O TEVŘENÁ SÍŤ PARTNERSTVÍ NA BÁZI APLIKOVANÉ FYZIKY CZ.1.07/2.4.00/17.0014 Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích František Látal Katedra experimentální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HW – Kabely a konektory Název školy
Advertisements

Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
LabVIEW Teoretická část
ZÁKLADNÍ DESKA.
HELPDESK Pomoc uživatelům s jejich IT problémy a zefektivnění práce servisních techniků.
Obor informační technologie
INTERNET - TERMINOLOGIE
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Ochlazování teploměru Mgr. Miluše Hamplová EU OPVK ICT2-2/ICT03 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Podcast A jeho možnosti využití ve výuce chemie Lucie Valová, Luděk Jančář.
Požadavky na programy Programové Měřící Systémy Sběr datZpracováníPrezentace systémy – uzavřené (omezená množina funkcí, nelze jednoduchým způsobem rozšiřovat.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
Dušan Ferbas Solar Monitor s.r.o.
Úspora času Větší interaktivita hodiny Větší názornost Univerzální nástroj – různá čidla Fyzika, chemie, biologie – mezipředmětové vztahy např. M, Inf.,
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
ICT ve výuce fyziky pro posluchače Studia k výkonu specializovaných činností (ICV) Mgr. Martin Dojiva.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Termický analyzátor EXSTAR TG/DTA 6200 Katedra anorganické chemie PřF UP v Olomouci Tel.: Pavel Štarha VaV pro.
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
Mgr. Milan Hampl EU OPVK ICT2-1/ICT03
Vyhodnocení ankety „Kde a jak hledáte odborné informace?“
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Za jeho úspěšné absolvování odborné praxe v rámci OPVK projektu s názvem: Otevřená síť partnerství na bázi aplikované fyziky CZ.1.07/2.4.00/ na.
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_05 TÉMA: VYNÁLEZY.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_17_ROZHRANI.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Experimentální metody oboru – Virtuální instrumentace Virtuální instrumentace © doc. Ing. Zdeněk Folta, Ph.D.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Typy připojení k internetu
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Možnosti připojení k internetu
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
TÉMA: Počítačové systémy
Operační systémy - úvod
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
SOFTWARE II Aplikační software.
INTERNET - TERMINOLOGIE
ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ Praktická měření Elektrikář - 2 ročník
Přírodovědecká fakulta UJEP
LabVIEW Teoretická část
Libor Koníček Katedra fyziky Přírodovědecká fakulta
Operační systémy.
Autor: Mgr. Václav Chvál
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Konečně školní měřicí systém s výstupním analogovým signálem
Transkript prezentace:

O TEVŘENÁ SÍŤ PARTNERSTVÍ NA BÁZI APLIKOVANÉ FYZIKY CZ.1.07/2.4.00/ Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích František Látal Katedra experimentální fyziky PřF UP, Olomouc

O TÁZKA Č. 5 ( UČ.): J AK ČASTO VYUŽÍVÁTE V ZDÁLENĚ ( PŘES INTERNET ) OVLÁDANÉ EXPERIMENTY V HODINÁCH FYZIKY ? O TÁZKA Č. 5 ( ST.): J AK ČASTO VYUŽÍVAL V ÁŠ UČITEL NA SŠ V ZDÁLENĚ ( PŘES INTERNET ) OVLÁDANÉ EXPERIMENTY V HODINÁCH FYZIKY ?

PROČ? (odpovědi učitelů fyziky SŠ) nemám počítač v učebně fyziky mám počítač v učebně fyziky, ale bez internetu nevím, že takový typ experimentů existuje vzdálených experimentů je málo vím, že existují, ale nevím, jak je ovládat

Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích software LabVIEW od firmy National Instruments se v zahraničí běžně používá pro vzdálené měření např. NASA používá software LabVIEW pro testování různých systémů, na PřF UP v Olomouci pracuje celé pracoviště Nanotechnologií v LabVIEW jedná se o grafický programovací jazyk, funkce jsou reprezentovány ikonkami, které se spojují virtuálními vodiči dříve – pro vzdálené měření (pomocí LabVIEW) byl potřeba Remote Panel – pro učitele problém dnes (od roku 2011) – tento požadavek odpadá díky službě Web Services (od NI) – experiment lze ovládat přímo z webového prohlížeče

Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích A Vernier? Vernier SensorDAQ umožňuje načítat vzorků za 1s, má tři digitální kanály a jeden analogový kanál, ke kterým je možno připojit více než 50 senzorů Vernier, obsahuje svorkovnici s 12 svorkami, což lze využít k dalšímu elektronickému řízení vytvořeného experimentu rozhraní Vernier SensorDAQ se prostřednictvím USB kabelu připojí k počítači, do kterého se doinstalují ovladače a knihovny Vernier pro software LabVIEW

Na bude připraven experiment Studium proudění vody v soustavě trubic, který využívá Vernier senzory (senzor tlaku, senzor rychlosti proudění vody, senzor teploty) a software LabVIEW.

DĚKUJI ZA POZORNOST