Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po M
Advertisements

Přehled vyjmenovaných slov a slov s nimi příbuzných
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.15 Název pro školu:
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po P
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Mgr. Jana Reisingerová ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Leden 2012
Vyjmenovaná slova po P.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.16 Název pro školu:
Vyjmenovaná slova po P. ČJ 3. ročník.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova Procvičuj vyjmenovaná slova po P VY_32_INOVACE_08 Sada 15 Základní škola T. G. Masaryka,
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J03/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Homonyma ve větách Autor: Mgr. Monika Dudová
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P3_1.7 Tematická oblast: Práce se slovníky a Pravidly českého pravopisu Psaní i, í a y, ý Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Procvičování vyjmenovaných slov po
Vyjmenovaná slova.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_14.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník: 5.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_13.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P ROZLIŠUJEME
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA pýcha klopýtat pytel třpytit se pysk zpytovat netopýr pykat slepýš pýr pyl pýřit se kopyto čepýřit se.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_29_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro:3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Doplň a vyškrtej vyjmenovaná slova po P
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
VYJMENOVANÁ SLOVA Mgr. Michal Oblouk.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO M ROZLIŠUJEME
Mgr. Vladimíra Mikulášková
VYJMENOVANÁ SLOVA P.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_317_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
TÉMA:OPAKOVÁNÍ VYJMENOVANÝCH SLOV B, L, M, P. Vytvořila: Mgr
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Vytvořila: Mgr
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
ICT ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT ČJ VS po M Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Elektronická učebnice - I
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_518_ Vyjmenovaná slova po - m - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Český jazyk 3. ročník ZŠ „Vyjmenovaná slova po „P“
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vyjmenovaná slova po P Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová NázevVY_52_INOVACE_10_ČJ_Vyjmenovaná slova po P a jejich význam - 1 Téma Číslo projektu Anotace ČJ 3 CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_04_Vyjmenovaná slova - homonyma i – y, í - ý Mgr. Danuše Manová Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_12_12_vyjmenovaná slova
Vyjmenovaná slova po B, L, M, P
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Vyjmenovaná slova po P - homonyma
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň- Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň – Božkov.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Vyjmenovaná slova po P Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_A__10_Vyjmenovaná slova.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_04
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Vyjmenovaná slova po P.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vyjmenovaná slova přehled
VY_32_Inovace_ Vyjmenovaná slova po P
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _VYJMENOVANÁ SLOVA
Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_05
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Předmět:Český jazyk Ročník:třetí
Vyjmenovaná slova po P.
VY_32_INOVACE_Sib_I_05 Vyjmenovaná slova po M
VYJMENOVANÁ SLOVA.
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_03CJ_9_VYJSLM
Transkript prezentace:

Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování

Pozor na rozdíly v psaní těchto slov my (všichni) mi (mně) mýt (myji) mít (mám) mýval (medvídek) míval (kdysi měl) vymýtit (vykácet) vymítat (vyhánět) mýlí se (mýlit se) milý (přítel), míli (cesty)

Doplňte chybějící písmena:i,í,y,ý M_lena je roztom_lé dítě. Ve stravovně jsou k dispozici m_cí stroje. M_loš m_vá často rýmu. Um_li jsme se v um_vadle. Nevym_dli všechno m_dlo. M_slivec m_řil na srnce. Těsto se m_chá ve velké m_se. Dřevorubci m_tili srarý les. Sníh už zm_zel. Ve vzduchu lítá chm_ří z pampelišek. M_la je veliký m_lovník přírody. To všechno je velký om_l.

Pozor na rozdíly v psaní těchto slov pýcha (pyšný) píchá (bodá) zpychnout (stát se pyšným) spíchnout (sešpendlit) pyl (prášek v květu) pil (vodu) slepýš (plaz) slepíš (lepidlem) opylovat (oplodňovat pylem) opilovat (obrousit) na pysku (pysk) na písku (písek)

Doplňte chybějící písmena:i,í,y,ý P_cha je sestra hlouposti. P_chá mě u srdce. P_tlák chytil bažantí slep_ci. Slep_š je beznohá ještěrka. Dřevo dobře slep_š klihem. Mezi zvířata patří sudokop_tníci a lichokop_tníci. Rak měl pochroumané klep_tko. Netop_ří let je klikatý. P_smo má být úhledné. Rybáři loví pstruhy na třp_tku. Neop_rej se o tabuli. P_l jsi už někdy p_vo? P_l je žlutý prášek v květu. Kvočna byla celá rozčep_řená.

Tato prezentace byla vytvořena pro projekt INOVACE v rámci EU-OPVK, který vytvořila ZŠ a MŠ Višňová Vypracovala: Mgr. Adéla Paříková Vytvořeno: 12.12.2010 Použitá literatura: STYBLÍK, Vlastimil, et al. Cvičení z pravopisu pro větší školáky. 2.vydání. Praha : SPN, 1995. 164 s. ISBN 80-85937-13-1.