Kružnice Matematika, 5. ročník VY_32_INOVACE_082, 5. sada, M ANOTACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_413, 21. sada, Přírodověda
Advertisements

Seřaď obrazce podle velikosti
Kružnice, konstrukce kružnice 4. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
13.1 Kružnice, kruh Co mají obrázky společného?
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Konstrukce lichoběžníku - Thaletova kružnice
Vzájemná poloha dvou kružnic
Konstrukce čtverce 5. ročník
Konstrukce obdélníku 5. ročník
ÚLOHY Z GEOMETRIE Učivo – KRUŽNICE A KRUH
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
Kružnice a kruh – vlastnosti, rozdíly
Slovesa – osoba, číslo, čas
Římské číslice ( 50, 100, 500, ) Matematika , 5. ročník
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_278_GEOMETRIE_TROJÚHELNÍK.
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Konstrukce trojúhelníku - Thaletova kružnice
Zlomky Matematika VY_32_INOVACE_100 – 5.sada, M Anotace
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník :
VY_32_INOVACE_407, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci čtou slabiky a hledají dvojice slabik, které tvoří slovo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad – základní skladební dvojice, vyjádření podmětu.
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
VY_42_INOVACE_415_KRUŽNICE, KRUH
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.
VY_32_INOVACE_402, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr : Hana Bednářová ANOTACE Žáci dopočítávají - přidávají ovoce na misku podle zadaného.
Předpony s-, z-, vz- Český jazyk, 5. ročník
Vzájemná poloha dvou kružnic
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Konstrukce trojúhelníku 4. ročník
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_610_5TR_M Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
VY_32_INOVACE_257, 13. sada, Další cizí jazyk
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Geometrie Ročník : 5.
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_30 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
Římské číslice 1 – 20 Matematika , 5. ročník
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, s pověstí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování slovní zásoby podle obrázků v.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Ruský přízvuk - Ударение
Konstrukce čtverce 4. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
VY_42_INOVACE_116_KRUŽNICE,KRUH Jméno autora VMIng. M. Lačná Datum vytvoření VMlistopad 2011 Ročník použití VM8. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACESoubor slouží k vyvození písmen o, k při nácviku čtení a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k nácviku číslic 1 – 10. Druh učebního materiáluDUM.
VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda
Násobilka 6 VY_32_INOVACE_089, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2 VY_32_INOVACE_084, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 5 VY_32_INOVACE_088, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k vyvození písmen Б, б, Д, д,З, з, И, и,
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová NÁZEV: VY_32_INOVACE_296_Rovinné útvary - pracovní listy.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Konstrukce trojúhelníků (sus)
VY_32_INOVACE_01 – Kružnice, matematika, 3. ročník
Základní škola Čelákovice
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
TÉMA: Geometrické konstrukce pomocí kružnic
ДОМАШНЫЕ ЖИВОТНЫЕ - DOMÁCÍ ZVÍŘATA
TÉMA: Úlohy na rýsování kolmic a rovnoběžek
Transkript prezentace:

Kružnice Matematika, 5. ročník VY_32_INOVACE_082, 5. sada, M ANOTACE  Soubor slouží k Výkladu základních pojmů, žák načrtne náčrtek, narýsuje kružnici, počítá poloměry a průměry. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák narýsuje základní rovinný útvar – kružnici, pracuje s pojmy poloměr, průměr. Pro koho je materiál určen  žák ZŠ, 5. ročník Autor  PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku  20.11.2012 Vzdělávací oblast  Matematika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

KRUŽNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Čti: kružnice k se středem S a poloměrem 4 cm k (S, r= 4 cm) Čti: kružnice k se středem S a poloměrem 4 cm k d k = kružnice r S= střed S r = poloměr d= průměr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

+ Přiřaď ke kružnici: S ….. r ….. …... k ….. d Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Narýsuj: k (S, d= 6cm) Nejprve vypočítej poloměr kružnice: d= 6cm r = ? Načrtni náčrtek, vyznač k,S,r: k r= + S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Postup: Zvol střed S Vezmi do kružítka poloměr kružnice, r = 3cm Zapíchni kružítko do středu S a opiš kružnici Kružnici popiš - k Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Vypočítej poloměry a průměry kružnic: 1. d= 12 m r = …….. 8 cm 44 m 2. d = 8 cm r = …….. 6 m 3. r = 7 cm d = …….. 4 cm 4. r = 22 m d = ……… 16 m 5. d = 32 m r = ……… 6. r = 4cm d = ……. . 14 cm Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Použitá literatura: RNDr. Justová, J. Matematika pro 5. ročník základních škol. 1.díl. 5.vyd. Všeň : Alter, 2010. ISBN 978-80-7245-212-5. s. 39 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.