Formát buněk. Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spustit návod O autorovi. Kde najít powerpoint  Nejdříve ve startu najdeme všechny programy Zde klikněte.
Advertisements

Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Čísla stran v Microsoft Office Word
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Formát buněk 1 Microsoft Excel. Co všechno jde Volba písma – font a barva Formát čísla Barva výplně Orientace písma v buňce Zalomení textu v buňce Kopírování.
Výuka Excelu: posloupnosti Co to vlastně jsou posloupnosti? Jednoduše řečeno posloupnosti jsou jakési ulehčeni od zbytečné práce a unavené ruky Existuje.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Základní pojmy v informatice –II.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Excel – editace ( formát ) buněk
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců
Návod na složení jména z písmenkových log
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_253 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu.
Tvorba návodu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Tvorba návodu Ověřeno ve výuce:
Budu vás provázet jak vytvořit zástupce na ploše a ve složce. Doufám že vás tento program bude bavit. NÁVOD.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Ikonu Excel najdete na své ploše Jestli ji tam nemáte, tak nejeďte na Start.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Základní pojmy v informatice –II.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
NYNÍ PRO VÁS PŘIPRAVUJEME Výpisky nově Toto je minulost !
INFORMATIKA 9 MS Excel II. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
WORDPAD Textový dokument.
Tvorba tabulek ve Wordu
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
VY_32_INOVACE_7_7_MS Excel-grafická úprava buňky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Tabulkový procesor Formát buňky
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_15_20 Vložení III.   Najdi záložku „vložení“. Vlož tabulku – 3 sloupce, 4 řádky. První řádek označ modrou barvou. Vlož.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Formát buněk

Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)

Zarovnání 1/3 1 Krok: Dvakrát klikneme na ikonku Excel tím se to spustí. (pro méně chápavé) 2 Krok: Již se vám program Excel otevřel a najeďte na horní liště na formát.(ti více chytří jsi všimly, že se jim otevřelo nové okno ) A najeďte na buňky.

Zarovnání2/3 Zarovnání 2/3 3 Krok: Pokud se vám toto okno zobrazilo tak postupujte v dalších krocích. Zde naleznete tlačítko na nová informace.(pro méně chápavé)

Zarovnání 3/3 4 Krok: Zde si můžete vybrat z několika funkci. (pro méně chápavé funkce najdete tak, že kliknete na tu šipku, kterou vidíte vedle toho textu.) 5 Krok: Zde naleznete sklon písma. (opět pro méně chápavé: tady si můžete na klikat kolik chcete stupňů ) 6 Krok: a)Zalomíte text b)Přizpůsobíte buňku textu c)Sloučíte buňky 7 krok: Tímto to potvrdíte.(komu se to nepodaří tak najdete hned vedle tlačítka OK i tlačítko Stormo)

Pro méně chápavé studenty naší školy Rozšíření 1 krok : Nemáte-li ikonku na ploše tak si na dolní liště najeďte na start, programy, Microsoft Office=Microsoft Office Excel např.2003.a klikneme.(ještě pro míň chápavé klikněte jenom jednou) cenzura

1 Krok: Dvakrát klikneme na ikonku Excel tím se to spustí. (pro méně chápavé) 2 Krok: Již se vám program Excel otevřel a najeďte na horní liště na formát.(ti více chytří jsi všimly, že se jim otevřelo nové okno ) A najeďte na buňky. Písmo1/3 Písmo 1/3

Písmo2/3 Písmo 2/3 Zde naleznete tlačítko na nová informace.(pro méně chápavé) 3 Krok: Pokud se vám toto okno zobrazilo tak postupujte v dalších krocích.

Písmo3/3 Písmo 3/3 4 Krok: Zde jek již vidíte,máte možnost si vybrat s ∞ možnosti písma. (pro méně chápavé ∞=nekonečno) 5 Krok: Můžete si vybrat s několika řezů písma. (Pro méně chápavá se to dá najít zde ) 6 krok: Jak již vidíte zde je velikost písma. (pro méně chápavé velikost znamená to že se to písmo zvětší nebo na opak zmenší ) Zde již vidíte co jste napsaly za p…….y.

Pro méně chápavé studenty naší školy cenzura Rozšíření 1 krok : Nemáte-li ikonku na ploše tak si na dolní liště najeďte na start, programy, Microsoft Office=Microsoft Office Excel např.2003.a klikneme.(ještě pro míň chápavé klikněte jenom jednou)

Číslo1/3 Číslo 1/3 1 Krok: Dvakrát klikneme na ikonku Excel tím se to spustí. (pro méně chápavé) 2 Krok: Již se vám program Excel otevřel a najeďte na horní liště na formát.(ti více chytří jsi všimly, že se jim otevřelo nové okno ) A najeďte na buňky.

Číslo2/3 Číslo 2/3 Zde naleznete tlačítko na nová informace.(pro méně chápavé) 3 Krok: Pokud se vám toto okno zobrazilo tak postupujte v dalších krocích.

Číslo3/3 Číslo 3/3 4 krok: Jeli možno si vybrat s několika druhů úpravy textu (pro méně chápavé se omlouváme na této stránce nic víc není.)

Pro méně chápavé studenty naší školy cenzura Rozšíření 1 krok : Nemáte-li ikonku na ploše tak si na dolní liště najeďte na start, programy, Microsoft Office=Microsoft Office Excel např.2003.a klikneme.(ještě pro míň chápavé klikněte jenom jednou)

Test 1/2 1.Jak otevřeme Excel s plochy. 2.Jak otevřeme Excel, když jej nemáme na ploše. 3.Jakou barvu má ikonka Excel. 4.Jak se nazývá tlačítko pro potvrzení. 5.Jak se nazývá zkratka pro méně chápavé. 6.K čemu je vlastně zarovnávaní. 7.Vypište aspoň 3 druhy čísel. 8.Kolikáté v pořadí bylo číslo. 9.Líbí se vám tato prezentace. 10.Kolikrát se tam objevil krok 1, krok 2, krok 3, krok4, krok 5, krok 6, krok 7 11.Jak si myslíte,že jste dopadly Pmch= Pro méně chápavé 1.(pmch.není to červená to je barva power pointu)

Mája A Dája Doufáme, že se vám tahle prezentace líbila a když ne tak jsme aspoň zabraly nějaký čas Pro méně chápavé Mája je Martin Uličný Pro méně chápavé Dája je Dalibor Thiel