Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
ZKUŠENOSTI SOŠ a SOU V KRALUPECH NAD VLTAVOU SE SYSTÉMEM ECVET
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Digitální učební materiál
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost Ústí nad Labem.
Možnosti dalšího vzdělávání Šluknov Pracovní workshop v rámci projektu: PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI CZ.1.07/3.2.06/
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Definice pojmů Co jsou moduly? Co jsou moduly? Moduly představují relativně samostatné, obsahem i cílem uzavřené okruhy učiva, které je možné po jejich.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Projekt K2 Klíčová aktivita Metodická podpora uznávání neformálního vzdělávání Mgr. Daniela Havlíčková, garantka Ing. Zuzana Kratinohová, odborná pracovnice.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
EURES – vaše práce v Evropě
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Studentská PARDUBICE
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, Š. Skuhrová.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Příprava na výkon povolání
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Evropská dimenze OV a její odraz v činnosti NÚOV
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
Jednotky výsledků učení
Zahraniční odborné stáže jako nástroj k implementaci ECVET Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
ECVET v projektech mobilit. Společné cíle politiky EU  zvýšit mobilitu a zaměstnatelnost žáků/pracovních sil v EU (6% žáků vyjíždějících na zahraniční.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Jak na Europass-životopis a motivační dopis
S Europassem ukážete, co umíte
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Europass – dodatek k osvědčení 2018
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Tvorba ŠAP a jejich návaznost
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Europass – dodatek k osvědčení
Transkript prezentace:

Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007

2  Společné cíle EU  Rozhodnutí EP a Rady  Portfolio Europass  NCE ČR  Kontakty Obsah

3  vysoká kvalita vzdělávání  uznávání kvalifikací, znalostí a dovedností bez ohledu na to, ve které zemi EU je získali (podmínka - transparentnost kvalifikací)  celoživotní učení  otevřená, vzájemně prospěšná spolupráce Společné cíle EU do r

4 Soubor dokumentů, které zlepšují srozumitelnost (transparentnost) kvalifikací a kompetencí a usnadňují tak profesní a studijní mobilitu na evropském trhu práce a vzdělávání. Rozhodnutí EP a Rady č.2241/2004/ES

5  Europass – životopis  Europass – jazykový pas  Europass – mobilita  Europass – dodatek k osvědčení  Europass – dodatek k diplomu Části portfolia Europassu

6  Jádro Europassu  Jednotný formulář pro sestavení životopisu  Volně dostupný ve všech jazycích EU  Vyplňuje si každý sám, není potvrzován Europass – životopis (CV)

7  Formulář pro zaznamenávání studia cizích jazyků a kulturních zkušeností a dovedností  Dostupný ve všech jazycích EU, nejlépe vyplnit v pracovních jazycích EU (AJ,FJ,NJ)  Vyplňuje každý sám na zákl. sebehodnocení  Jazykový pas + jazykový životopis + složka s ukázkami vlastních prací v cizím jazyce = jazykové portfolio Europass – jazykový pas

8  Doklad zaznamenávající části studia nebo profesní přípravy absolvované v jiné evropské zemi (evropská studijní stáž) - poskytuje informace o účastníkovi stáže, vysílající a přijímající organizaci, o nabytých dovednostech.  Vydává vysílající a hostitelská organizace, v jazyce dohodnutém s dotyčnou osobou.  Kódované formuláře poskytuje NCE vysílající orgnaizaci. Europass - mobilita

9  Doklad připojený k osvědčení o odborném vzdělání (vysvědčení o maturitní zkoušce, výuční list)  Obsahuje informace o získaných dovednostech a schopnostech, rozsahu povolání, která může držitel vykonávat, subjektech vydávajících osvědčení.  Je totožný pro všechny osoby, které jsou držiteli kvalifikace.  Vydává NÚOV držitelům osvědčení v ČJ a AJ/NJ/FJ. Europass – dodatek k osvědčení

10  Doklad připojený k vysokoškolskému diplomu, diplomu absolventa VOŠ  Popisuje: zaměření, stupeň vzdělání, obsah a výsledky studia, které absolvoval a úspěšně zakončil držitel diplomu, popis kvalifikace a údaje o vnitrostátní vysokoškolské vzdělávací soustavě  Vydává VŠ, VOŠ zdarma v ČJ a AJ Europass – dodatek k diplomu

11  Koordinace vydávání dokumentů Europassu  Poskytování informací a poradenství  Propagace  Řízení informačního systému  Spoluvytváření evropské sítě NCE Národní centrum Europass ČR (NCE ČR)

12 Národní ústav odborného vzdělávání Národní centrum Europass ČR Weilova 1271/6 Praha Tel: Evropský portál Europassu Kontakty