Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Bzenec
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Základy úprav fotografií
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Vzhled prezentace - šablony
Malování ve Windows Počítačová grafika
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.06/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Grafický editor GIMP (8) Úpravy fotografií – aneb ne vždy se nám barevná fotografie podaří nebo se nám lépe hodí černobílá „Dostupné z Metodického portálu.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
postup tvorby prezentace
Mgr. Ivana Pechová Mimimum fotografa Mgr. Ivana Pechová
Barva Jak vybrat barvy.
Vzhled a přizpůsobení I
VY_III/2_INOVACE_37_Málování-nástroje Malování – nástroje Miroslav Kaňok.
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Editace - globální úpravy - tonalita obrazu
Malování lupa. Malování lupa Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku.
Malování – popis programu
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – transformace, jas,
Malování.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Začínáme v GIMPu Pracujeme s barvou ….
Práce do Cvičení z tech. a techn. vzděl. (TE2BP_CTV/PV)
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ÚPRAVA ČERVENÝCH OČÍ ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
M ALOVÁNÍ Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/10.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
INFORMATIKA Kreslíme na počítači.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S RASTROVOU GRAFIKOU 3 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Nastavení animace, jednoduchý pohyb VY_32_INOVACE_Mul4a0203Mgr. Jiří Mlnařík.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_383_Malování AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 4. ročník,
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Grafický editor GIMP (8) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  vyvážení barev  napodobení černobílé fotografie Dostupné z Metodického portálu
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Masky vrstev Nástroj vhodný pro úpravu a retuš fotografií.
Grafický editor GIMP (8)
Vkládání grafických objektů
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Základní nástroje v Adobe Photoshopu
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obrazový materiál pro pracovní list – Barvy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Malování - nástroje grafického editoru
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Malování - nástroje grafického editoru
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Úprava fotografie - efekty
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

Barva popředí a pozadí

Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka, Pero, Rozprašovač a jiné. Barva pozadí je použita při práci s nástroji Guma a Výběr. Nastavujeme tyto barvy dvojitým kliknutím na jednu z nich. Objeví se dialogové okno pro změnu barvy popředí/pozadí viz. obrázek

Nastavení sytosti,odstínu,světlosti barvy

Odstín - Sytost Můžeme měnit všechny základní barvy najednou nebo si vybrat hlavní barvu (jednotlivou barevnou složku) pro úpravy. Hlavní předností je možnost výběru některé barvy, v horní části okna. Vybereme- li barvu, provedené změny se aplikují pouze na ni, změny barvy vidíme v obdélníčku vybrané barvy. Prováděné změny vidíme ihned na obrázku. Horním posuvníkem Odstín nastavujeme zabarvení obrázku, tedy barevný nádech (měníme barvy). Prostřední posuvník Světlost mění jas obrázku. Sytost ovlivňuje množství barvy, udává čistotu barvy světla. Čím je sytost vyšší, tím je rozsah barevných frekvencí užší. Pokud posuneme Sytost zcela doleva, tak získáme černobílý snímek.

Nastav panel obrázků podle daného vzoru

Zdroje : Google – Gify Nena „Jak na počítač“