! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

Zájezd do Paříže.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Španělsko oficiálně : Španělské království
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Vznik Španělska.
Vznik španělského království
Vypracoval: Kryštof Ko ň ák. Hlavní informace Nejvyšší bod: vrch Tele č ek (399 m.n. m.) Nejni ž ší bod: hladina Vltavy (177 m. n. m.) Historická zem.
Španělsko Vpřed Kummer Tomáš.
ŠPANĚLSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
Pražský hrad Lukáš Onderka. informace Pražský hrad, historické sídlo českých králů Pražský hrad, historické sídlo českých králů Vystavěn9. století Vystavěn9.
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Španělsko a Portugalsko
vypracoval :Adam Lašák a Kuba Holuša
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
PAMÁTKY PRAHA.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Španělsko. Oropesa del Mar  město v oblasti Valencie  Kaple Panny Marie Boží Trpělivosti  Castillo de Oropesa  Torre del Rey (Královská věž)  Staré.
Španělsko a Portugalsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
VY_32_INOVACE_159 Karel IV. pro 4. ročník ZŠ
Středočeský kraj.
3. – Moller Ladislav Podlešák Karel
Dějepis Mgr. Milan Šimek
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Michelangelo Buonarroti malíř MgA. Lukáš Psík
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Peter Gabaĺ – 5.A.
Španělsko hymna.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Na cestě do Kodaně.
Evropa – Jižní Evropa Španělsko Andorra. Španělsko – obecně Rozloha: km 2  velká evropská země Obyvatelstvo: 41,2 mil. (2002)  lidnatá země.
Španělsko – Barcelona Pekárková Jana,Drobilič Vítek 27.prosinec A.
Stavby Karla IV. ANEB JAKÝ BYL KRÁL KAREL IV.. Obsah Kdo to Karel IV. vůbec byl? Univerzita Karlova Karlův most Karlštejn Nové město Chrám svatého Víta.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce a procvičování zeměpisu na základní škole. Zeměpis –
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
GOTIKA.
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
M E X I C O CIUDAD DE MÉXICO.
BRNO Matěj Pilát
Název školy: Základní škola Městec Králové
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Andorra Vatikán San Marino
Kulturní památky Plzeň a Plzeňský kraj
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
Španělsko Turza lubor 4.a.
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! ! Španělsko Co to je (Vesnice,město,stát nebo světadíl)? Kde se nachazí? Co tam je? Jsou tam nějake města? Kolik má obyvatel? Rozloha na km2? ! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !

Informace o Španělsku Co je to: Stát Hlavní město: Madrid Král: Juan Carlos I. Kde se nachazí: Pyrenejský poloostrov Největší města: 1)Madrid 6 000 000 obyvatel 2)Barcelona 5 300 000 obyvatel 3)Valencie 1 600 000 obyvatel 4)Sevila 1 300 000 obyvatel

Španělsko V Pantéonu de los Reyes jsou uloženy ostatky všech španělských králů a jejich manželek počínaje Karlem V., otcem Filipa II. Hrad svaté Barbory korunuje pahorek Benacantil odkud je krásný rozhled, druhý hrad sv. Ferdinanda z 19. století byl postaven za války o nezávislost. Jako nejstarší a zároveň nejslavnější historickou památkou je světově proslulá jeskyně Altamira, skrývající archeologickoupamátku umění pračlověka, jenž představuje jeskynní malby vzniklé zhruba před 13.000 lety. Z památek arabské architektury vynikají mešita v Cordóbě, pocházející z 9. století. Tato mešita je tak nádherná, že ani vítězní křesťané ji po dobytí města neměli sílu zničit a tak místo toho nařídil král Karel V. postavit uvnitř mešity barokní katedrálu. Renesanční klášterní objekt San Lorenzo de El Escorial vystavěný v  16. století na příkaz krále Felipa II., který zde dlouho žil. Další památkou je Královský palác z let 1738 – 1764, postavený italskými architekty Juvarou a Sachettim. Ke skvostům paláce patří sály Trůnní, Gaspariniho a Porcelánový.

Fotbalový tým: Real Madrid Obyvatel: 6 000 000 Fotbalový tým: Real Madrid