Nigérie je krásná a velká zem. Nigérie leží v západní Africe.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Advertisements

Kanada.
Obyvatelstvo a sídlo.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
Naše zvířata Skrčci.
Tulák sob a jiné zajímavosti
Kamerun.
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
SEVERNÍ ASIE - SIBIŘ.
SRBSKO.
Tropická Afrika.
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
Střední Amerika.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
JIŽNÍ ASIE.
AFRICKÉ REGIONY.
Chtěli bychom vám představit evropský stát který se nazývá Itálie.
Savany 9. března 2006.
Jihoafrická republika
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
Evropa: Hospodářství a průmysl
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Viet Nam.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Vzdělávací oblast/obor
Severní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Počítačová prezentace
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a játrovou rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Fazolová s uzeninou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
Projekt :“ZVEME VÁS DO STŘEDNÍ AMERIKY 1)Cestovní kancelář:Mexikano 2)Majitel:Silvestr Láník Kontakt:tel Třída:7.BDatum vypracování projektu:
Maminka v kuchyni vaří… 1. svetr. 2. polévku. 3. tramvaj
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Jižní Afrika.
Pondělí BE soup 1 Slepičí 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Bramborová s paprikou 16,60 Kč / 21,- Kč.
Ghana – Anglie – Čechy projektový den, , skupina Afrika Anna Koupalová ZŠ Dr. Peška, VI.B.
Západní Afrika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/16_Severní Evropa Téma: Státy severní Evropy.
VY_32_INOVACE_Vac_II_10 Střední Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Adopce na dálku.
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Název učiva: Amerika severní
INDIE (Indická republika)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
VY_52_INOVACE_30_02_státy východní Evropy
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Západní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_TROPICKÁ AFRIKA
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z_32
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Kanada.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
BRAZÍLIE Obr. 1. BRAZÍLIE Obr. 2 Obr. 3 Hlavní město: Brasilia Hlavní město: Brasilia Největší a nejlidnatější stát Jížní Ameriky Největší a nejlidnatější.
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Transkript prezentace:

Nigérie je krásná a velká zem. Nigérie leží v západní Africe.

V Nigérii je celkem 36 federativních států. O státu V Nigérii je celkem 36 federativních států. Každý stát má svého pana guvernéra. Celou Nigérii vede pan prezident.

Zvířata Všichni si myslí, že v celé Africe žijí lvi, zebry, gazely a další zvířata, ale v některých zemích ne. Například v Nigérii divoká zvířata žijí skoro už jen v národním parku. V moři se loví ryby, takže na trhu mají čerstvé a často i živé ryby.

Domácí zvířata V Nigérii je nejvíc chované domácí zvíře koza.

Další domácí zvířata Nejvíce se chovají slepice, africké krávy, sumci a úplně nejvíce kozy.

Krávy

Sumec Sumec se chová kvůli masu na zahradách v nádržích ve velkém počtu (až 6 jedinců). Babička (maminka tatínkova kamaráda) má v nádrži na dvoře 6 -7 sumců.

Slepice Slepice, kuřata se chovají, ale nelétají. Zato divoké slepice létají.

Jídlo Nejoblíbenější jídlo v Nigérii je fufu s omáčkou a masem. Vypadá jako knedlík, vaří se z mouky z rostliny yam. Dál se jí pálivá pepper soup, pečené kuře, pečený sumec.

Fufu a Pepper soup

Města Nigerijské hlavní město je Abuja a největší město je Lagos. Další velká města jsou: Enugu, Owerii a další. Lagos má asi 15 milionů obyvatel. To je víc než Česká republika.

V Nigérii jsou dvě roční období: období sucha a období dešťů. Počasí V Nigérii jsou dvě roční období: období sucha a období dešťů. V období sucha vůbec neprší a je veliké horko a sucho. V období dešťů hodně prší a je velmi mokro. Může začít pršet zničehonic.

V Nigérii se mluví anglicky. Lidé jsou zde přívětiví. Lidé a jazyk V Nigérii se mluví anglicky. Lidé jsou zde přívětiví. Děti rády chodí do školy. Do školy nosí uniformy. .

Ovoce V Nigérii se pěstuje spoustu druhů ovoce: mango,banány,ananas,kokos ,pomeranče a papája.

Nerostné suroviny Nigérie je jedním z největších afrických vývozců ropy a zemního plynu. Dále se těží v Nigérii černé uhlí a další.

Sport V Nigérii je oblíbený sport fotbal.Tento rok Nigérie vyhrála Africký pohár národů. Někteří nigerijští hráči hrají také v Evropě.