Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivní prvky pracující na síťové vrstvě. směrovač „chytrý“ přepínač Síťová vrstva: zařízení pracují podobně jako předešlá, pouze s tím rozdílem, že využívají.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivní prvky pracující na síťové vrstvě. směrovač „chytrý“ přepínač Síťová vrstva: zařízení pracují podobně jako předešlá, pouze s tím rozdílem, že využívají."— Transkript prezentace:

1 Aktivní prvky pracující na síťové vrstvě

2 směrovač „chytrý“ přepínač Síťová vrstva: zařízení pracují podobně jako předešlá, pouze s tím rozdílem, že využívají informace ze třetí, tj. ze síťové vrstvy OSI modelu, což je vrstva, která se stará o nalezení optimální cesty k cílové stanici. Mají možnost volby směru. Tato zařízení také nerozšiřují kolizní doménu! Patří sem:

3 Směrovač (router) LAN1 LAN2 LAN3 IP1.1 IP1.2 IP1.10 LAN4 IP2.1 IP2.10 IP2.25 IP3.2 IP3.20 IP4.25 LAN1 LAN3 LAN2 LAN4 tabulka GW1.10

4 Otázky Jaké prvky pracující na síťové vrstvě známe? Jak funguje směrovač? Co to je směrovací tabulka? Na co definujeme „bránu – gateway“ ?


Stáhnout ppt "Aktivní prvky pracující na síťové vrstvě. směrovač „chytrý“ přepínač Síťová vrstva: zařízení pracují podobně jako předešlá, pouze s tím rozdílem, že využívají."

Podobné prezentace


Reklamy Google