ÚPICE Centrum Jestřebích hor Partnerská města a osobnosti Naše město začalo spolupracovat s městy: Naše město začalo spolupracovat s městy: Piechowice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidice.
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
V roce 1270 byl založen hrad Vizmburk a Úpice povýšena na trhové městečko. Také měla výsady na trhy, kostelní nadace, právo vybírat clo z mostu……
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vranovská Ves.
Aneb co by měli navštívit turisté v našem městě. Zde se objeví domy, co už něco pamatují, nebo jsou tak velmi pěkné či tak důležité pro město, že si zaslouží.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk. Šumperk.
Historické památky města MIKULOV
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Úpice a okolí Vytvořil: Radek Pulkrábek (14 let), ZŠ Úpice-Lány, Palackého Úpice, telefon: , internet:
… správný cíl vaší cesty!
Vytvořila: Kristýna Kořínková
Bratři Čapkové.
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Praha.
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
Brno Krajské město Jihomoravského kraje. Více než 400 tisíc obyvatel.
PAMÁTKY PRAHA.
Brno.
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Opava.
Petra.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Gmunden Horní Rakousko
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Český Brod.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
Opava Znak.
Prvouka – 2. ročník ZŠ „Rožmitál pod Třemšínem“
Vsetín Město ve kterém žiji
„náš školní časopis“ Gymnázium a Obchodní akademie, Orlová, p. o.
Pozdně gotická architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Československo, Česko a Slovensko Autoři: Veronika Hlávková Jana Kamenická Nikola Košařová Natálie Pokorná.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_5B_08_Vyjmenovaná_slova_po_B.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Valná hromada ČAT Litoměřice 13. –
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Pozdně gotická architektura v Čechách
Statistika „Jak by měl vypadat tvůj ideální den?“
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
TRABI VRESTOV 2017 v v v.
KRÁL ČESKÝ A CÍSAŘ ŘÍMSKÝ
Svitavské památky – Langrova vila
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Zuzka Mallátová – Gibraltar 2017 dovolená
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Julie Kadlecová ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Transkript prezentace:

ÚPICE Centrum Jestřebích hor

Partnerská města a osobnosti Naše město začalo spolupracovat s městy: Naše město začalo spolupracovat s městy: Piechowice - Polsko Piechowice - Polsko Oberbipp – Švýcarsko Oberbipp – Švýcarsko V našem městě se narodilo a prožilo své dětství i několik známých osobností: V našem městě se narodilo a prožilo své dětství i několik známých osobností: J.W.Mezerová - malířka J.W.Mezerová - malířka A. Öberlander - mořeplavec A. Öberlander - mořeplavec Děti MUDr. Antonína Čapka: Helena,Josef a Karel Čapkovi - žili zde 17 let a jejich dům stál na místě dnešní policejní stanice Děti MUDr. Antonína Čapka: Helena,Josef a Karel Čapkovi - žili zde 17 let a jejich dům stál na místě dnešní policejní stanice

Historie Vznikla asi v 11. století Vznikla asi v 11. století Úpice získala jméno podle řeky Úpy, která zde protéká. Úpice získala jméno podle řeky Úpy, která zde protéká. Zpočátku to byla osada, která byla založena kvůli obchodní stezce co tu vedla. Zpočátku to byla osada, která byla založena kvůli obchodní stezce co tu vedla. Poté kolem roku 1270 byl založen hrad Vízmburk a Úpice se tak stala trhovým městečkem. Poté kolem roku 1270 byl založen hrad Vízmburk a Úpice se tak stala trhovým městečkem.

Školy Pod Úpici nyní spadá 7 škol Pod Úpici nyní spadá 7 škol Gymnázium a SOŠ Úpice Gymnázium a SOŠ Úpice ZŠ Lány ZŠ Lány ZŠ Bří Čapků ZŠ Bří Čapků ZUŠ A.M.Buxton ZUŠ A.M.Buxton Mateřská škola Jaromír Mateřská škola Jaromír Mateřská škola Na Veselce Mateřská škola Na Veselce Speciální Základní Škola Speciální Základní Škola

Historické budovy Nejvýznamnější budovou a dominantou Úpice je zajisté Dřevěnka – roubená dřevěná budova zbudovaná z neotesaných klád asi roku Sloužila Úpici do roku 1990 jako restaurace. č.p. 92 Nejvýznamnější budovou a dominantou Úpice je zajisté Dřevěnka – roubená dřevěná budova zbudovaná z neotesaných klád asi roku Sloužila Úpici do roku 1990 jako restaurace. č.p. 92

Historický památník Kříž u zabitého Kříž u zabitého Má tvar křížů cyrilometodějských, zřejmě pozdně středověký. Na kříži jsou vytesány řeznický nůž a sekera, připomínající dávnou vraždu v těchto místech. Má tvar křížů cyrilometodějských, zřejmě pozdně středověký. Na kříži jsou vytesány řeznický nůž a sekera, připomínající dávnou vraždu v těchto místech.

Historické budovy Městské muzeum a galerie Julie Winterové – Mezerové Městské muzeum a galerie Julie Winterové – Mezerové Stará radnice Stará radnice Nová radnice Nová radnice

Tipy na výlet

Vízmburk Nejbližším místem, které bych doporučila na výlet je určitě od Úpice kousek vzdálený Vízmburk, který založil pan Tas, nebo snad už jeho otec, pan Petr ze Skalice. Každoročně se zde pořádají nějaké akce jako jsou třeba Vízmburské slavnosti. Nejbližším místem, které bych doporučila na výlet je určitě od Úpice kousek vzdálený Vízmburk, který založil pan Tas, nebo snad už jeho otec, pan Petr ze Skalice. Každoročně se zde pořádají nějaké akce jako jsou třeba Vízmburské slavnosti.

Zvonice v Libňatově Dalším zajímavým typem na výlet je určitě zvonice z roku 1835 v Libňatově. Dalším zajímavým typem na výlet je určitě zvonice z roku 1835 v Libňatově.

Babiččino údolí Ano, právě jsme se dostali k tomu nejlepšímu místu. K tomuto místu nemusím asi nic psát. Každý ho totiž zná, ale hrozně ráda se tam vracím, tak jsem se musela zmínit. Ano, právě jsme se dostali k tomu nejlepšímu místu. K tomuto místu nemusím asi nic psát. Každý ho totiž zná, ale hrozně ráda se tam vracím, tak jsem se musela zmínit.

Hvězdárna v Úpici Dalším místem je zajisté hvězdárna v Úpici, kterou nemůžete vynechat. Dalším místem je zajisté hvězdárna v Úpici, kterou nemůžete vynechat.

Události

Bujará Úpice Festival cyklistiky, který se zde na úpicku pořádá již několik let. Nenechte si ho ujít. Kdo by odolal troše sportu, zábavy a jídla? Asi nikdo, proto určitě neopomeňte přijet na další festival. Festival cyklistiky, který se zde na úpicku pořádá již několik let. Nenechte si ho ujít. Kdo by odolal troše sportu, zábavy a jídla? Asi nikdo, proto určitě neopomeňte přijet na další festival.

Úpická pouť Samozřejmě. Nesmíme opomenout ani vyhlášenou Úpickou pouť, která se zde také koná každoročně. Přijďte za zábavou Samozřejmě. Nesmíme opomenout ani vyhlášenou Úpickou pouť, která se zde také koná každoročně. Přijďte za zábavou

Úpická mažoretky Ano, jsou to ony. To ony svým úsilím a samozřejmě úsilím i všech v ZUŠ A.M. Buxton dosáhli toho, že doprovázeli i samotného Karla Gotta. Je to jejich velký úspěch a velký přínos i pro Úpici. Děkujeme Ano, jsou to ony. To ony svým úsilím a samozřejmě úsilím i všech v ZUŠ A.M. Buxton dosáhli toho, že doprovázeli i samotného Karla Gotta. Je to jejich velký úspěch a velký přínos i pro Úpici. Děkujeme

Na závěr bych ráda ukázala, jak Úpice vypadala dřív. A to, jak vypadá dnes, můžete posoudit sami tím, že se přijedete do našeho malebného a útulného městečka podívat i s vaší ratolestí, protože i pro ně se tu najde mnoho zábavy. Určitě přijeďte. Úpice už na Vás čeká a my se těšíme. Na závěr bych ráda ukázala, jak Úpice vypadala dřív. A to, jak vypadá dnes, můžete posoudit sami tím, že se přijedete do našeho malebného a útulného městečka podívat i s vaší ratolestí, protože i pro ně se tu najde mnoho zábavy. Určitě přijeďte. Úpice už na Vás čeká a my se těšíme.

Inu tímto má prezentace končí, ale jestli Vás zaujala, tak určitě neváhejte a navštivte naše městečko, které je sice na první pohled nevýrazné, ale určitě stojí za to prohlédnout si ho a nezapomenout na okolí. Inu tímto má prezentace končí, ale jestli Vás zaujala, tak určitě neváhejte a navštivte naše městečko, které je sice na první pohled nevýrazné, ale určitě stojí za to prohlédnout si ho a nezapomenout na okolí.