Volný čas dětí ve 21. století Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/03.0010 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.10/ Číslo prioritní osy: 7.1 Celková výše finanční podpory: ,92 Kč Částka ESF: ,93 Kč Křížové financování:
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“je spolufinancován Evropskou unií z Evropského.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
MAP – Místní akční plán ORP RK
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Animace škol (šablony)
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Vsázíme na vzdělání Praha
Název operačního programu:
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Volný čas dětí ve 21. století Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Číslo oblasti podpory: Název oblasti podpory: Zvyšování kvality ve vzdělávání

projektu: Charakteristika projektu: Grantový projekt „Volný čas dětí ve 21. století“ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Grantový projekt „Volný čas dětí ve 21. století“ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Volnočasové aktivity dětí velmi často ovlivňují a motivují děti k výběru budoucího povolání. Cílem projektu je systematická práce s dětmi v oblasti mimoškolního vzdělávání a přizpůsobení této činnosti potřebám 21. století. Volnočasové aktivity dětí velmi často ovlivňují a motivují děti k výběru budoucího povolání. Cílem projektu je systematická práce s dětmi v oblasti mimoškolního vzdělávání a přizpůsobení této činnosti potřebám 21. století. Z vlastní zkušenosti víme, že žáci dávají přednost moderním způsobům výuky. Tomuto požadavku jsme chtěli vyjít vstříc modernizací vybavení DDM a aplikací moderního didaktického softwaru a IT do naší práce. Vytvořené Informační centrum má přispět k obohacení činnosti zájmových útvarů, k hodnotnějšímu trávení volného času dětí, umožnit volný přístup k informacím (internet, knihovna). Dalším bodem byla inovace ŠVP a tvorba a praktické využití vlastních výukových materiálů se zaměřením na využívání ICT. Do projektu byli zapojeni žáci základních škol v Třebíči, kteří navštěvují v rámci mimoškolních aktivit Dům dětí a mládeže a pedagogičtí pracovníci DDM. Z vlastní zkušenosti víme, že žáci dávají přednost moderním způsobům výuky. Tomuto požadavku jsme chtěli vyjít vstříc modernizací vybavení DDM a aplikací moderního didaktického softwaru a IT do naší práce. Vytvořené Informační centrum má přispět k obohacení činnosti zájmových útvarů, k hodnotnějšímu trávení volného času dětí, umožnit volný přístup k informacím (internet, knihovna). Dalším bodem byla inovace ŠVP a tvorba a praktické využití vlastních výukových materiálů se zaměřením na využívání ICT. Do projektu byli zapojeni žáci základních škol v Třebíči, kteří navštěvují v rámci mimoškolních aktivit Dům dětí a mládeže a pedagogičtí pracovníci DDM.

: Realizační tým: Hlavní manažer projektu – Bc. Jarmila Pavlíčková Hlavní manažer projektu – Bc. Jarmila Pavlíčková Zástupce hlavního manažera – Mgr. Jana Švihálková Zástupce hlavního manažera – Mgr. Jana Švihálková Supervizor projektu – PhDr. Blanka Sedláčková Supervizor projektu – PhDr. Blanka Sedláčková Ekonomický manažer projektu – Jindřiška Klímová Ekonomický manažer projektu – Jindřiška Klímová Odborný pracovník pro publicitu a vztahy s veřejností – Miloš Fiala Odborný pracovník pro publicitu a vztahy s veřejností – Miloš Fiala Celkem bylo do projektu zapojeno 21 pracovníků DDM, kteří pracují jako stálí nebo externí zaměstnanci DDM. Celkem bylo do projektu zapojeno 21 pracovníků DDM, kteří pracují jako stálí nebo externí zaměstnanci DDM.

: Kč Rozpočet projektu (plán): Kč Z toho Mzdy: Kč x notebook, 1 x televize, hlasovací zařízení, dataprojektor a plátno, reprobedny, DVD přehrávač, laserové ukazovátko, odborná literatura, tiskárna, fotoaparát, MS Office 2010) Zařízení a vybavení: Kč (7 x notebook, 1 x televize, hlasovací zařízení, dataprojektor a plátno, reprobedny, DVD přehrávač, laserové ukazovátko, odborná literatura, tiskárna, fotoaparát, MS Office 2010) Nábytek do IC: 6 x pracovní stůl lichoběžník, 2 x pracovní stůl obdélník, regály a skříňky, 1 x židle učitelská, psací stůl učitelský se šuplíky, 40 stohovatelných židlí ) Nepřímé náklady: Nepřímé náklady: Kč (papíry, tonery, reklamní předměty a další)

: 11 měsíců Doba realizace projektu: 11 měsíců : první zálohová platba ve výši ,98 Kč : odevzdána první monitorovací zpráva : MZ 01 za období březen - květen byla schválena : připsána platba Kč : odevzdána druhá monitorovací zpráva : MZ 02 za období červen – srpen schválena : připsána platba Kč : odevzdána třetí monitorovací zpráva : MZ 03 za období září – listopad schválena : odevzdána čtvrtá (závěrečná) MZ

: Výstupy projektu: 5. a : Školení ICT Vytváříme interaktivní prezentace v programu Microsoft PowerPoint 2010 (ZŠ Moravské Budějovice, Havlíčkova ul., účast: 14 pracovníků projektu) : Švabinského ul. - sál hvězdárny) : Otevření informačního centra (Švabinského ul. - sál hvězdárny) : : Školení odborných pracovníků na využívání hlasovacího zařízení : I. w : I. workshop (Informační centrum, výměna zkušeností s tvorbou ŠVP) : II. workshop (druhý workshop k tvorbě Školního vzdělávacího programu, proběhla kontrola vytvořených materiálů a byla upřesněna konečná podoba ŠVP)

: Vytvořené materiály (do poloviny ledna 2015): Portfolio PF1 (technické obory): 15 ks Portfolio PL1 (technické obory): 10 ks Portfolio PF2 (dopravní kroužky): 10 ks Portfolio PL2 (dopravní kroužky: 10 ks Portfolio PF3 (astronomické kroužky): 12 ks Portfolio PL3 (astronomické kroužky): 10 ks Portfolio PF4 (logopedie, jazyky): 13 ks Portfolio PL4 (logopedie, jazyky): 7 souborů (vždy po více kusech) Portfolio PF5 (pohybové, výtvarné): 23 ks Pracovní sešit pro astronomický kroužek a Astrovymalovánky

: Monitorovací indikátory: PP, kteří zpracovali a ověřili materiály: plánovaná hodnota: 14, skutečná hodnota: Proškolení PP: plánovaná hodnota: 14, skutečná hodnota: : Žáci zapojení do projektu: plánovaná hodnota: 214, skutečná hodnota: : Počet nově vytvořených produktů: plánovaná hodnota: 6, skutečná hodnota 6 - zpracovaný ŠVP - 4 portfolia pracovních materiálů (pro technické obory, dopravní kroužky, astronomii, jazyky) - 4 soubory pracovních listů (pro technické obory, dopravní kroužky, astronomický kroužek, jazyky) - 1 soubor pracovních materiálů pro pohybové a výtvarné obory - Pracovní sešit pro astronomický kroužek - Otevření a provoz Informačního centra

: Informace o projektu: Všechny informace o projektu a ukázky některých materiálů najdete na: Všechny materiály jsou uloženy na CD, mají je u sebe příslušní pedagogové, jsou součástí monitorovacích zpráv Všechny materiály byly vytištěny a uloženy v šanonech na DDM, jsou přístupné všem pracovníkům