Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák pracuje s novými pojmy, dokáže krátce vysvětlit postup při zpracování vápence. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 5.ročník Autor PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku 1.5.2013 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Zpracování vápence Přírodověda 5.ročník VY_32_INOVACE_408, 21. sada, Přírodověda

2 ZPRACOVÁNÍ VÁPENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

3 Vápenec se těží ve vápencových lomech. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

4 Stěnu určenou k odstřelu odborná firma nejprve navrtá, umístí nálože a pak provede odstřel. Odstřelený vápenec se nakladači naloží na auta. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

5 Auta odvezou vápenec na drtírnu, kde čelisťový drtič rozdrtí vápenec na tři různé velikosti: velký, menší a lomový výklid – odval s příměsí hlíny. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

6 Po dopravním pásu putuje rozdrcený vápenec na kupu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

7 Nakladačem se naloží a přemístí na kladivový drtič, kde se znovu pomele. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

8 Dopravníkovým pásem se pomletý vápenec dostane do mlýnice, projde suškou a potřetí se mele v odstředivém mlýnu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

9 Dalším dopravníkem se materiál dostane na vibrační a větrné třídiče. Pomletý vápenec se protřídí na čtyři skupiny. Hotový materiál se přemístí do zásobníků, z kterých se naváží do míchárny, kde se míchají například suché betonové a maltové směsi, spárovací hmota a další výrobky. Do směsí se přidává cement, chemické látky, pojiva a lepidla. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

10 Namíchané směsi se přepraví do dalších zásobníků a odtud putují do baličky. Zabalí se do pytlů nebo se plní do cisteren. Hotové výrobky putují k zákazníkovi. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

11 Fotografický materiál – soukromý archiv Bohumily Fillové. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. Použité zdroje:


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence."

Podobné prezentace


Reklamy Google