Hlavní forma na ouško – - dvoudílná Autor: Alena Švejková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
(Minimální pracovní výška v artikulátoru – 116mm)
Advertisements

1.JE TŘEBA DODRŽET STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST, KTERÁ PŘEDPOKLÁDÁ PEVNÝ, SOUDRŽNÝ A ROVNÝ POVRCHOVÝ PODKLAD, NA KTERÝ CHCEME PARAPET MONTOVAT.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Název operačního programu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
RAZÍTKA.
Dělení modelu na dvě poloviny Autor: Alena Švejková.
Poloautomatická licí linka.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Materiály používané v modelovně a sádrovně
Rozdělení sádrových modelů Autor: Alena Švejková.
Keramické a sklářské tříleté učební obory
Impregnace sádry Autor: Alena Švejková.
Izolace sádry Autor: Alena Švejková.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Od návrhu k výrobku.
Šálková linka.
Funkční řešení porcelánových nádob
Pálení porcelánových výrobků.
S á d r a Autor: Alena Švejková.
Model konvice Autor: Alena Švejková. Při výrobě konvice je nutné zhotovit čtyři sádrové modely: -tělo konvice -výlevku -ucho -víčko.
Nářadí a pomůcky v modelovně Nářadí modeláře Autor: Alena Švejková.
Postup výroby v modelárně Autor: Alena Švejková.
Slučování keramických výrobků. Některé výrobky jsou složeny z více částí. Tyto části se odlévají zároveň s výrobkem a v kožovitém stavu se na výrobek.
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Točení na hrnčířském kruhu
Stojánek na tužky – tři prasátka
Antonín Mašek 2.B Otočný most Stručný postup. Vše začalo nákresy.
KERAMICKÉ SUROVINY A MATERIÁLY.
Potřebný inventář Žák si přinese: ostrý vykosťovací nůž utěrku
Nářadí a pomůcky v modelovně Pomůcky modeláře Autor: Alena Švejková.
zařízení na čtyřdílnou
Jak pracovat s vodováhou
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Názvosloví porcelánu Autor: Alena Švejková.
Výroba rotačního modelu hrnku
Lití do sádrových forem
Ukázka z technologického postupu výroby nože z damascénské oceli od Petra Dohnala
Lití do uzavřených forem
Lití do otevřených forem.
do kombinovaných forem
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Nářadí a pomůcky v modelovně Modelářský kruh Autor: Alena Švejková.
Frézování – tvarové Slouží k výrobě drážek, žlábků a profilů i pro zhotovování dřevěných spojů. Obrábějí přímé i zakřivené díly ze dřeva, dřevěných materiálů.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vytváříme plastický model krajiny
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Vypracovala D. Riesnerová
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Charakteristika pokrmů ze skopového masa. TÚ - pečení. VY_32_INOVACE_TPP_552 Charakteristika pokrmů ze skopového masa. TÚ - pečení. VY_32_INOVACE_TPP_552.
Tato prezentace byla vytvořena
VY_52_INOVACE_05_22_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Keramika Zbožíznalství 1. ročník Keramika – suroviny a) základní - tvárlivé jíly (kamenité) - hlíny (hrnčířské,kameninové) - kaolin b) ostatní - ostřiva,
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování ocelových zárubní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary Název školy: Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad pracovního postupu venkovních omítek.
Váza ze sklenice od kávy
Název školy: Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací materiál: MMA.
Pokusy – neživá příroda
ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Velikonoční zajíček (zápich do květináče)
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Pokus. konec.
Lití - klasika Lití je způsob výroby polotovarů a součástí, kdy se roztavený materiál vlije nebo vtlačí do formy. Po ztuhnutím materiálu ve formě vznikne.
Transkript prezentace:

Hlavní forma na ouško – - dvoudílná Autor: Alena Švejková

Pro výrobu hlavní formy použijeme pomocnou polovinu. Pomocnou polovinu se zámky a s vloženým modelem ouška naizolujeme. Izolace se provádí pěnivým mýdlem a mastným mýdlem.

Naizolovanou pomocnou polovinu ohradíme pomocí destiček nebo cidlin a ohrádku utěsníme plastickou hlínou. Připravíme si sádru a ohrádku zalijeme do požadované výšky. Při zalévání sádry použijeme štěteček na vyštětečkování vzduchových bublin.

Po zatvrdnutí sádry ohrádku rozebereme a odstraníme pomocnou polovinu. Model ouška zůstal v nalité polovině. Tuto polovinu naizolujeme, ohradíme a zalijeme sádrou.

Po zatvrdnutí sádry odstraníme ohrádku a vyjmeme model. U obou polovin si rozkreslíme tvar nalévacích otvorů a špičatým nožem je vyřízneme.

Hlavní formu necháme vysušit. Formu vyzkoušíme odlitím vzorku ouška z porcelánové hmoty. Formu očistíme a natřeme šelakem.

Našelakovaná hlavní forma je připravená pro výrobu rozmnožovacího zařízení.

Konec