udělala si vlastní analýzu tehdy.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
PRACOVNÍ SKUPINA PRO VZDĚLÁVÁNÍ předseda: prof. Ladislav Lábus Valná hromada ČKA,
European Urban Knowledge Network
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Budoucnost kohezní politiky Pozice Poslanecké sněmovny Kristýna Kočí.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Přínosy členství v Mezinárodním svazu veřejné dopravy- UITP Valná hromada Svaz Dopravy České republiky 5/2/2009.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Konference „ČR a budoucnost kohezní politiky”. MUDr. Luděk Sefzig Výbor pro záležitosti EU Senátu Parlamentu ČR.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
SLOŽENÍ PŘEDSTAVENSTVA Ivan Plicka předseda Pavel Hnilička 1. místopředseda Jaroslav Šafer 2. místopředseda.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
EVROPSKÁ UNIE.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
PLÁN ČINNOSTI plán činnosti ČKA na období 05/2017–04/2018
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Role SVAZU při podpoře městské mobility
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Politika architektury a stavební kultury ČR – informace o plnění
Etické komise v Evropské Unii
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Transkript prezentace:

B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění role kvalitního prostředí pro život společnosti Zlepšení podmínek pro tvorbu kvalitního vystavěného prostředí

B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury ZÁKLADNÍ TEZE POLITIKY ARCHITEKTURY ČR : Vzdělávání společnosti o vzniku, užívání a každodenním významu vystavěného prostředí Veřejné zakázky jako vzor pro společnost Občanská společnost a aktivity pro udržitelné vystavěné prostředí

B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury VÝVOJ PROJEDNÁVÁNÍ POLITIKY ARCHITEKTURY ČR : MMR se stalo členem EFAP MMR zahrnulo Politiku Architektury do své agendy - úkol (B.2/ÚP) Zvyšování kultury výstavby – Evropské fórum politik architektury

B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury VÝVOJ PROJEDNÁVÁNÍ POLITIKY ARCHITEKTURY ČR : MMR pořídilo překlady PA států EU – k dispozici v ČKA MMR zpracovalo zprávu k úkolu – podpora přijetí textu PA Na základě jednání s MMR a ČKAIT změněn název dokumentu „Politika architektury – národní program stavební kultury“

B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury VÝVOJ PROJEDNÁVÁNÍ POLITIKY ARCHITEKTURY ČR : EFAP vznesl oficiální dotaz na stav projednávání PA v ČR PA bude předána do Koordinační rady pro výstavbu ČKA dosud nezískala oficiální podporu ze strany ČKAIT

B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury PROJEDNÁVÁNÍ POLITIKY ARCHITEKTURY ČR – DALŠÍ KROKY: Získat oficiální podporu ze strany ČKAIT Získat podporu politických kruhů Dosáhnout vydání PA jako Vládního usnesení

B. Agenda představenstva - Zahraniční záležitosti Gesce: Pracovní skupina pro zahraničí - předseda Dalibor Borák Agenda: UIA – International Union of Architects ACE – Architects´ Council of Europe EFAP – European Forum for Architectural Policies ENACA – European Network of Architects´ Competent Authorities Baze Ustroň – koordinace zájmů V4 IFLA – International Federation of Landscape Architect

ČKA se z ekonomických důvodů soustředila na: B. Agenda představenstva - Zahraniční záležitosti

UIA – International Union of Architects – region II. Společné členství s Obcí architektů ČKA nevyvíjí žádnou činnost - pasivní členství Placení ročních příspěvků UIA v poslední době oživila aktivity v regionu II. B. Agenda představenstva - Zahraniční záležitosti

ACE – Architect´s Council of Europe ČKA má zástupce v pracovní skupině pro udržitelnost ČKA je aktivní ve finanční komisi ČKA je aktivní v JWP – vzdělávání ČKA je aktivní ve skupině pro vzdělávání B. Agenda představenstva - Zahraniční záležitosti

ACE – Architect´s Council of Europe Hlavní úkol - Systém uznávání odborné kvalifikace (PQD) ovlivnit přepracování Směrnice o uznávání odborných kvalifikací tak, aby profese Architekt neztratila své nynější postavení B. Agenda představenstva - Zahraniční záležitosti

EFAP – European Forum for Architectural Policies ČKA je zastoupena v Řídící radě EFAP ČKA se zúčastňuje internetové výměny informací ČKA se zúčastňuje konferencí Informace z EFAP jsou podkladem pro jednání o přijetí Politiky architektury v ČR B. Agenda představenstva - Zahraniční záležitosti

ENACA – European Network of Architects´ Competent Authorities Pracovní network pro výměnu informací a zkušeností s registrací zahraničních architektů v zemích EU ČKA se zúčastňuje elektronické výměny informací ČKA se zúčastňuje 2x za rok pracovních setkání Využití zahraničních zkušeností při úpravách pravidel pro registraci Ovlivnění připravované novely směrnice Evropského parlamentu a Rady 2005/36/ES o uznávání odborných kvalifikací (PQD) B. Agenda představenstva - Zahraniční záležitosti

Baze Ustroň – koordinace zájmů ve státech V4 ČKA se 1x za rok zúčastňuje pracovní schůzky (Polsko) Srovnání vývoje v státech regionu Užití postupů úspěšných v sousedních státech Společný postup v rámci ACE Mezinárodní cena za architekturu B. Agenda představenstva - Zahraniční záležitosti

Děkuji za pozornost