Recept jak udělat krtkův dort…
Co budeme na recept potřebovat ? Krém 2 ks šlehačky ke šlehání 1 ks zralého banánu 20 g cukr moučka 60 g hořké čokolády na vaření 1 ks želatinového ztužovače Dr.Oetker Těsto 100 ml oleje 2 balíčky čokoládového pudinkového prášku 2 ks vejce 0,5 balíčku prášek do pečiva 80 g cukr moučka Náplň 3 ks banánů
A můžeme začít… Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Použijte třeba formu o průměru cca. 23 cm. Pokud máte větší, je to jedině dobře. Ideální je forma o průměru 26 cm. 23cm 26cm Další
Další kroky… V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem). Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy.
Pokračujeme… Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačky ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Nejčastěji používají lidé Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 20 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), v mixéru rozmixovaný banán a čokoládu rozkrájenou na malé kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl. Domácí krtkův dort podáváme vychlazený.
A teď už jenom zbývá dodat..Dobrou chuť