31. 10. 2011 Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný záchranný systém
Advertisements

Integrovaný záchranný systém
Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
pplk. Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
PROJEKTY A AKTIVITY konference Nástrahy a nebezpečí kyberprostoru Mgr. Lukáš Látal.
POVODNĚ 2013 měsíc poté 2. července 2013.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Úkoly ochrany obyvatelstva, vč. zaměstnanců
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Ivo Vorek Člen Záchranného týmu  Založen  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé:
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nouzové přežití obyvatelstva
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Evakuace obyvatelstva
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Integrovaná střední škola,Slaný
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
12.1 Mimořádné události, IZS
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
26. Prosince 2004 Tsunami v jihovýchodní Asii.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem , Ministerstvo vnitra ČR.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
Role NNO v odstraňování následků povodní v ČR přednáška v rámci PVVC a kurzu EVSE Ing. Jakub Dostál Protipovodňové vzdělávací a výzkumné centrum.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Magistrát města Olomouce Odbor ochrany.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
1 OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr.Bohumír MARTÍNEK,Ph.D. Vedoucí Ústřední odborné rady ochrany obyvatelstva SH ČMS.
Řešení mimořádných událostí Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového řízení 1 Školení starostů obcí.
Činnost základních složek IZS při řešení následků radiační havárie v zóně havarijního plánování mjr. Mgr. Štěpán Kavan Hasičský záchranný sbor Jihočeského.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
International Committee of the Blue Shield (ICBS) M Mezinárodní komitét Modrého štítu mezinárodní nevládní organizace afilovaná k UNESCO.
Setkání s hejtmanem. Setkání s vedením Středočeského kraje a zástupci Krajského úřadu Dne ve 13,00 hodin v budově KOKOSU proběhne setkání starostů.
Monotematický den ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVA 2 Postavení a působnost Ústavního zákona č. 1/1993 Sb. Zákon o krajích č. 129/2000 Sb. Ústřední deska Zborovská.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
PŘÁTELSKÁ MÍSTA Náskok před konkurencí Širší okruh zákazníků Větší jistota v neobvyklých situacích Snazší propagace Certifikát Českého červeného kříže.
OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Havarijní plán kraje.
Humanitární pomoc - HZS ČR
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Ochrana obyvatelstva v podmínkách MSH Praha
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje
Příprava občanů k obraně státu …
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
Zdravotnictví v systému krizového řízení
Resort zdravotnictví Liberec,
Transkript prezentace:

Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN NEBO DOBROVOLNÍK ČČK?

Český červený kříž Úřad ČČK Praha Oblastní spolky ČČK Místní skupiny ČČK

ČČK a mimořádná událost Oblastní spolky ČČK - Humanitární pomoc - Humanitární jednotka ČČK Národní společnost ČČK - Humanitární pomoc - Ústřední pohotovostní záchranná jednotka ČČK (ÚPZJ)

Člen X Dobrovolník ČČK  Člen ČČK  aktivně naplňuje cíle, úkoly a poslání ČČK.  je oprávněn volit představitele výkonných orgánů.  Dobrovolník ČČK  ztotožňuje se s principy, úkoly a posláním ČČK.

ČČK a povodně na Novojičínsku, Jesenicku členů ČČK/den - nasazení 5 dnů HZS Kraje ČČK ZDRAVOTNICKÁ PRVNÍ POMOC HUMANITÁRNÍ POMOC MONITORING POTŘEB PSYCHOSOCIÁLNÍ POMOC

ČČK a povodně na Hranicku a v Troubkách 2010 „PANEL“ Neziskových organizací HZS Kraje ČČK ADRA CHARITA ARMÁDA SPÁSY ČLOVĚK V TÍSNI ZDRAVOTNICKÁ PP PSYCHOSOCIÁLNÍ PRVNÍ POMOC EVAKUAČNÍ CENTRA - 15 členů ČČK/den - nasazení 7 dnů

ČČK a povodně na Liberecku 2010 HZS Kraje ČČK ČLOVĚK V TÍSNI A DALŠÍ ADRA „PANEL“ Neziskových organizací HUMANITÁRNÍ POMOC ZDRAVOTNICKÁ PRVNÍ POMOC MONITORING POTŘEB - 30 členů ČČK/den - dlouhodobě

ČČK a dobrovolnictví Co se ČČK osvědčilo? - nasazení především z řad členů ČČK (proškolení,vybavení). - dovednost zdravotnické první pomoci. Na čem ČČK pracuje? - koncepce krizové připravenosti ČČK 2012 – školení dalších členů ČČK v psychosociální pomoci.

DĚKUJI ZA POZORNOST Ústřední pohotovostní záchranná jednotka ČČK Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích