Kynutý koláč se švestkami Zpracovala: Nikola Šturmová 05.02.2013
Suroviny Hladká mouka 500g Cukr 65g Sůl 1 špetka Mléko 250 ml Máslo 125g Droždí 1 ks Švestky 2 kg Cukr Krystal ( na posypání)
Drobenka 50 g másla 80g Polohrubé mouky 60g Cukru 1 Vanilkový cukr
Hladkou mouku, cukr sůl promícháme. Mléko ohřejeme Hladkou mouku, cukr sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Zakryjeme a na teplém místě necháme 30 minut kynout. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Vyválíme ho na plechu vyloženém pečícím papírem. Navrch položíme švestky lehce je do těsta zamáčkneme.Pečeme v předehřáté troubě 35 minut.