Aktivní prvky pracující na fyzické vrstvě. opakovač převodník rozbočovač Prvky na této vrstvě pracují pouze se signálem na síti. Přijatý signál, který.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

Technické prostředky počítačových sítí
Síťové prvky.
Průmyslové využití sítí
LOKÁLNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Síťové karty, parametry
Tato prezentace byla vytvořena
KABELÁŽ.
Síťový hardware Nováková Jana 4. I..
Fyzická topologie sítí
Počítačové sítě.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Lokální počítačové sítě Téma:Ethernet VI. - Twisted-Pair-Ethernet.
PC SÍTĚ II.
Topologie sítí Topologií sítě rozumíme způsob zapojení počítačů do počítačové sítě. Rozeznáváme čtyři druhy: Sběrnicová topologie Prstencová topologie.
Petr Tesarčík, Miroslav Baron
Lokální počítačové sítě Novell Netware
Aktivní prvky - úvod. Aktivní prvky sítě zařízení, která potřebují napájení vzájemně jsou propojena pomocí pasivních prvků rozšiřují broadcastovou doménu.
Počítačové sítě.
USB rozhraní aneb Jak to funguje Vypracoval: Vladimír Paločko Pro předmět: Periferní zařízení (X36PZA)
Vysvětlit způsob zapojení sítě peer to peer a sítě klient–server - pojmy LAN a WAN - znát základní technické díly, nutné pro výstavbu sítě (síťová karta,
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronické počítače Počítačové sítě (EL41) Ing. Stanislav Hanulík ELEKTROTECHNIKA.
Počítačové sítě vložit obrázek nějaké pavučiny
Základy počítačových sítí Přenosová média
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Počítačové sítě. je skupina počítačů (uzlů), popřípadě periferií, které jsou vzájemně propojeny tak, aby mohly mezi sebou komunikovat. Počítačová síť.
Pasivní prvky - doplňky
Topologie počítačových sítí
Dělení podle topologie
Historie Ethernetu Ethernet (od slova ether) –1973 Xerox - Robert Metcalf - propojení stanic Alto - myšlenka vysílání ke všem existujícím uzlům - 2,94.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí Maturitní téma č.6.
Aktivní prvky pracující na síťové vrstvě. směrovač „chytrý“ přepínač Síťová vrstva: zařízení pracují podobně jako předešlá, pouze s tím rozdílem, že využívají.
Síťová karta Network Interface Controller MAC adresa Konektory
Síťové prvky.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-03.
Počítačové sítě vložit obrázek nějaké pavučiny
Opakovače a mosty Lenka Břenková 4.Z1.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-08.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.15 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě AKT. SÍŤ. PRVKY – ROUTER, SWITCH Typ: DUM - kombinovaný.
Aktivní prvky pracující na linkové vrstvě. můstek přepínač Zařízení pracující na této vrstvě využívají schopnost učit se MAC adresy uzlů v různých segmentech.
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
Počítačové sítě Základní prvky
CLIENT- TO- SERVER server = řídící počítač klienti = počítače zapojené do sítě PEER- TO- PEER všechny počítače jsou rovnocenné.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_170_IT9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí.
Síťové komponenty Síťové komponenty zajišťují možnost připojení síťového zařízení do sítě. Zajišťují nejen správný chod sítě, ale také pomocí protokolů.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
TOPOLOGIE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ
Základní pojmy Přenosová technologie Nezaručuje právo vysílat
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
Základní pojmy Standard síťového hardwaru
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Kvíz 5. – 6. hodina. Co nepatří mezi komponenty sítě Síťová zařízení Přenosová média MS Office Protokoly.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_13_Počítačové_sítě_II TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
PB169 – Operační systémy a sítě Architektura poč. sítí, model OSI Marek Kumpošt, Zdeněk Říha.
Počítačové sítě VY_32_INOVACE _SITE_12. PODSTATA PŘENOSOVÝCH MÉDIÍ  Základní fyzikální principy  Rozdělení  přenosová média vodivá  přenosová média.
Charakteristiky síťových topologií OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Síťová vrstva a vrstva síťového rozhraní v TCP/IP
Počítačové sítě 11. Ethernet
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
TÉMA: Počítačové systémy
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_14
Počítačové sítě.
P čítačové siete Lokálne počítačové siete (LAN)
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Transkript prezentace:

Aktivní prvky pracující na fyzické vrstvě

opakovač převodník rozbočovač Prvky na této vrstvě pracují pouze se signálem na síti. Přijatý signál, který je zdeformován útlumem apod. pouze převzorkují (obnoví ostré vzestupné a sestupné hrany) a pošlou ho dále. Zpoždění signálu v těchto prvcích je malé, v řádech nanosekund. Tyto prvky rozšiřují kolizní doménu! Jsou to:

Opakovač (repeater)

Převodník (media-converter)

Rozbočovač (koncentrátor, HUB)

Rozbočovače dříve základní prvky hvězdicové topologie dělení podle: –počtu portů – 4, 8, 16, 24 –typu portů – BNC, RJ-45, AUI –rychlosti – 10Mb/s, 100Mb/s, „dual speed“ specialita: –pasivní –aktivní Wifi - AP

Dual speed HUB 100 Mb/s 10 Mb/s SWITCH uplink

Otázky Jaké prvky pracující na fyzické vrstvě známe? Jaká je funkce opakovače? K čemu slouží media konvertor? Co je to multiportový opakovač? Jak můžeme spojovat HUBy? Jaké je zpoždění paketů na HUBu?